Yksivaihekiskot

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Yksivaiheiset kiskovalaisimet

  Erinomainen ratkaisu hankalasti valaistaviin tiloihin

  Avointen, suurempien tilojen suosion kasvaessa sisustussuunnittelussa eivät perinteiset valaistusideat enää välttämättä toimi optimaalisesti. Tavallisesti tehokas kattovalaisin on riittänyt kotona hyvin eri tilojen yleisvalaistuksen luomiseen, mutta koventuneiden vaatimusten vuoksi uusille ratkaisuille on tarvetta. Tämä sama ongelma on ollut pidempään tunnettu yritystiloissa, erityisesti avokonttoreissa, joissa tilojen suuri pinta-ala rajaa merkittävän osan kotitalouksissa käytettävistä valaistusratkaisuista pois.

  Yritystiloissa on siirrytty jo kauan sitten käyttämään yhtenä ratkaisuna kiskovalaisimia, ja tämän valaistusjärjestelmän suosio kasvaa nyt nopeasti myös kotitalouksissa. Kiskovalaisimet ovat lähtökohtaisesti täydellinen valinta huoneisiin tai liiketiloihin, joissa on esimerkiksi useita työpisteitä, ruoanvalmistuspaikkoja tai pöytiä.

  Sinun kannattaa myös harkita kiskovalaisinjärjestelmää erityisesti silloin, kun kotisi jonkin tilan riittävä valaiseminen yksittäisellä kattovalaisimella ei onnistu.

  1-vaihe-kiskovalaisimet

  Missä tilanteissa kiskojärjestelmä peittoaa yksittäisen kattovalaisimen?

  Kiskovalaisimet ovat äärimmäisen suosittuja suurissa huoneissa, joiden valaistukselta vaaditaan tavallista enemmän. Esimerkiksi ammattilaiskeittiöissä on useita työtasoja toisistaan erillään, samoin kuin ruokasalin puolella voi olla pitkiä pöytiä, joita yksittäisen, tehokkaankaan kattolampun valo ei riitä valaisemaan.

  Kiskovalaisimien etuna on se, että valoa voidaan kohdentaa tarkasti tärkeille alueille, joihin yleisvalo ei riittävän vahvasti ulottautuisi. Kiskovalaisinjärjestelmä tarjoaa myös runsaasti joustavuutta, sillä kiskoon kiinnitettyjä yksittäisiä valaisimia voi siirtää ja kohdistaa tarpeen mukaan. Valaistusvaatimusten kasvaessa on kiskovalojärjestelmää myös mahdollista laajentaa kätevästi uusilla yhteensopivilla valaisimilla.

  Mikä on yksivaiheinen kiskovalaisin?

  Yksivaiheisuus tai ”1-vaihe” tarkoittaa, että kiskovalaisin on kytketty samaan vaiheeseen muiden samaan kiskoon liitettyjen valaisimien kanssa. Toisin sanoen kiskovalaistusjärjestelmän yksittäistä valaisinta ei voi sytyttää, sammuttaa tai himmentää muista riippumatta.

  Erityisen suosittuja yksivaiheiset kiskovalaisinjärjestelmät ovat esimerkiksi studioissa ja näyteikkunoissa, vaikka niiden suosio myös kotikäytössä on kasvamaan päin. Koska järjestelmän yksittäisiä valaisimia on erittäin helppo siirtää ja suunnata uudelleen, ei muun sisustuksen muutostarpeiden osalta tarvitse vaivata päätään valaistuksen tai valaisematta jäävien nurkkien osalta.

  yksivaihejaerjestelmae kiskovalaisin
  kiskovalaisin-1-vaihe

  Mitä eroa on yksivaiheisella ja kolmivaiheisella kiskovalaisimella?

  Yksivaiheisessa kiskovalaisinjärjestelmässä on vain yksi johdin (tai nimensä mukaisesti vaihe), mikä tarkoittaa sitä, että kaikki järjestelmän lamput syttyvät, sammuvat tai himmenevät samanaikaisesti. Toisin sanoen järjestelmän yksittäisiä osia ei ole mahdollista ohjata muista riippumatta.

  Kolmivaihekiskoissa on puolestaan kolme toisistaan erillistä johdinta, mikä mahdollistaa kiskoon liitettyjen valaisimien jakamisen kolmeen eri vaiheryhmään, joista jokaista voi ohjata erikseen muihin ryhmiin vaikuttamatta. Näin ollen kolmivaihejärjestelmä on huomattavasti joustavampi ja soveltuu paremmin haastaviin ja muuttuviin tiloihin.

  Jäikö sinulle kysyttävää 1-vaihekiskojärjestelmistämme tai kiskovalaisimista yleisesti? Asiakaspalvelumme neuvoo sinua mielellään eteenpäin numerossa +358 9 3157 9451 tai voit lähettää meille viestin yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.