Maalaistyyliset kattokruunut

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Maalaisromanttinen kattokruunu – viehättävä katseenvangitsija loft-asuntoon

  Tuleeko maalaistyylistä ensimmäisenä mieleesi maalaistalo? Meidän mielestämme siitä voi tulla mieleen myös kaupunki ja nimenomaisesti kaupunkiasunto, jonka voi sisustaa moderniin ja tunnelmaltaan hienoon country-tyyliin. Toki maalaistyyli on edelleen osuva valinta myös maaseudulla ihastuttamaan talossa, joka on sisustettu miellyttävästi hyvän olon kodiksi.

  maalaisromanttinen kattokruunu

  Maalaistyylisen kattokruunun koko

  Tärkeintä on, että kattokruunu näyttää sinusta hyvältä koristaessaan huonetta. Tämä vaatimus täyttyy lähtökohtaisesti silloin, kun kruunuvalaisin ei ole liian suuri ja raskas, muttei myöskään liian pieni ja huomaamaton, sillä kattokruunun on oltava näyttävästi esillä. Vinkki: Jos maalaisromanttinen kattokruunu riippuu huoneessa vapaasti, eli ei esimerkiksi pöydän yllä, ei valaisimen halkaisijaan tarvitse kiinnittää juuri huomiota. Paljon tärkeämpää on lamppujen määrä eli kokonaisvalovirta, jota mitataan luumeneissa. Tarvittava valovirta riippuu seuraavista ominaisuuksista:

  • huoneen koko
  • huoneen väritys (vaaleat seinät heijastavat valoa paremmin)
  • haluttu kirkkaus.

  Jos haluat ripustaa rustiikkisen kattokruunun pöydän ylle, ei valaisin saa olla liian massiivinen pöytään verrattuna. Kattokruunun halkaisijan olisi oltava joka tapauksessa pienempi kuin pöydän, sillä muuten vaikutelma on liian raskas. Tämä nyrkkisääntö on yksinkertainen pyöreiden pöytien tapauksissa, kulmikkaiden pöytien osalta kruunun halkaisijaa verrataan yleensä pöydän lyhimpään sivuun.

  Ripustamiskorkeus

  On itsestään selvää, että rustiikkisen kattokruunun riippuessa vapaasti huoneessa on valaisin ripustettava niin korkealle, että siihen ei voi lyödä päätä. Kun kattokruunu puolestaan asennetaan pöydän ylle, voi se ulottua tilassa hieman alemmas. Huolehdi kuitenkin, että valaisin ei estä näköyhteyttä pöydän vastakkaiselle puolelle. Ideaalitapauksessa etäisyys on n. 6070 cm valaisimen alareunan ja pöydän pinnan välillä.

  maalaisromanttinen kattokruunu
  maalaisromanttinen kattokruunu

  Maalaistyylisten kattokruunujen ominaispiirteet

  Maalaisromanttisia kattokruunuja yhdistää ainakin yksi ominaisuus: ne ovat kaikki kauniin rustiikkisia. Tästä tulevat itse kullekin ensin mieleen puu, messinki ja metalli, jotka sopivatkin erinomaisesti moderniin country-tyyliin. Voit hakea verkkokaupastamme lempimateriaalejasi varsin helposti: käytä suodatinta ”Materiaali” ja valitse vain haluamasi materiaalit.

  Vinkki: Rustiikkisen maalaistyylin kattokruunut sopivat hyvin yhteen seuraavien trendikkäiden tyylisuuntien kanssa:

  • shabby chic
  • vintage
  • hygge-tyyli.

  Maalaistyylisten kattokruunujen värit

  Tyylisuunnan perusteella on varmastikin selvää, että maalaistyylisiä kattokruunuja ei ole saatavilla kaikkein kirkkaimmissa väreissä. Valinnanvaraa kuitenkin on: Tutustu suodattimen ”Väri” avulla, mitä vaihtoehtoja verkkokaupassamme on saatavilla, ja inspiroidu esimerkiksi valkoisista malleista tai kromin, pronssin ja kuparin värisistä kattokruunuista.

  Maalaistyyliset kattokruunut varjostimilla

  Pidätkö monilla pienillä varjostimilla varustettua kattokruunua trendikkäänä ja hauskana? Tämä on suosittu valaisintyyppi yleisesti sisustuksessa, ja maalaistyylisiin kattokruunuihin varjostimet sopivat erityisen hyvin. Jos et vielä tiedä, millaisen kruunuvalaisimen tarkalleen ottaen haluat, kannattaa sinun tutkia aluksi kategoriaamme ”Maalaistyyliset kattokruunut”. Jos kuitenkin jo tiedät, että varjostimet ovat sinun juttusi, voit siirtyä suoraan kategoriaan ”Kattokruunut varjostimella”, jossa on tosin tarjolla paljon muutakin, kuin pelkkää maalaistyyliä.

  maalaisromanttinen kattokruunu

  Maalaisromanttiset kattokruunut ruokailutiloissa

  Maalaistyyliset kattokruunut sopivat erinomaisesti ruokailutiloihin. Ikivanha puinen ruokapöytä lähes vaatii seurakseen rustiikkista valaisintyyliä. Jos ruokailutilasi päivitysprojekti on ajankohtainen etkä vielä tiedä, millainen kattokruunu tähän tilaan parhaiten sopisi, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  maalaisromanttinen kattokruunu

  Maalaistyyliin sopivat retrofit-lamput

  Mitä maalaistyyliset ja modernit kattokruunut olisivatkaan ilman sopivia ja uusimman tekniikan mukaisia led-lamppuja? Olisivathan ne toki kauniita, mutta hehkulampuin varustettuina eivät lainkaan niin energiaa säästäviä ja ympäristöystävällisiä. Haluat kuitenkin varmasti säilyttää valaisimen täysin rustiikkisen ilmeen, joten valitse valaisimeen esimerkiksi kaartuvat led-kynttilälamput. Niissä on samat standardoidut kannat kuin tavallisissa lampuissa, joten ne sopivat valaisinten standardikantoihin, kuten esim. E14.

  Tarvitsetko henkilökohtaista neuvontaa? Erinomaista, olemme valmiina auttamaan. Soita vain numeroon +358 9 3157 9451 tai lähetä meille viesti yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.