Vaijerijärjestelmät

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Vaijerivalaisimet – helposti muunneltava valaistus kotiin

  Onko kotonasi vinokatto tai mahdollisesti todella pitkä ja kapea käytävä? Entä huoneita, joissa on monia pimeitä nurkkia, tai upea olohuoneen ja keittiön yhdistelmä, josta olet erityisen ylpeä? Tällaisten tilojen valaistus on usein hankala toteuttaa, mutta myös hankaliin kohteisiin löytyy sopiva valaistusratkaisu tavanomaisten katto-, seinä-, pöytä- ja lattiavalaisinten lisäksi. Vastaus on tietenkin vaijerivalaisimet, eli vaijerivalaisinjärjestelmä.

  Vaijerivalaisinten asentaminen

  Vaijerivalaisimet

  Vaijerivalaisinten vaijeri vedetään asuintiloissa tavallisesti joko seinästä seinään tai seinästä kattoon. Tarkasta asentamistavasta et toivottavasti joudu huolehtimaan, sillä sähköasentaja hoitaa kyllä homman, mikä säästää aikaa ja hermojasi. Jos kuitenkin arvelet osaavasi asentaa järjestelmän itse, suosittelemme, että tartut ensin uuden vaijerijärjestelmäsi ohjeisiin ja luet ne tarkkaan. Jokaisen vaijerijärjestelmän mukana toimitetaan hyvät ohjeet, joissa esitetään asennuksen eri vaiheet.

  Jos et pääse asentamisessa eteenpäin tai eteesi tulee ongelma, jota et yksinkertaisesti osaa ratkaista, soita ammattitaitoiseen neuvontaamme tai lähetä meille viesti. Autamme mielellämme kiperimmissäkin valaistuspulmissa. Yhteystietomme löydät tämän sivun alaosasta.

  Vaijerivalaisinjärjestelmän enimmäispituus

  Vaijerin pituus riippuu käytössä olevasta muuntajasta ja sen tehosta. Huomioi aina, että elektronisia muuntajia käytettäessä ei saa ylittää ilmoitettua maksimipituutta. Lisäksi sinun on otettava huomioon, että itse järjestelmän pituus on yleensä aina puolet vaijerin pituudesta (+/-). Tämä johtuu siitä, että vaijeri asetetaan aina paikoilleen kaksinkertaisena.

  Järjestelmän täsmällinen pituus kerrotaan tavallisesti tuotteen teknisissä tiedoissa tai tuotekuvauksessa.

  Jos sinulla on vielä jotakin kysyttävää tästä tai muusta valaistukseen liittyvästä aiheesta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Vaijerivalaisimien parhaat käyttökohteet

  Vaijerivalaisinjärjestelmät sopivat asuintiloissa parhaiten olo- tai ruokailuhuoneeseen, käytävään tai keittiöön. Pienjännitteisiä järjestelmiä voi käyttää turvallisesti myös lastenhuoneissa. Yksi näyttävä valaistuksen toteutustapa on käyttää vaijerivalaisimia talvipuutarhassa. Kylpyhuonetta ja muita kosteita tiloja varten on kuitenkin löydettävä jokin toinen vaihtoehto näiden valaisinjärjestelmien liian vähäisen kotelointiluokan takia. Kosteisiin tiloihin suosittelemme lähtökohtaisesti kattovalaisimia sekä peilivalaisimia.

  Vaijerivalaisinten edut asuintiloissa

  Vaijerivalaisimilla on aivan selviä etuja kotikäytössä. Asunnossasi saattaa olla tiloja, jotka ovat muodoltaan pitkiä tai joissa on monia erilaisia kulmia ja nurkkia, ja tällaisten tilojen valaiseminen kattavasti on hankalaa. Sama koskee myös vinokattoisia huoneita. Vaijerijärjestelmät sopivat siis kaikkiin kotisi tiloihin, jotka asettavat haasteita valaistukselle, eivätkä vaikeat tilat siis tarvitse kuin hieman epätavallisemman valaistusratkaisun. Vaijerin joustava asennus (sekä nurkan kiertävät ratkaisut) mahdollistavat valaisinten sijoittelemisen monin eri tavoin, eli valaistusongelmat on helppo ratkaista tällä valaisintyypillä.

  Lisäksi vaijerijärjestelmät...

  • edustavat modernia, minimalistista designia – mukana tulee siis funktionaalisuutta ja joustavuutta;
  • mahdollistavat kokonaisten tilojen valaisemisen yhdellä asennuksella ja yhdellä kattoliitännällä;
  • ovat hieno ja pelkistetty valaistusratkaisu, jolla voit nostaa esiin vitriinissä oleva koristeen. Voit käyttää järjestelmää nimittäin myös kodin yksittäisten alueiden joustavaan valaisemiseen;
  • mahdollistavat useissa malleissa myös riippuvalaisinten liittämisen järjestelmään.

  Vaijerivalaisinjärjestelmä ja muuntaja

  Jotkin vaijerijärjestelmät edellyttävät käyttöä varten muuntajaa. Jos kyseessä on pienjännitejärjestelmä, tarvitset käytännössä aina muuntajan, jonka voit liittää suoraan pistorasiaan. Suurjännitejärjestelmiä käytetään sen sijaan suoraan 230 voltilla, joten erillistä muuntajaa ei tarvita.

  Led-tekniikalla toimivat vaijerivalaisimet

  Vaijerivalaisimet
  Vaijerivalaisimet
  Vaijerivalaisimet

  Led-tekniikkaa hyödynnetään tietenkin myös vaijerijärjestelmissä, ja markkinoilla onkin runsaasti led-teknologiaa hyödyntäviä vaijerivalaisimia. Erityisen näppäriä ovat kiinteällä led-tekniikalla varustetut valaisimet, sillä ne ovat pitkäikäisiä eikä valonlähteitä tarvitse vaihtaa. Tarkista aina tuotteen teknisistä tiedoista, onko vaijerivalaisin varustettu vaihdettavilla lampuilla vaiko onko siinä kiinteät ledit. Paulmann on tunnettu vaijerivalaisinten valmistaja, jonka tuotteisiin kannattaa tutustua.

  Himmennettävät vaijerijärjestelmät

  Jotkin vaijerijärjestelmät ovat himmennettävissä ja toiset taas eivät. Himmennettävyys riippuu käytössä olevasta lampputyypistä ja muuntajasta. Jos et ole varma, mitkä valaisimet ovat himmennettävissä ja mitkä puolestaan eivät ole, tutustu tuotekuvaukseen ja tuotteen teknisiin tietoihin, joissa kerrotaan myös tuotteen himmentämismahdollisuuksista.

  Onko sinulla vielä kysyttävää vaijerijärjestelmien himmentämisestä? Asiantunteva neuvontamme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi. Sen yhteystiedot esitetään jäljempänä.

  Asennusvalmiit vaijerivalaisinjärjestelmät

  Verkkokaupassamme on tarjolla myös asennusvalmiita vaijerivalaisinjärjestelmiä. Valitessasi valmiin järjestelmän ei sinun tarvitse etsiä ja koota yksittäisiä osia itse yhteen, vaan saat kätevästi valmiina settinä kaiken, mitä asentamiseen tarvitaan. Tutustu asennusvalmiisiin setteihin täällä.

  Vaijerivalaisinjärjestelmien lisä- ja varaosat

  Vaijerivalaisimet

  Verkkokaupassamme on tarjolla monenlaisia tarvikkeita vaijerivalaistusjärjestelmiin. Voit koota aivan oman vaijerijärjestelmäsi ja tehdä siitä niin yksilöllisen, että kotisi kaikkien valottomien nurkkien päivät ovat luetut. Jos toivot yksilöllistä ratkaisua muttet ole varma sen toteuttamista, voit ottaa yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme joko puhelimitse tai lähettämällä viestin. Yhteistyöllä saamme kotisi kaikki nurkat valoisiksi.

  Saat meiltä myös vaijerijärjestelmien varaosat, jotka löydät yllä olevan linkin kautta. Ota kuitenkin huomioon, että asennusvalmiiden settien yksittäisosia ei kuitenkaan ole tavallisesti saatavilla varaosina. Jos tarvitset tällaisia osia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, ja voimme miettiä yhdessä ratkaisua.

  Vaijerivalaisinjärjestelmä on tosiaankin kätevä, tyylikäs ja moderni, ja valaisee hyvin hankalatkin nurkkaukset. Ennen kuin valosta pääsee nauttimaan, on edessä kuitenkin asentaminen. Vaijerivalaisinten käyttöönotto ei kuitenkaan aina ole aivan yksinkertaista, joten voit tarvita apua uuden systeemisi asennuksessa. Ota yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai lähetä viesti yhteydenottolomakkeella, ja autamme sinua sopivan ratkaisun löytämisessä.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.