Aurinkokennovalaisimet tunnistimella

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Aurinkokennovalaisimet liiketunnistimella

  Aurinkokennovalaisin on jo itsessään todella kätevä, tyylikäs ja varsinkin ympäristöystävällinen tapa tuoda puutarhaan loistetta. Lisäksi ne valaisevat pihan polut, sisäänajoreitit ja talon sisäänkäynnin turvallisesti. Nykyaikaiset aurinkokennovalaisimet eivät enää ole pelkkiä koristevalaisimia, vaan laajassa valikoimassa on myös käytännöllisiä seinävalaisimia ja pylväsvalaisimia.

  Varsinainen huippuyhdistelmä syntyy, kun aurinkokennovalaisimiin liitetään liiketunnistin. Tällainen kokonaisuus sopii varsinkin pihan poluille, sillä valo kytkeytyy päälle vain, kun tarvitset sitä. Kun lamppu ei pala turhaan, säästyy energiaa ja itse valonlähde kestää pitempään.

  aurinkokennovalaisin liiketunnistimella
  aurinkokennovalaisin liiketunnistimella
  aurinkokennovalaisin liiketunnistimella

  Liiketunnistimella varustettujen aurinkokennovalaisinten asennuspaikat

  Aurinkokennovalaisin voidaan asentaa hyvin joustavasti pihalle, sillä sähköliitännän sijainnista ei tarvitse välittää. Koriste- ja maapiikkivalaisinten tapauksessa johdottomuus on selkeä etu, sillä valaisinten sijaintia voi muuttaa päivän mittaan omien tarpeiden mukaan. Lähtökohtaisesti aurinkokennovalaisin voidaan siis sijoittaa sinne, missä sitä tarvitaan. Ainoa rajoittava tekijä on se, että valaisin saa riittävästi aurinkoa. Paras lopputulos akun lataamisen osalta saavutetaan, kun aurinkokenno on suunnattu etelää kohti. Otathan aina aurinkokennovalaisimia miettiessäsi huomioon, että Suomessa päivänvaloa on talvella vain hyvin lyhyen aikaa tarjolla, mikä aiheuttaa valtavan haasteen aurinkokennovalaisinten toiminnalle.

  aurinkokennovalaisin liiketunnistimella

  Vinkki: Jos aurinkokennovalaisimen ihanteellinen sijainti ei ole pihallasi auringossa, kannattaa sinun valita malli, jossa aurinkokenno ei ole valaisimeen kiinteästi asennettu, vaan johdon päässä. Näin valaisimen sijaitessa täydellisessä paikassaan voi sen aurinkokenno olla esimerkiksi nurkan takana, jossa päivänvaloa riittää.

  Muista myös: Valitse aina asianmukaisella kotelointiluokalla varustettu aurinkokennovalaisin! Tarkasta luokka tuotteen teknisistä tiedoista. Kaikki aurinkokennovalaisimet altistuvat vaihteleville sääoloille ja muille ympäristön vaikutuksille niin puutarhassa, pihalla kuin talon ulkoseinälläkin, ja tietyt sijaintipaikat ovat toisia alttiimpia sään vaikutuksille. Seuraavissa taulukoissa on kuvattu lyhyesti eri

  Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
  0Ei suojausta
  1Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
  2Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
  3Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
  4Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
  5Suojattu pölyltä
  6Pölytiivis (täydellinen suojaus)
  Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
  0Suojaamaton
  1Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  2Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
  3Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
  4Roiskuvalta vedeltä
  5Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  6Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
  7Kestää hetkellisen upotuksen veteen
  8Kestää jatkuvan upotuksen veteen
  9KKestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä

  Erilaiset liiketunnistimet ja niiden oikeat säädöt

  Liiketunnistimia on toiminnaltaan erilaisia. Niiden kaikkien yhteinen tavoite on tehdä elämästä hiukan helpompaa tarjoamalla valoa, joka syttyy päälle ja sammuu automaattisesti. Liiketunnistin on siis yläkäsite erilaisille liiketunnistimissa käytetyille tekniikoille. Tunnetuin liiketunnistintyyppi – myös ulkotilojen valaisimissa esimerkiksi puutarhassa ja näin ollen myös aurinkokennovalaisimissa – on infrapunatunnistin (toiselta nimeltään ”PIR-tunnistin” = passive infrared sensor), jossa pyrosähköinen tunnistin reagoi lämpösäteilyn muutoksiin tunnistusalueella.

  Tunnistusalue vaihtelee eri tuotteiden välillä. Tunnistusalue ja -kulma on helpointa tarkastaa tuotekuvauksesta ja valita tämän perusteella omaan puutarhaan sopivin malli. Esimerkiksi pihapolulle riittää 120 asteen tunnistuskulma, kun taas joissain paikoissa 360 astetta toimii parhaiten. Tunnistuskulmaa on useimmiten mahdollista säätää maksimaalista arvoa pienemmäksi peitelevyjen avulla.

  Liiketunnistimella ja modernilla led-tekniikalla varustetut aurinkokennovalaisimet

  Led-teknologia säästää tunnetusti sähköä, joten ymmärrettävästi se muodostaa täydellisen yhdistelmän aurinkokennon ja liiketunnistimen kanssa.

  Modernit ledit:

  • säästävät 90 % virtaa verrattuna tavanomaisiin hehkulamppuihin ja 60 % verrattuna halogeenilamppuihin,
  • valaisevat heti päällekytkemisestä alkaen sataprosenttisen kirkkaasti,
  • ovat erinomaisia valon ominaisuuksiltaan, niin värintoistoltaan kuin valoväriltäänkin,
  • ovat erittäin kompakteja ja mahdollistavat näin hoikan valaisinmuotoilun.
  aurinkokennovalaisin_liiketunnistimella
  aurinkokennovalaisin_liiketunnistimella

  Tunnistimella varustetut aurinkokennovalaisimet ruostumattomasta teräksestä

  Liiketunnistimella varustetut aurinkokennovalaisimet voivat olla montaa eri materiaalia: laadukasta muovia, alumiinia, lasia, tai miksei myös ruostumatonta terästä. Ruostumaton teräs on varsinainen klassikkomateriaali ulkotiloissa, mihin onkin monta hyvää syytä: 

  • Ruostumaton teräs näyttää hyvältä aina ja kaikkialla.
  • Ruostumaton teräs pysyy muuttumattomana.
  • Ruostumaton teräs kestää hyvin korroosiota.
  • Ruostumaton teräs kestää eri lämpötiloja.
  • Ruostumaton teräs on helppohoitoista.
  aurinkokennovalaisin liiketunnistimella
  aurinkokennovalaisin liiketunnistimella
  aurinkokennovalaisin liiketunnistimella

  Aurinkokennovalaisimen akun kesto

  Yksi tärkeimpiä aurinkokennovalaisimiin liittyviä kysymyksiä Suomessa on niiden akun kesto. Mitään yleispätevää vastausta ei valitettavasti voi antaa, sillä kesto vaihtelee paljonkin mallista riippuen. Aurinkokennovalaisimen valaisuaika ei riipu pelkästään valaisimen tyypistä, vaan ensisijaisesti valaisimen ominaisuuksista, eli tarkemmin sanottuna akun ja pimeällä valaisevan lampun laadusta. Valaisuaikaan vaikuttaa tietenkin myös se, miten paljon aurinkoenergiaa valaisin kerää päivän aikana. Optimaalisissa olosuhteissa valaisuaika voi olla mitä tahansa viidestä tunnista 20 tuntiin, mutta esimerkiksi sydäntalvella auringonvalon vähäinen määrä voi aiheuttaa Suomessa ongelmia. Useimmat aurinkokennovalaisimet pystyvät valaisemaan noin 8–10 tuntia, mikäli vuorokauden valoisa aika on ehtinyt ladata niiden akun täyteen.

  Jos tarkoituksenasi on hankkia aurinkokennovalaisimia ympärivuotiseen käyttöön, niin olethan vielä yhteydessä neuvontaamme ennen tilauksen tekoa.

  Liiketunnistimella ja maapiikillä varustetut aurinkokennovalaisimet

  Maapiikillä ja liiketunnistimella varustetut aurinkokennovalaisimet ovat erittäin näppäriä, sillä niitä voi siirtää joustavasti tarpeen mukaan. Tällaisella yhdistelmällä…

  • käytät aurinkoenergiaa pihatiesi valaisemiseen iltaisin;
  • valo loistaa vain, kun olet itse kävelemässä tiellä. Muulloin valo ei syty, mikä säästää merkittävästi energiaa ja suojaa myös lamppua;
  • voit siirtää maapiikillä varustetut valaisimet koska tahansa helposti uuteen paikkaan, juuri sinne, minne haluat. Sinun ei tarvitse miettiä valaisimen perustaa, asennusta eikä johtoja.

  Muistathan, että liiketunnistimella varustettuihin valaisimiin kannattaa valita aina ledit, sillä ne valaisevat heti sataprosenttisen kirkkaasti. Näin toimivat myös hehku- ja halogeenilamput, mutta ne eivät ole enää mikään todellinen vaihtoehto suuren energiankulutuksen vuoksi. Energiansäästölamput eivät myöskään ole hyvä valinta, sillä niiden valo saavuttaa täyden kirkkautensa viiveellä, ja liiketunnistimella varustetuissa paikoissa valoa tarvitaan lähtökohtaisesti heti.

  Onko sinulla kysyttävää liiketunnistimella varustetuista aurinkokennovalaisimista? Lähetä meille viesti yhteydenottolomakkeella tai soita numeroon +358 9 3157 9451.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.