Design-valaisimet ulkotiloihin

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Design-ulkovalaisimet

  Modernit klassikot tuovat uutta ilmettä puutarhaan

  Kun kodin sisustus on saatu rakenneltua mieleiseksi, kääntyy katse yleensä seuraavaksi pihalle. Kesäaikana hyvin hoidettu ja viihtyisä kotipiha tai puutarha onkin selvä ylpeydenaihe. Pihaan panostaminen on yhä kasvava trendi, johon ollaan valmiita sijoittamaan aiempaa enemmän. Myös pihavalaistuksen osalta rima on noussut, ja näin ollen design-ulkovalaisinten kysyntä kasvaa.

  Verkkokauppamme valikoimasta löydät muun muassa Artemiden, Flosin ja Foscarinin ulkovalaisimia, joilla voit tuoda uutta särmää pihallesi.

  Mitkä design-ulkovalaisinbrändit ovat tällä hetkellä ”kovassa huudossa”?

  Aiemmin ulkovalaistukseen ei yleisesti ole panostettu niin paljon kuin nykyään, joten tähän tuoteryhmään keskittyneitä design-brändejä on vähän.

  Se ei kuitenkaan ole estänyt esimerkiksi Masieroa nousemasta johtavaksi nimeksi inspiroivien, eleganttien ja modernien terassi-, parveke- ja puutarhavalaistusideoiden luojana. Jos toisaalta kaipaat suoranaista taidetta pihallesi, kannattaa sinun tutustua Karmanin valaisimiin, sillä ne ovat todella upeita.

  design ulkovalaisin
  design ulkovalaisin

  Onko klassisia design-valaisimia tarjolla ulkokäyttöön?

  Klassisen muotoilun ystävän kannattaa tutustua Flosin ja Foscarinin ulkovalaisimiin, sillä niitä pidetään moderneina klassikoina. Myös yksi maailman tunnetuimmista valaisimista on saatavilla ulkokäyttöön tarkoitettuna jalkalamppuna: legendaarinen Tolomeo-pöytävalaisin, jonka Michele de Lucchi ja Giancarlo Fassina ovat suunnitelleet Artemidelle.

  Onko led-valonlähteillä varustettuja design-ulkovalaisimia tarjolla?

  Modernit led-valonlähteet ovat itse asiassa erittäin suosittuja nimekkäiden suunnittelijoiden keskuudessa, sillä ne mahdollistavat hyvin erilaisia muotoiluratkaisuja, modernista tyylistä aina vintageen asti. Ohuet ja taivutetut muodot olisi mahdotonta saavuttaa muilla valaistusteknologioilla.

  Esimerkiksi Nicoletta Rossin ja Guido Bianchicisin Flosille suunnittelema Ipnos on hyvin suosittu design-ulkovalaisin, jossa käytetään led-valonlähteitä.

  design ulkovalaisin
  ulkovalaisin design
  ulkovalaisin design

  Mikä kotelointiluokitus ulkovalaisimilta vaaditaan?

  Design-ulkovalaisinten täytyy ymmärrettävästi kestää samanlaisia haastavia sääolosuhteita kuin tavallistenkin ulkovalaisinten. Näin ollen ulos tarkoitettujen design-valaisimien IP-luokitus on aina vähintään IP44, mutta sijaintipaikasta riippuen vaatimus voi myös olla korkeampi.

  Kotelointi- eli IP-luokan ensimmäinen luku kuvaa vierasesinesuojaa ja jälkimmäinen kosteussuojaa. Alla olevista taulukoista näet tarkemmin eri luokkien erot, joten voit arvioida, mitä suojaluokkaa etsimäsi valaisimen tulisi edustaa.

  design ulkovalaisin
  Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
  0Ei suojausta
  1Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
  2Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
  3Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
  4Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
  5Suojattu pölyltä
  6Pölytiivis (täydellinen suojaus)
  Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
  0Suojaamaton
  1Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  2Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
  3Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
  4Roiskuvalta vedeltä
  5Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  6Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
  7Kestää hetkellisen upotuksen veteen
  8Kestää jatkuvan upotuksen veteen
  9KKestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä

  Jos sinulla on kysyttävää design-ulkovalaisimista tai ulkovalaistuksesta yleensä, tavoitat asiakaspalvelumme numerosta +358 9 3157 9451 tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.