GU10-lamput

Suosittelemme tästä kategoriasta

  GU10-lamput ovat parhaimmillaan led-versioina

  Lampunkannoista käytetyimpiä ja tunnetuimpia ovat E27 ja E14, mutta myös G9- ja GU10-kannat ovat monille tuttuja. Tässä lyhyessä oppaassa kerromme, mitä GU10-lampun hankinnan yhteydessä on hyvä ottaa huomioon.

  GU10 lamppu

  GU10-koodi

  GU10 on lyhenne suurjänniteheijastinlampun lampunkannalle. G viittaa pistokantaan, U taas kertoo mekaanisesta kiinnityksestä. Lukuarvo tulee puolestaan siitä, että lampun pienten nastojen välinen etäisyys on aina 10 mm.

  GU10-lampun vaihtaminen

  GU10-lamppujen vaihtaminen on helppoa: ensin sinun on kytkettävä lampusta jännite pois ja annettava lampun jäähtyä. Sitten irrotat vanhan lampun ja vaihdat tilalle uuden, ja asennus on valmis.

  GU10-lampun ja GZ10-lampun yhteensopivuus

  Näiden yllä mainitun kahden lampputyypin välillä on pienenpieni ero. GU10-lampunkannan alaosa on viisto, mutta GZ10-kannan alaosa suora. Valaisimen kanta toimii vastaavasti vastakappaleena. Näin ollen GU10-lamput sopivat myös valaisimiin, joissa on GZ10-kanta, mutta toisinpäin yhdistäminen ei ole mahdollista.

  GU10 lamppu

  GU10-lamppujen säteilykulma

  GU10-lamppuja on saatavilla erilaisilla säteilykulmilla, jotka vaihtelevat keskisuuresta säteilykulmasta laajaan säteilykulmaan. Hankkiessasi uutta GU10-lamppua tutustu aina tuotteen pakkaukseen tai verkkokaupassamme esitettyihin tuotteen teknisiin tietoihin.

  Himmennettävät GU10-led-lamput

  Jos kaipaat kotiisi viihtyisää tunnelmaa, kannattaa sinun ehdottomasti valita himmennettävä lamppu. Muista kuitenkin aina, että lamppu on himmennettävissä vain, jos siitä on merkintä tuotteen pakkauksessa. Voit tarkistaa tiedon ennen ostopäätöstä myös tuotteen teknisistä tiedoista.

  GU10 lamppu
  GU10 lamppu

  GU10-led-lamppujen kanssa sopivat himmentimet

  Tarkistettuasi aivan ensimmäiseksi, että käyttämäsi lamppu aivan varmasti on himmennettävä, voit siirtyä valitsemaan sopivaa himmennintä. Tarkista lampun pakkauksesta tai teknisistä tiedoista tarkat tiedot sopivasta himmentimestä. Tyypillisesti himmentämiseen käytetään erilaisia vaihehimmentimiä. Epäselvissä tapauksissa voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

  GU10-led-lamppujen lämmöntuotto

  LED-lamput eivät yleisesti ottaen kuumene vanhojen hehkulamppujen lailla, mutta tietenkin ne lämpenevät hieman. Siksi led-GU10-lamppuja ei myöskään voi asentaa eristäen, vaan ilman on päästävä kiertämään lampun ympärillä jäähdytystä varten.

  GU10-lamppujen tavanomainen jännite

  GU10-lamppujen osalta riittää yleisellä tasolla tieto, että tavallinen nimellisjännite on 230 volttia. Jos sinua kuitenkin kiinnostaa yksityiskohdat, vastaa asiakaspalvelumme mielellään kysymyksiisi. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  GU10+C-koodi

  Halogeeni ei ole enää nykyisin valaistusteknologiana laajemmin käytössä, sillä ledit ovat yleistyneet räjähdysmäisesti. Led-lamppujen yhteydessä merkintä ”GU10+C” on turha, mutta GU10-halogeenilampuissa lisäosa ”+C” tarkoittaa sitä, että lampussa on lisäsuojaus (Cover, usein ylimääräinen lampun lasi), jonka tehtävä on parantaa valon väriä, valoemissiota tai värilämpötilaa.  

  GU10-lamppujen kytkeminen sarjaan tai rinnan

  Älä lähde tekemään kytkentöjä, jos olet harrastelijasähköasentaja, vaan pyydä aina ammattilaisen apua. Jos aihe kuitenkin kiinnostaa sinua, niin muista, että GU10-lamput on kytkettävä rinnan. Mahdollisiin lisäkysymyksiin saat vastauksia asiakaspalvelustamme. 

  Voit ottaa meihin yhteyttä joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 8451 tai lähettämällä viestin yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.