Puutarhavalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Maapiikkivalaisimet – joustavaa ja mutkatonta valaistusta puutarhaasi

  Maapiikkivalaisimet ovat niin käyttäjäystävällisiä, että useimmista tapauksissa riittää, että ostat valaisimen, poistat sen pakkauksesta, pistät valaisimen maahan ja sytytät valon. Jos valaisimesi tarvitsee virransyöttöä, on se myös kytkettävä ensin sähköverkkoon. Auringon energiaa hyödyntävät maavalaisimet tarvitsevat aluksi hieman latausaikaa, joten ne eivät toimi välittömästi pakkauksesta poistuttuaan. Maapiikkivalaisimien käyttö on kaiken kaikkiaan hyvin yksinkertaista ja ne sopivat erinomaisesti ihmisille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja siirtää tarpeen mukaan valaisimen helposti uuteen paikkaan.

  Maapiikkivalaisimen edut nopeana yhteenvetona: 

  • Kaunista korostusvalaistusta puutarhassa iltaisin
  • Piha- ja sisäänajoteiden varma valaistus
  • Kasvien, patsaiden ja vesielementtien korostaminen
  • Puutarhajuhlien koristus
  • Terassin ympäröinti kauniilla valokehyksellä
  maapiikkivalaisimet
  maapiikkivalaisimet
  maapiikkivalaisimet

  Verkkovirralla toimivat maapiikkivalaisimet

  Voit itse valita sähköverkon tai auringon. Jos haluat saada maapiikkivalaisimesi loistamaan verkkovirran avulla, tämä pieni rajoittava tekijä on otettava huomioon puutarhan suunnittelussa, sillä valaisimia voi pistää maahan vain johtojen pituuden mukaiselle etäisyydelle. Ennen ostoa onkin huomioitava, miten pitkiä johdot ovat. Puutarhassa kannattaa tehdä etukäteen mittauksia ja selvittää, onko suunnitelmasi ylipäätään mahdollinen. 

  Aurinkoenergialla toimivat maapiikkivalaisimet

  Aurinkoenergialla toimivat maapiikkivalaisimet tarjoavat aivan toisenlaista joustavuutta asennuspaikan ja siirrettävyyden osalta kuin johdolliset maapiikkivalaisimet, sillä liian lyhyet johdot eivät rajoita valaisinten sijoittamisen vapautta. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon varjoisat paikat, sillä aurinkoenergialla toimivat maapiikkivalaisimet on sijoitettava niin, että ne keräävät itseensä päivän aikana riittävästi aurinkoenergiaa ja kykenevät näin valaisemaan illalla ja yöllä. Ennen aurinkoenergialla toimivan maapiikkivalaisimen hankintaa kannattaakin harkita tarkkaan, mihin valaisin on tarkoitus sijoittaa. Varjoisassa nurkkauksessa olevassa valaisimessa on parempi käyttää verkkovirtaa.

  Vinkki: Jos haluat käyttää aurinkoenergialla toimivia valaisimia, mutta pelkäät, että valaisimelle ei aina riitä virtaa, voit hankkia Sun’Connec-järjestelmän. Tämä hybridijärjestelmä kytkee virransyötön automaattisesti päälle verkkovirrasta, jos aurinkoenergiaa ei saada riittävästi päiväsaikaan. 

  maapiikkivalaisimet

  Liiketunnistimella varustetut maapiikkivalaisimet

  Jos toivot valaistusta vain silloin, kun sitä tarvitset, on käytännöllinen liiketunnistin oikea valinta. Muista kuitenkin tarkistaa tuotekuvauksesta, että haluamassasi maapiikkivalaisimessa on tämä ominaisuus, sillä se ei sisälly kaikkiin tuotteisiin. Liiketunnistimen etuna on se, että se säästää akkua ja alentaa virrankulutusta. Lisäksi tunnistin parantaa turvallisuutta, sillä pihalla liikkuessa kompastumisvaara ei ole niin suuri, ja murtovarkaatkin lähtevät pakosalle äkillisen valon pelästyttäminä. Liiketunnistinten käytön suuri etu on myös helppous, sillä sinun ei enää tarvitse sytyttää valoa kytkimestä.

  maapiikkivalaisimet

  Järkevin lamppuvalinta

  LED on ehdottomasti paras valinta, jos haluat säästää lompakkoasi ja samalla myös ympäristöä. Johdollisissa maapiikkivalaisimissa LED on järkevä valinta sähkölaskun kannalta, kun taas aurinkokäyttöisissä malleissa LEDit kuormittavat vähemmän akkua pienemmän virrankulutuksen ansiosta ja pidentävät maksimaalista valaisuaikaa. Liiketunnistimella varustetuissa valaisimissa LED-tekniikka on ehdottomasti paras valinta, sillä sähkönsäästön lisäksi se myös valaisee tarvittaessa heti 100-prosenttisen kirkkaasti, mihin energiansäästölamppu ei pysty.

  Maapiikkivalaisimet setteinä

  Jos tarvitset useamman kuin yhden valaisimen, on sinun joko lisättävä ostoskoriisi monta yksittäistä valaisinta tai parhaassa tapauksessa löydät sopivan sarjan. Kätevä sarja sisältää yleensä kahdesta kuuteen valaisinta. Kannattaa muistaa, että monissa maapiikkivalaisinsarjoissa on mukana myös erillinen aurinkopaneeli, josta kaikki valaisimet saavat virtansa.

  Paras valinta: ruostumaton teräs

  Ruostumaton teräs on aina hyvä materiaalivalinta, jonka parhaat ominaisuudet tulevat esiin nimenomaan ulkotiloissa. Lisäksi ruostumattomalla teräksellä on tyylikäs ulkonäkö. Tämän materiaalin etuja ovat:

  • tyylikäs ulkoasu
  • helppohoitoisuus
  • korroosionkestävyys
  • stabiilius (eli vakaus)
  • hyvä lämmönkestävyys

  Kotelointiluokan valitseminen

  Maapiikkivalaisimissa, kuten kaikissa muissakin ulkovalaisimissa, on kiinnitettävä huomiota asianmukaiseen kotelointiluokkaan, sillä et varmaankaan halua noutaa valaisimia sisään aina vesisateen sattuessa. Maapiikkivalaisimet ovat yleensä suhteellisen suojaamattomina maassa, joten niiden kotelointiluokan tulisi olla ainakin IP44. Luokka voi tietenkin olla myös suurempi, mutta ei pienempi.

  IP44-kotelointiluokan mukainen valaisin on suojattu halkaisijaltaan yhtä millimetriä suuremmilta vierailta esineiltä ja roiskevedeltä. Lisätietoa kotelointiluokista esitetään seuraavassa taulukossa:

  Onko sinulla kysyttävää maapiikkivalaisimista? Soita asiantuntijapalveluumme ja kysy lisätietoja. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai käyttää yhteydenottolomaketta. Pyrimme aina vastaamaan nopeasti.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.