LED-sisävalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Led-valaisimet: eläköön moderni tyyli!

  Vanhentunutta teknologiaa edustavien lamppujen vaihtaminen ledeihin on kuin VHS-videoiden vaihtaminen DVD:hen: välttämätöntä. Hehkulamppuja ja vastaavia ei kukaan jää kaipaamaan nähtyään aidon ja laadukkaan led-valaistuksen tositoimissa. Parhaimmillaan tämä teknologia on ovat led-valaisimessa, johon led-valotekniikka on asennettu kiinteästi.

  Integroidulla led-teknologialla varustettu valaisin ei muistuta enää lainkaan pullealla hehkulampulla varustettua sisartaan. Led-valaisimen design on moderni, lähes futuristinen, sillä lamppu itsessään on melkeinpä näkymättömissä – tai sellainen on ainakin vaikutelma, jos on tottunut näkyvillä olevaan, loistavaan lasikupuun. Jos pidät kuitenkin enemmän valaisimesta, jossa on vaihdettava lamppu, suosittelemme, että kierrät led-lampun kiinni suosikkivalaisimeesi, jolloin saat myös käyttöösi kaikki modernin led-valotekniikan edut.

  Led-valaisin vakuuttaa ulkonäkönsä lisäksi myös ympäristöystävällisyydellään ja kustannussäästöillään. Kukaan on tuskin näitä etuja vastaan.

  Led-valaisinten edut

  Ledien kaltaista valaistusteknologiaa ei ole aiemmin ollut olemassa. Hehkulamppujen keksimisen (vuonna 1879) jälkeen ledit ovatkin mahdollisesti innovatiivisin keksintö valaistusalalla. Led on teknologiana todellakin moderni, koska se on nykyaikaisen valaistustoiveen mukainen: se täyttää valaistukseen liittyvät tarpeemme sekä edustaa ympäristöystävällistä ajattelua.

  Ledien kehitys ei suinkaan ole vielä päätepisteessään. Tällä hetkellä tämä teknologia pääsee parhaiten esiin älyvalaistuksessa.

  Ledien ominaisuudet ja edut ovat seuraavat:

  • Hyvä energiansäästö: jopa 90 % hehkulamppuihin verrattuna.
  • Ympäristöystävällistä valaistusta hyvän valotehon ansiosta (vähemmän watteja ja samalla kirkkaampi valo).
  • Lampun vaihtamista ei tarvita pitkän käyttöiän (jopa 50 000 tuntia) ansiosta.
  • Heti 100-prosenttisen kirkas valo, joten valon syttymistä tarvitse odottaa kuten energiansäästölamppujen kanssa.
  • Ei elohopeaa, joten lamput sopivat myös esimerkiksi lastenhuoneeseen.
  • Valon ominaisuudet valittavissa oman maun mukaan: lämpimästä valkoisesta perusvalkoiseen ja päivänvalon valkoiseen.
  • Hyvä tai erittäin hyvä värintoisto, vähintään Ra 80, esimerkiksi ruokapöydän valaisemiseen.
  • Uudet designit kompaktien ja lähes näkymättömien lamppujen ansiosta.
  LED sisaevalaisimet

  Sopivan led-valaisimen valitseminen

  Olet varmaankin jo vakuuttunut led-valotekniikan eduista. LED-valaisimia käytetäänkin jo kaikkialla, missä tarvitaan valaistusta. Seuraavaksi sinun on mietittävä, mihin haluaisit asettaa led-valaisimia: olohuoneeseen viihtyisän perusvalaistuksen luomiseen, tai vaikkapa kodin työhuoneeseen kirkasta aluevalaistusta varten? Löydät valtavasta valikoimastamme valaisimet kaikkiin tiloihin.

  Tärkeimmät led-valaisinten tyypit ovat: led-kattovalaisimet, led-seinävalaisimet, led-uppokohdevalaisimet, led-paneelit, led-lattiavalaisimet, led-pöytävalaisimet ja led-työpöytävalaisimet.

  Seuraavassa esitetään vinkkejä eri valaisinkategorioista:

  LED sisaevalaisimet

  Led-kattovalaisimet

  Huoneessa tarvittava perusvalaistus on tavallisesti toteutettu kattovalaisimella. Led-teknologia ei tuo tähän mitään muutosta. Ainoa ero on se, ettet enää joudu nousemaan tikkaille vaihtamaan rikkoutunutta lamppua, sillä led-lamput eivät käytännössä vaadi huoltoa. Jos toivot valaistukselta mukavuutta, harkitse himmennettävän LED-kattovalaisimen hankkimista, jolloin voit säätää valaistuksen tunnelmaan sopivaksi.

  » Led-kattovalaisimet

  Led-riippuvalaisimet

  Ruokailutilassa oikea tunnelma saavutetaan silloin, kun ruokapöytä on näkyvillä, mutta muu huone pysyy hieman hämäränä. Kirkas valaistus helpottaa myös sanomalehden lukemista ja työntekoa. Koska ruokapöydän ympärillä suoritettavat askareet vaihtelevat paljon, on myös led-riippuvalaisimen mukauduttava eri tilanteisiin. Lisää käyttömukavuutta saat valitsemalla korkeussäädettävän ja himmennettävän valaisimen. Yksinkertaisin vaihtoehto on EasyDim-tekniikalla varustettu riippuvalaisin, sillä voi himmentää tavallisella valokatkaisimella.

  » Led-riippuvalaisimet

  LED sisaevalaisimet
  LED sisaevalaisimet

  Led-kohdevalaisimet

  Yksittäinen kohdevalaisin katossa korostaa tiettyjä oleskelualueita: esimerkiksi mukavaa nojatuolia, jossa rentoudut rankan työpäivän jälkeen ja annat maisten murheiden unohtua. Monta kattoon asennettua kohdevalaisinta valaisevat puolestaan koko huoneen. Tässä tapauksessa nojatuolia varten kannattaa hankkia vielä uplight-led-lattiavalaisin. Led-kohdevalaisinten valoa voi suunnata haluamallaan tavalla, joten huoneessa saavutetaan hyvä yleisvalaistus, kun valaistusta voidaan kohdentaa kaikkiin nurkkiin. Lisää tunnelmaa saat aikaan, kun asetut huoneen tärkeimpiin oleskelupaikkoihin ja tarkistat, ettei valo osu niissä suoraan silmiin.

  » Led-kohdevalaisimet

  Upotettavat led-kohdevalaisimet

  Alaslasketun katon asentaminen ei ole ehkä kaikkien juttu, mutta se toimii loistavasti upotettavien led-valaisinten kanssa. Kattoon upotetut led-alasvalot takaavat kunnollisen perusvalaistuksen (kunhan uppokohdevalaisimia on riittävä määrä) ja lisäksi lopputulos näyttää nykyaikaiselta ja tyylikkäältä. Vinkki: Pienissä huoneissa upotetut led-kohdevalaisimet saavat huoneen näyttämään suuremmalta, koska ne eivät vie lainkaan tilaa.

  » Upotettavat led-kohdevalaisimet

  LED sisaevalaisimet
  LED sisaevalaisimet

  Led-seinävalaisimet

  Modernin led-valaisimen design on usein parhaimmillaan seinävalaisimessa, sillä katseen korkeudelle asennettu valaisin huomataan parhaiten. Jos seinävalaisimen on tarkoitus toimia hyvänä lukuvalona makuuhuoneessa, on led-teknologialla jälleen selvä etu: jos vaivut unten maille etkä ole muistanut sammuttaa valoa, ei siitä ole juurikaan haittaa, sillä ledien käyttöikä on pitkä ja virrankulutus vähäinen.

  » Led-seinävalaisimet

  Led-lattiavalaisimet

  Klassiset led-lattiavalaisimet sisältävät aina upean varjostimen ja elegantin rungon, kun taas futuristia malleja ei heti meinaa tunnistaa valaisimiksi. Suuryrityksissä on puolestaan mahdollista saada aikaan merkittäviä säästöjä virrankulutuksessa toimisto- ja työhuonekäyttöön suunnitelluilla jalkalampuilla, jolloin rahallisen hyödyn lisäksi myös luonto kiittää. Jos haluat kantaa kortesi kekoon ympäristön puolesta, niin valitse kotiisi aina led-valaisin. 

  » Led-lattiavalaisimet

  LED sisaevalaisimet
  LED sisaevalaisimet

  Led-uplight-lattiavalaisimet

  Led-uplight-lattiavalaisin on täydellinen valaisin nojatuolisi viereen kahdesta syystä: jos haluat himmentää valaistusta, tarvitsee sinun vain ojentaa kätesi ja koskettaa valaisimen runkoon integroitua himmennintä (tarkista ennen ostoa, että valaisimessa on tämä ominaisuus). Lisäksi valaisimessa on notkeasti taipuva lukuvalo, joka tuo sopivan valaistuksen niin lukuhetkiin kuin käsitöihinkin. Uplight-valaisin säteilee valoa tietysti myös ylöspäin, joten se tukee hyvin huoneen yleisvalaistusta luoden pehmeän, katosta ja seinistä heijastuvan valon.

  » Led-uplight-lattiavalaisimet

  Led-pöytävalaisimet

  Led-pöytävalaisin takaa energiansäästön, pitkän käyttöiän ja upean, tasaisen valon. Lisäksi designin osalta on selvästi enemmän valinnanvaraa, sillä lampunkannalla varustetuissa valaisimissa käytetään usein pulleahkoja lamppuja, mikä asettaa rajoitteita muotoilulle. Led-pöytävalaisimissa valaistus voi olla suora osa muotoilua, joten muotojen kirjo on valtava. Jos hoikka valaisinprofiili, kaartuvat valonlähteet tai futuristiset valospiraalit miellyttävät silmääsi, kannattaa sinun tutustua led-pöytävalaisinten valikoimaamme.

  » Led-pöytävalaisimet

  LED sisaevalaisimet
  LED sisaevalaisimet

  Led-työpöytävalaisimet

  Uppoudutko kirjoihin ja papereihin vielä yömyöhälläkin? Led-työpöytävalaisin tekee hommasta hiukan helpompaa, sillä sen valoväri ja valon kirkkaus on muunneltavissa (tarkista, että nämä ominaisuudet löytyvät tarkastelemastasi tuotteesta). Yksi ja sama valaisin voi siis tarjota sekä työntekoon sopivaa, perusvalkoista valoa, että rentoon tunnelmaan sopivaa himmennettyä, lämpimän valkoista valoa, jossa on hyvä lukea.

  » Led-työpöytävalaisimet

  Led-paneelit

  Led-paneelit asennetaan joko kipsilevykattoon (erillisiä asennuskehyksiä käyttäen) tai rasterikattoon (hyödyntäen vakiokokoja). Jos sinulla ei ole tällaista kattorakennetta etkä sellaista myöskään halua, voit toki hankkia pinta-asennettavan paneelin, joka asennetaan tavallisen kattovalaisimen tavoin. Led-paneeleiden etuina on tyylikäs, moderni muotoilu sekä erittäin tasainen valo, joka leviää koko huoneeseen. Paneelin koko pinta toimii valonlähteenä, joten valo on samalla kirkasta että häikäisemätöntä. Osa paneeleista on varustettu RGB-värinvaihdolla ja kaukosäätimellä, mikä tuo runsaasti käyttömukavuutta.

  » Led-paneelit

  LED sisaevalaisimet

  Jos sinulla on vielä kysyttävää led-valaisimista, kannattaa sinun vierailla yllä esitetyissä tuotekategorioissa ja tutustua niiden oppaisiin. Jos mielessäsi on jo jokin selkeä kysymys, liittyen esimerkiksi sopivaan upotettavien valaisinten lukumäärään tietyssä huoneessa, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.