E27-lamput

Suosittelemme tästä kategoriasta

  E27-lamput – hehkulampusta led-lamppuun

  Jokainen muistaa vanhan hyvän E27-kantaisen hehkulampun, joiden valmistaminen ei enää nykyään ole sallittua. Hehkulamppujen suosio alkoi murtua halogeeni- ja energiansäästölamppujen tultua markkinoille, jotka varsinkin E27-kannallisina olivat laajalti käytössä. Kehitys on mennyt kuitenkin vielä askeleen eteenpäin ja nykyisin paras vaihtoehto on led-lamppu, joka päihittää energiansäästö- ja halogeenilamput pitkällä käyttöiällään ja energiatehokkuudellaan. Myös led-lampuista on olemassa E27-kannallisia versioita, joten et joudu vieläkään luopumaan suosikkivalaisimistasi lampunvaihtotarpeen iskiessä. Tällaisia tuttuihin standardikantoihin sopivia led-lamppuja kutsutaan myös retrofit-lampuiksi.

  e27 lamput
  e27 lamput

  Vinkki: Niin kutsutut retrofit-filamenttilamput muistuttavat ulkonäöltään paljon hehkulamppuja. Ulkoisesti eroa ei oikeastaan ole edes hehkulangan osalta, sillä moderneissa filamenttilampuissa käytetään led-hehkulankaa.

  E27-koodi

  Thomas Alva Edisonia on kiittäminen E-kantojen nimestä. E27-kanta on yksi hehkulamppujen vakiokannoista, samoin kuin esimerkiksi E14. Luku ”27” viittaa kannan halkaisijaan, joka on täsmälleen 27 millimetriä.

  E27-lamput ja erikoisominaisuudet 

  Eri lamppujen välillä on jopa valtavia eroja. Siinä missä yksi lamppu loistaa aina samassa valon värissä, kykenee toinen värinvaihtoon ja sopii jopa liitettäväksi älykotijärjestelmään.

  Seuraavat ominaisuudet ovat led-e27-lampuissa mahdollisia:

  Himmennettävyys

  Selvitä etukäteen, onko valaisimeesi kiinnitettävä uusi lamppu himmennettävä, kaikki mallit nimittäin eivät ole. Verkkokaupassamme asian voi tarkastaa tuotteen teknisistä tiedoista.

  Värinvaihto

  Etkö osaa päättää lempiväriäsi? Valitse siinä tapauksessa lamppu, jonka valon väriä voi vaihtaa, jolloin voit muuttaa valaistusta joustavasti myös tunnelman mukaan. Tarkasta tuotteen teknisistä tiedoista kohta ”Valon väri”, josta löydät eri vaihtoehtoja lämpimän valkoisesta päivänvalon valkoiseen, perusvalkoiseen ja moniväriseen valoon.

  e27 lamput
  e27 lamput
  e27 lamput
  e27 lamput

  Valon ohjaaminen sovelluksella

  Haluatko ohjata kotisi valaistusta sovelluksella kännykän kautta? Tällainen ratkaisu on mahdollinen esimerkiksi Philips Hue -järjestelmällä, jonka käyttöönottoon tarvitaan:

  • WLAN-reititin yhtymäkohdaksi
  • silta (bridge) järjestelmän ytimeksi
  • internetyhteys
  • mobiili päätelaite
  • Philips Hue -sovellus

  Lisäksi tarvitset vielä tietenkin Philips Hue -lampun. Kierrä se kiinni E27-kantaiseen valaisimeesi, jolloin valaisimesta tulee näppärästi ja helposti muunneltava valonlähde.

  Kauko-ohjaus

  Haluatko himmentää valoa, vaihtaa valon väriä sekä toteuttaa automaattisia värinvaihtoja ja valotehosteita vain yhdellä napin painalluksella? Kaikki tämä on mahdollista, kun valitset kaukosäätimellä varustetun E27-lampun. Yksi suositeltava tällaisten lamppujen valmistaja on iDual, sillä yksi ja sama kaukosäädin toimii kaikkien iDual-valaisinten ja -lamppujen kanssa. Toisaalta voi olla kätevää, jos jokaista huonetta varten on oma kaukosäätimensä, varsinkin jos asunnossa on useampia asukkaita.

  E27-lamppujen koot

  Tarkasta lampun pituus ja halkaisija verkkokaupassamme tuotteen teknisistä tiedoista. Esimerkiksi klassisen muotoinen kupulamppu voi olla 105 mm pitkä ja halkaisijaltaan 60 mm, kun taas kynttilälampun pituus voi puolestaan olla 90 mm ja halkaisija 35 mm. Mitat ovat erilaiset eri lampuissa. Jos valaisimesi malli on sellainen, että siihen mahtuu vain tietyn kokoinen lamppu, täytyy sinun tarkastaa lampun koko aina etukäteen.

  Adapterit erikokoisia kantoja varten

  Markkinoilla on olemassa adaptereita, joilla voit muuttaa esimerkiksi E27-kannan E14-kannaksi. Tällaisia adaptereita ei kuitenkaan yleensä ole tarkastettu tai hyväksytty sähkölaitteiden turvallisuutta säätelevien instituutioiden osalta, joten turvallisuuden kannalta on ehdottomasti suositeltavaa, että valitset aina valaisimesi alkuperäiseen kantaan sopivan lampun. Löydät verkkokaupastamme modernin korvaajan jokaiselle vanhalle lampulle, ja jos sinulla on asiasta kysyttävää, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

  e27 lamput
  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.