Filamenttilamput

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Filamenttilamput – se parempi versio hehkulampuista

  Jos pidät edelleen hehkulampuista ja niiden luomasta kodikkaasta tunnelmasta, ei sinun kuitenkaan tarvitse jämähtää tämän vanhanaikaisen valaistusteknologian käyttöön. Modernit filamenttilamput ovat nimittäin melkein kuin hehkulamppuja, tosin sillä erolla, että ne tarjoavat monia nykyaikaisia etuja. Filamenttilamppujen nykyaikainen led-teknologia tarjoaa tarkemmin sanottuna seuraavia hyötyjä: pitkä käyttöikä, hyvä kytkentäkestävyys, vähäinen energiankulutus ja valon värin joustavuus.

  Vinkki: Filamenttilamput ovat ilmeeltään aina nostalgisia ja ne luovat lisäksi miellyttävää tunnelmaa, kun valitaan erityisen lämmin värilämpötila 1 800 kelvinistä alkaen. Kokeile ja nauti viihtyisästä valosta.

  Mikä on filamenttilamppu?

  Filamenttilamppu koostuu yksinkertaisesti vanhanaikaista hehkulamppua muistuttavasta kuvusta, jonka sisällä on sauvamainen LED-elementti. Filamentit ovat lankoja, eli tässä tapauksessa LED-valolankoja.

  Tavallisissa LED-lampuissa on mattapintainen kupu ja harmaa jäähdytyselementti lampun alaosassa. LED-filamenttilampuissa on sen sijaan pienen pieniä ledejä, jotka on liitetty toisiinsa pitkiksi langoiksi. Lämpö johdetaan pois kuvussa olevan täytekaasun avulla, minkä vuoksi lampuissa ei ole jäähdytyselementtiä.

  filamenttilamput

  Sopivatko filamenttilamput kaikkiin valaisimiin?

  Filamenttilampun sopivuus valaisimeesi riippuu sen kannasta. Käyttämällä verkkokaupassamme suodatinta ”Kanta” saat esille kaikki valaisimeesi sopivat lamput. Valikoimaan kuuluvat E27, E14, G9 ja monet muut standardoidut kannat. Lampun koon voit tarkastaa teknisten tietojen kohdista ”Pituus” ja ”Halkaisija”, ja tähän kannattaakin kiinnittää huomiota, sillä filamenttilamppujen pituus ja leveys vaihtelevat. On tärkeää varmistaa etukäteen, että lamppu sopii mitoiltaan varmasti valaisimeesi.

  Led-filamenttilampun himmentäminen

  Eri tunnelmiin ja tilanteisiin sopivat erilaiset valon intensiteetit. Onkin suositeltavaa tarkastaa, onko filamenttilamppusi himmennettävissä. Helpoiten löydät tämän tiedon joko verkkokaupassamme tuotteen teknisistä tiedoista, tai vastaavasti tuotepakkauksesta. Pakkaukseen on merkitty tiedot myös sopivasta himmentimestä.

  filamenttilamput

  Sopiva värintoisto

  Myös silmänruoka on tärkeää, sillä esimerkiksi ateria näyttää herkullisemmalta valaistuksen ollessa oikeanlainen. Luonnollinen vaikutelma riippuu värintoistoindeksistä, jolla on merkitystä niin naudanfileen kuin puseron värinkin kannalta. Jos kotona valitsemasi asuyhdistelmä näyttää päivänvalossa aivan erilaiselta, ei lamppusi värintoistoarvo todennäköisesti ole kovinkaan hyvä. Filamenttilamppujen värintoistoindeksi esitetään sekä verkkokaupassamme tuotetiedoissa että itse tuotepakkauksessa. Vanhanaikaisten hehkulamppujen tapauksessa on tarkistettava lampun ”Ra”-arvo, kun taas ledien osalta kyseessä on ”CRI”, joka on lyhenne sanoista ”Colour Rendering Index”. Kun CRI-arvo on vähintään 90, näyttävät esineiden värit luonnollisilta.

  Jos tarvitset lisätietoa erilaisista lampuista, voit ottaa yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme. Yhteyden meihin saat joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai lähettämällä viestin yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.