Seinävalaisimet soihtu

Soihtumaiset seinävalaisimet:

aikamatka keskiaikaisesta linnasta moderniin kotiin

soihtu seinaevalaisin

Seinällä olevasta soihdusta tulee mieleen rauhallisesti lepattava aito liekki, joka tuo valoa ja lämpöä romanttiseen linnaan – mielikuva on kaunis, muttei kovinkaan todellinen. Soihdut olivat kyllä keskiajalla valon- ja lämmönlähde, mutta niiden käyttöpaikka eli kylmä, lähes lämmittämätön linna ei ollut varsinaisesti romanttinen. Eikä nokea ja savuakaan voi unohtaa.

Jos jokin valaistustapa on seinällä oikeasti romanttinen, niin se on nykyaikainen, soihtumainen seinävalaisin. Tällainen seinälamppu on upeasti muotoiltu, valaisee kuin unelma ilman nokea ja savua ja sopii tyylikkäästi viihtyisään kotiin. Kaiken lisäksi se on moderni ratkaisu. Tässä lyhyessä oppaassa kerromme, miten rustiikkinen ilme yhdistyy moderniin valaistukseen ja asumiseen.

Antiikkiset ja muut soihtumaiset seinävalaisimet

Soihtumaisten seinävalaisinten juuret ovat keskiajalla, mutta tämä valaistustyyppi on muuttunut (enemmän tai vähemmän) funktionaalisesta valon- ja lämmönlähteestä moderniksi sisustusesineeksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikkien soihtumaisten seinävalaisinten muotoilu olisi modernia.

Rustiikkisissa malleissa on monia rautaisia, ruosteisilta näyttäviä osia ja toisinaan myös puuta. Muotoilu on karkeampaa, mutta varsinkin keskiaikaisen tyylin valaisimissa voi olla myös kiemuraisia ja koristeellisia osia. Välimuotona ovat väritykseltään perinteisen tummanruskeat tai mustat soihtuvalaisimet, jotka designiltaan ovat täysin moderneja ja sopivat hyvin esimerkiksi maalaistyyliseen sisustukseen. Modernin tyylin edustajat ovat muotoilultaan abstrakteja ja niiden materiaalina on esimerkiksi krominväristä metallia tai kirkkaita lasiosia (lampunvarjostimen lisäksi). Tyylistä riippumatta näyttävät kaikki seinäsoihdut kauniilta ja valaisevat tunnelmallisesti.

Mikä on suosikkityylisi?

soihtu seinaevalaisin
soihtu seinaevalaisin
soihtu seinaevalaisin
soihtu seinaevalaisin

Katkaisimella varustetut soihtuvalaisimet seinälle

Aivan aidon tyylin mukaista olisi, että kiertelisit itse soihtu tai kynttilä kädessä sytyttämässä seinäsoihtusi. Näin ainakin siinä tapauksessa, että haluat kotiisi keskiaikaista tunnelmaa. Nykyisin soihtumainen seinävalaisin kytketään toki päälle paljon turvallisemmin ja miellyttävämmin suoraan katkaisimesta.

Useimmat soihtumaiset seinävalaisimet kytketään päälle ja pois päältä tavallisella valokatkaisimella. Valaisimessa voi kuitenkin olla myös oma katkaisijansa. Tällä valaisintyypillä on helppo luoda muusta tilasta erotettu valosaareke, jonka ilme voi olla rustiikkinen tai moderni.

Led-lampuilla varustetut seinäsoihdut

Jos toivot rustiikkisesti sisustettuun kotiisi keskiaikaista ilmettä, pidät ledeillä varustettua soihtumaista seinävalaisinta ensisilmäyksellä ehkäpä mahdollisimman epäsopivana ratkaisuna. Voit kuitenkin kiertää soihtuvalaisimeesi kiinni tyylikkään led-kynttilälampun, mikä muuttaa ulkonäköä oikeaan suuntaan. Led-lamppu säästää energiaa ja valaisee miellyttävästi (kunhan valitset lämpimän valkoisen valon värin). Jos hankkimasi lamppu on vielä älykotilamppu, voit ohjelmoida esimerkiksi lepattavan vaikutelman, mikä tuo kotiisi keskiaikaista tunnelmaa.

Toisaalta on olemassa myös soihtuvalaisimia, joihin led-valotekniikka on asennettu kiinteästi. Tällaisia ovat ne mallit, joista on turha etsiä kynttilän tai puikon muotoista lamppua. Saatat jopa hämmästellä, mistä valo tulee tällaisten kapeilla ja krominvärisillä rungoilla varustettujen valaisinten tapauksessa. Kiinteällä led-tekniikalla varustetut mallit ovat designiltaan useimmiten erittäin moderneja, joten ne eivät välttämättä sovi rustiikkiseen keskiaikatyyliin, mutta näyttävät hyvältä modernissa sisustuksessa.

soihtu seinaevalaisin

Aidoilta soihduilta näyttävät soihtuvalaisimet

Onko ainoa tyylipuhdas ratkaisu sitten aito puinen seinäsoihtu, joka on kiinnitetty rautarenkain ja jossa palaa oikea liekki? Ei tietenkään, perinteinen seinäsoihtuhan saisi palovaroittimesi huutamaan punaisena ja älykkään savunilmaisimen lähettämään kännykkääsi varoitusviestejä.

Älykodista puheen ollen: älylamppu, jonka valo lepattaa punertavana oikean kynttilän tavoin, muistuttaa jo hyvinkin aitoa kynttilää. Ohjelmoitavan älylampun yhdistäminen antiikkiseen malliin, jossa on rustiikkinen rautarunko, mahdollisesti ruosteinen väritys, ehkä hiukan työstettyä puuta ja beige lasivarjostin, johtaa lopputulokseen, joka on todella lähellä aitoa seinäsoihtua. Ainoa ero on se, että tällainen ratkaisu on nykyaikainen eikä se saa palovaroitintasi huutamaan. 

soihtu seinaevalaisin
  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

10 Voucher

*Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.