Seinävalaisimet ruostumattomasta teräksestä

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Seinävalaisimet ruostumattomasta teräksestä: tukeva materiaali kestää sään vaihtelut

  Seinävalaisimilla ei ole ulkona helppoa. Sade ja rakeet rummuttavat runkoa, kesällä aurinko paahtaa, ja talvella on taas kestettävä kaksinumeroisia miinusasteita. Vaikka aurinkokennovalaisimet toisaalta nauttivatkin kirkkaasta auringonpaisteesta, joutuvat kaikki ulkovalaisimet kestämään hyvin erilaisia, piinaavia ympäristön olosuhteita.

  Voit lisätä ulkovalaisimesi käyttöikää:

  • asianmukaisella käytöllä,
  • säännöllisellä puhdistuksella,
  • sopivan paikan valinnalla
  • sekä oikean IP-kotelointiluokan valinnalla.

  Valaisimen valmistusmateriaali vaikuttaa osaltaan myös merkittävästi kestävyyteen. Kestäviä ja pitkäikäisiä materiaalivaihtoehtoja on nykyisin useita, mutta edelleen yhtenä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että ruostumaton teräs on hyvä materiaali ulkoseinävalaisimeen.

  seinaevalaisin-ruostumaton-teraes

  Mitä etuja on ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla, ulkokäyttöön tarkoitetuilla seinävalaisimilla?

  Ulkoseinävalaisinta valitessa on lähtökohtaisesti hyvä muistaa, että valaisimet, joiden runko on joko polykarbonaattia tai lasia, voivat myös olla erittäin laadukkaita ja huomattavan pitkäikäisiä. Myös ulkonäköön kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ulkovalaisimesi tulee palvelemaan sinua pitkään, ellei kyseessä ole sitten heikkolaatuinen halpatuote. Ulkovalaisinta valittaessa kannattaa kuitenkin huomioida ruostumattoman teräksen tarjoamat edut:

  • Ruostumaton teräs näyttää hyvältä
  • Ruostumaton teräs ei ole herkkä ruosteelle
  • Ruostumaton teräs on tukevaa
  • Ruostumaton teräs kestää vaihtelevia sääolosuhteita
  • Ruostumaton teräs on helppohoitoinen

  Ruostumaton teräs ei yksin takaa korkeaa laatua, sillä tätä materiaalia käytetään eri laatuisena.

  Laadukkaita tuotteita ostamalla et voi erehtyä. Korkealaatuisia ulkoseinävalaisimia valmistavat esim. STEINEL ja PHILIPS. Myös oma tuotemerkkimme Lampenwelt.com on harkinnan arvoinen vaihtoehto ulkovalaisintenkin osalta.

  seinaevalaisin-ruostumaton-teraes

  Miten ruostumattomasta teräksestä valmistetut seinävalaisimet on varustettu?

  Seinävalaisimilla on ulkona lukuisia käyttökohteita, kuten esimerkiksi autotallin tai kodin sisäänkäynnin yhteydessä, terassilla tai pihan kapeilla kujilla. Ulkoseinävalaisimilla on myös runsaasti erilaisia ominaisuuksia, joita kannattaa miettiä asennuspaikan mukaan. Mm. seuraavia kriteerejä on hyvä huomioida valintaa tehdessä:

  seinaevalaisin-ruostumaton-teraes

  LED-seinävalaisimet ruostumattomasta teräksestä

  LED-ulkovalaisimet ovat ehdottomasti paras ratkaisu, sillä ne säästävät hehkulamppuun verrattuna 90 % sähköä, kestävät hyvin päälle ja pois kytkemistä, ja ovat pitkäikäisiä (käyttöikä jopa 50 000 tuntia). Näin ollen LED-teknologia on paras ratkaisu lukuisille (muttei kaikille) käyttöalueille ulkona.

  Ruostumattomasta teräksestä valmistetut seinävalaisimet liiketunnistimella

  Liiketunnistin on loistava ominaisuus kaikkialla, missä panostetaan valaistuksen käytännöllisyyteen. Liiketunnistimet säätelevät valaistusta taloudellisesti, eli valo palaa ainoastaan silloin kun sitä tarvitaan, mikä säästää sekä sähköä että lamppua.

  Älä kuitenkaan käytä energiansäästölamppuja. Energiansäästölampuilla on nimittäin verrattain pitkä syttymisaika, jonka ne tarvitsevat saavuttaakseen täyden kirkkautensa, joten tämä valaisintyyppi ei sovi välittömään valontarpeeseen. LED-lamput puolestaan loistavat välittömästi 100 %:n kirkkaudella (kuten myös hehkulamput ja halogeenilamput), joten ne sopivat yhtä hyvin niin kotipihan sisäänkäyntien valaisemiseen kuin murtovarkaiden pelästyttämiseenkin.

  Kahteen suuntaan valaisevat seinävalaisimet ruostumattomasta teräksestä

  Sekä ylös- että alaspäin valaiseva valaisin sopii monenlaisiin käyttötarkoituksiin, myös tunnelmallisen valaistuksen luontiin. Ulkotiloissa heijastuspinnat eivät yleensä aiheuta häikäisyn osalta samanlaisia ongelmia kuin mahdollisesti sisätiloissa, joten pelivaraa on runsaammin. Kun valokeila jakautuu pelkästään ulkoseinälle jättäen muun ympäristön valaisematta, on lopputuloksena upea, tunnelmallinen ulkovalaistus.

  Ruostumattomasta teräksestä valmistetut, kahteen suuntaan valaisevat ulkoseinävalaisimet korostavat upeasti talosi julkisivua. Älä kuitenkaan käytä tässä tapauksessa liiketunnistinta, sillä valaisimen tarkoitus on tunnelman luominen, joten valaistuksen ei tulisi katketa. LED-valaistusteknologia soveltuu äärimmäisen hyvin tähän käyttötarkoitukseen matalan sähkönkulutuksensa vuoksi.

  seinaevalaisin-ruostumaton-teraes

  Miten ja kuinka korkealle seinävalaisin asennetaan?

  Jos kyseessä ei ole aurinkokennovalaisin, tarvitsee ulkoseinävalaisin tietysti sähköliitännän. Ihanteellisessa tapauksessa ulkovalaisinten asennuksen hoitaisi aina ammattitaitoinen sähkömies, jotta voidaan olla varmoja siitä, että liitäntä on tehty oikein. Nettilamppu.fi-verkkokaupasta tilattujen valaisimien mukana tulee aina seikkaperäiset asennusohjeet.

  Sinun kannattaa miettiä uuden seinävalaisimesi asennuspaikka valmiiksi jo ennen tilauksen tekemistä, kattaen myös korkeuden, jolle valaisin asennetaan. Asennuskorkeus on ilmoitettavissa lukuna vain harvoin, sillä jokainen tontti (ja sille astuvat henkilöt) ovat erilaisia. On kuitenkin olemassa joitain ohjenuoria, joita kannattaa seurata:

  Seinävalaisin ei saa häikäistä

  Tämä on ehkä tärkein asennusohje niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Ulkoseinävalaisin on epäonnistunut tehtävässään, jos se häikäisee kodin sisäänkäyntiä lähestyttäessä ja jos mieluummin katsoo siitä poispäin kuin sitä kohti. Tähän liittyy myös turvallisuusriski: jos ympäristön havainnointi on häikäisyn vuoksi hankalaa, on kompastuminen, portaan huomaamatta jääminen tai kukkaruukun kumoon potkaiseminen huomattavasti todennäköisempää.

  Häikäisy voidaan useimmiten välttää asentamalla valaisin n. 5 cm silmänkorkeuden yläpuolelle, eli ei matalammalle kuin 1,70 - 1,80 m. Luonnollisesti myös sillä, miten valaisimen valo lankeaa (osuuko valo silmiin) tai onko siinä häikäisyä estävä diffuusori (esim. polykarbonaatista), on merkitystä.

  Älä takerru seinävalaisimiin

  Liian matalalle asennetut seinävalaisimet muodostavat myös itsessään törmäysriskin, sillä voit joko jäädä paidastasi kiinni valaisimeen tai törmätä siihen kantaessasi täysiä ostoskasseja. Vaikka et vahingoittaisi itseäsi, voi valaisimesi vahingoittua tällaisessa tapauksessa. Tämä riski voidaan kuitenkin välttää helposti, eli sijoittamalla seinävalaisimet yksinkertaisesti korkeammalle.

  Otathan myös huomioon, että ahtaat kulkuväylät voivat muuttua vieläkin ahtaammiksi seinästä ulospäin kurottuvien valaisimien vuoksi. Tällaiseen asennuspaikkaan tulisikin aina sijoittaa valaisimia, jotka ovat muodoltaan mahdollisimman litteitä.

  Löydät tarkat tiedot eri valaisimien ulottuvuuksista Nettilamppu.fi-verkkokaupan tuotekuvauksista.

   

  Haluaisitko keskustella ulkovalaistuksestasi tai tarvitsetko neuvoja? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai käytä yhteydenottolomakettamme. Autamme sinua mielellämme löytämään täydellisen ratkaisun pihasi valaisemiseen.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.