Valonheittimet ulkokäyttöön maahan

Maavalaisimet

Maahan upotettavat valaisimet

Maavalaisimet ovat käytännöllisiä ja huomaamattomia valonlähteitä terassille ja puutarhaan. Maavaloilla on helppo korostaa pihan istutuksia ja pensaita viihtyisän ilmapiirin luomiseksi, tai niitä voi käyttää kulkureittien valaisemiseen.

Maavalot soveltuvat erinomaisesti myös kodin julkisivun korostamiseen. Osa maavalaisimista on myös niin kestäviä, että niiden yli voi ajaa henkilöautolla, joten tätä valaisintyyppiä voi käyttää myös kivetetyillä pihateillä.


Mihin maahan upotettavia pihavaloja käytetään?

maavalaisin

Maavalaisimien käyttö jakautuu pitkälti joko turvallisuussyihin tai pihan kauniiden kohtien korostamiseen. Suosittuja maavalojen sijaintipaikkoja ovat esimerkiksi kukkapenkit ja terassit.

Ammattikäytössä upotettavia maavalaisimia käytetään hyvin moniin eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi linnojen, monumenttien, patsaiden, puiden, suihkulähteiden ja rakennusten julkisivun valaisuun ja korostamiseen.

maavalaisin

Mitä maavaloja hankittaessa tulee huomioida?

Maavalaisimet ovat jatkuvasti sään armoilla, joten riittävä suojaus kosteutta ja vierasesineitä vastaan on välttämätön. Useimpien maavalojen IP-luokitus on IP44 tai korkeampi. Valaisimelta vaadittava kotelointiluokka riippuu vahvasti asennuspaikasta, joten esimerkiksi pihalammen läheisyyteen upotettavalta maavalolta vaaditaan korkeampaa luokitusta.

Katetuilla alueilla, kuten esimerkiksi terasseilla, myös alhaisempi suojausluokka voi riittää. Hyvä nyrkkisääntö mahdollisten ongelmien välttämiseksi on kuitenkin se, että ulkovalaisimen kotelointiluokan tulisi olla vähintään IP44.

Seuraavissa taulukoissa on selvennetty IP-kotelointiluokkien erot:

Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
0Ei suojausta
1Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
2Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
3Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
4Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
5Suojattu pölyltä
6Pölytiivis (täydellinen suojaus)
Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
0Suojaamaton
1Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
2Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
3Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
4Roiskuvalta vedeltä
5Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
6Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
7Kestää hetkellisen upotuksen veteen
8Kestää jatkuvan upotuksen veteen
9KKestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä

Mitä hyötyä on maapiikillä varustetuista maavalaisimista?

maavalo

Maapiikkivalaisinten etuna pidetään äärimmäisen helppoa asennusta ja mahdollisuutta muuttaa sijaintipaikkaa tarpeen mukaan. Kohdistamalla valoa eri paikkoihin pihan tunnelmaa voi muuttaa oleellisesti.

Useimmissa maavaloissa on pehmeään maahan upottamiseen soveltuva maapiikki, mutta tarjolla on myös malleja, jotka voidaan kiinnittää tukevasti ja helposti betoniin.

Onko aurinkokennolla toimivia ulkospotteja olemassa?

Aurinkokennolla toimiva ulkospottivalo on hyvä valinta, jos kaipaat pihallesi helppokäyttöistä koristevalaisinta. Aurinkokennovalaisimen sijaintipaikan osalta tärkeää on mahdollisimman suuri altistuminen suoralle auringonvalolle, sillä esimerkiksi kennon edessä riippuvat oksat heikentävät lataustehoa oleellisesti. Pihan aurinkokennovalaisimet kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja puhdistaa kennoilta mahdollinen lika ja pöly.

Kunhan riittävän auringonvalon saannista huolehditaan, on aurinkokennomaavalon käyttöönotto ja sijaintipaikan muuttaminen äärimmäisen helppoa. Useimmissa kennollisissa maavalaisimissa on maapiikki, joten asennus on nopea. Johdottomuus tuo erityistä joustavuutta sijaintipaikan valintaan ja muuttamiseen.

Huomioithan, että aurinkokennovalaisimia ei koskaan tulisi käyttää paikoissa, joissa valon jatkuva toimintavarmuus on turvallisuusnäkökulmasta ehdoton. Pilvisinä päivinä aurinkokennovalaisinten akunkesto on tavallista selkeästi heikompi, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita. Otathan myös huomioon, että Suomen olosuhteissa auringonvaloa on tarjolla talvikuukausina erittäin rajallinen määrä, joten aurinkokennovalaisin ei näin ollen valitettavasti sovi ympärivuotiseen käyttöön.

Haluatko lisätietoa maavalaisimistamme? Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi numerossa +358 9 3157 9451 tai voit käyttää yhteydenottolomaketta.

maavalo
  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

10 Voucher

*Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.