VINKIT

Miten talon sisäänkäynti kannattaa valaista

Kotisi sisäänkäynti antaa vahvan vaikutelman siitä, mitä sisätiloilta on odotettavissa. Kasveja ja erilaisia koristeita käyttämällä ulko-oven ympäristöstä saa tehtyä kutsuvan, jolloin vieraasi tuntevat itsensä tervetulleiksi. Valaistuksen osalta on tärkeää huomioida tunnelman ja viihtyisyyden lisäksi myös käytännölliset näkökulmat, sillä ulko-oven avaimenreiän tulisi löytyä pimeällä helposti ja kulkureitin ovelle tulisi olla hyvin valaistu.

Valaistussuunnittelussa huomioitavaa

 • Varmista, että valo ei häikäise
  maitolasin (huurrelasi) tai epäsuoran valon avulla.
 • Hämärä- ja liiketunnistimet
  sytyttävät valon kun sitä tarvitaan.
 • Valitse pihallesi led-valaisimet,
  jotta valo on heti kirkas ja sähköä kuluu vähemmän.
 • Varmista riittävä IP-luokka
  kahteen kertaan valon sijoituspaikan mukaan.
 • Harkitse älyvalaistusta,
  jos kaipaat joustavuutta pihavalaistukseesi.
 • Selkeä numerovalaisin näkyvällä paikalla
  helpottaa suuresti kotisi löytämistä pimeällä.

Panosta pimeällä turvallisuuteen

Pimeässä liikkuessa on helppo nyrjäyttää nilkkansa tai potkaista kulkuväylän vieressä oleva kukkaruukku nurin. Kotipihalla tämä on täysin tarpeeton loukkaantumisriski, joka on helppo minimoida riittävällä ja oikein kohdistetulla valaistuksella. Kotipihan kulkuväylille suositellaan lähtökohtaisesti aina liiketunnistimella varustettuja valaisimia.

Ulkovalaisimet liiketunnistimella

Seinävalot ulko-oven yhteydessä

Ulkoseinävalaisin on tavallisin ja hyvin toimiva ratkaisu ulko-oven välittömän läheisyyden valaisemiseen. Sopiva asennuskorkeus seinävalaisimelle on noin kolme neljäsosaa ulko-oven korkeudesta, jolloin ratkaisu on sekä käytännöllinen ja esteettinen.

Kaikki ulkoseinävalot

Numerovalot helpottavat kotisi löytämistä

Talonnumerovalaisimet helpottavat oikean osoitteen löytämistä pimeällä erittäin paljon, mikä vierailevien ystävien ja sukulaisten lisäksi on tärkeää myös pelastustoimelle. Numerovalaisimia on tarjolla monissa eri tyyleissä.

Numerovalaisimet

Kattovalaisimet ulkokäyttöön

Jos kotisi sisäänkäynnin yhteydessä on katos, on ulkokäyttöön tarkoitettu kattovalaisin varteenotettava vaihtoehto ulkovalaistuksen järjestämiseen. Kannattaa pitää mielessä, että ulkokattovalaisimia on saatavilla myös liiketunnistimella varustettuina.

Kattovalaisimet ulos

Pollari- ja pylväsvalaisimet sisäänkäyntiväylällä

Kotiovelle johtavan kulkuväylän voi valaista helposti pollari- ja pylväsvalaisimilla, jos se ei pituutensa puolesta valaistu tarpeeksi julkisivuvalaistuksen kautta. Erityistä huomiota tulisi kiinnittää mahdollisiin kulkuväylän portaisiin. Myös tämän valaisintyypin osalta kannattaa ehdottomasti keskittyä liiketunnistimella varustettuihin malleihin.

Pylväs- ja pollarivalaisimet

Kodikkuutta koristeulkovalaisimilla

Kun valaistuksen käytännöllinen puoli on hanskassa, on aika siirtyä tunnelman ja esteettisyyden maailmaan. Koristevalojen avulla saat tehtyä pihastasi kauniin esimerkiksi pihapensaita tai kukkapenkkiä korostamalla. Valon ja varjojen kanssa leikittelemällä kotipiha on illalla huomattavasti päiväsaikaa näyttävämpi.

Koristevalot ulos


 • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
 • 30 päivän palautusoikeus
 • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

10 Voucher

*Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.