LED-pylväsvalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Led-pylväsvalaisimet: paras ratkaisu pihapolkujen valaisemiseen

  led pylvaesvalaisin

  Pitkät polut voivat olla kotipihalla ihastuttavia, mutta niiden valaiseminen ei aina ole ollut yksinkertaista. Pidemmän kulkuväylän valaisuun tarvitaan nimittäin helposti viidestä seitsemään pylväsvalaisinta, joten kovaa tahtia häviävien, vanhanaikaisten valaistusteknologioiden aikakaudella lakkasi aina yksi valaisimista säännöllisesti toimimasta. Tämä ongelma kosketti toki muitakin kotipihan valonlähteitä, joten pihavalaistukseen panostaja sai olla jatkuvasti vaihtamassa lamppua johonkin valaisimeen. Tämä rasittava rutiini on kuitenkin modernin teknologian myötä kadonnut, sillä nykyaikaiset led-pylväsvalaisimet eivät tarvitse huoltoa moniin vuosiin, eikä niiden lamppua tarvitse vaihtaa.

  Vaikka pihaltasi ei löytyisi pitkiä polkuja, sopivat led-pylväsvalaisimet silti täydellisesti sinne. Erittäin pienen huoltotarpeen (mikä on hyvä ominaisuus yksittäisenkin valaisimen tapauksessa) lisäksi saat myös seuraavat hyödyt:

  • vähäinen virrankulutus ja hyvä kirkkaus
  • heti 100-prosenttisen kirkas valo ilman odottelua
  • erittäin hyvä valon laatu sekä valon värin että värintoiston osalta
  • erittäin moderni muotoilu kompaktin valotekniikan ansiosta

  Led-pylväsvalaisimen kiinnittäminen

  Mallista riippuen kiinnitysmahdollisuuksia on yleisesti kaksi:

  • kiinteä asennus pakkasenkestävälle perustalle tai vastaavalle alustalle
  • maapiikki irtomaahan, esim. ruohikkoon

  Osassa tuotteita on molemmat kiinnitysmahdollisuudet, ja lisäksi joihinkin malleihin maapiikin voi ostaa lisävarusteena. Lisätietoa pylväsvalaisimen kiinnitystavasta löydät tuotekuvauksesta.

  Pihavalaisinten sähköverkkoon liittäminen tulisi aina jättää sähköasentajan tehtäväksi. Voit suunnitella kaapeleille jo etukäteen optimaalisen reitin, mutta liitäntöjen teko tulisi turvallisuussyistä jättää aina ammattilaisen hoidettavaksi.

  led pylvaesvalaisin

  Led-pylväsvalaisinten korkeus

  Led-pylväsvalaisimet ovat 60150 cm korkeita. Jos valaisimet ovat tätä mittaa lyhyempiä, kutsutaan niitä pollarivalaisimiksi, kun taas pidemmät mallit ovat lyhtypylväitä. Toisin sanoen pylväsvalaisimet ovat eräänlainen välikoko, jonka valonlähde on niin lähellä maata, että noin 300-600 luumenin kirkkaus riittää kulkuväylän täydelliseen valaisuun. Koska valonlähde on myös reilusti silmänkorkeuden alapuolella, ei häikäisyä aiheudu.

  Vaikka led-pylväsvalaisinten valo säteileekin selvästi katseen alapuolelta, ei tämä valaisintyyppi jää huomaamatta. Tunnelmallisen valaistuksen lisäksi pylväsvalaisinten kaunis ja sulava muotoilu miellyttää silmää. Tämä valaisintyyppi ei siis ole pelkästään käytännöllinen valonlähde, vaan myös tärkeä osa modernin näköisen pihan ja puutarhan luomista.

  led pylvaesvalaisin
  led pylvaesvalaisin

  Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen valaisinten edut

  Ruostumaton teräs on tunnetusti laadukas materiaali ja tuo mukanaan tiettyjä etuja. Kaikkien ulkovalaisinten ei kuitenkaan tarvitse olla ruostumatonta terästä, vaan myös muovista tai lasilevyistä valmistetut led-pylväsvalaisimet voivat olla laadukkaita. Ruostumaton teräs on myös väriltään aina harmaata, joten muiden materiaalien mustan tai antrasiitin sävyt voivat näyttää selkeästi modernimmilta. Tärkeintä on kuitenkin aina varmistaa, että valaisin kestää varmasti siihen kohdistuvat sääolosuhteet. Laadukkaita ulkovalaisimia valmistavat esimerkiksi STEINEL ja PHILIPS, ja myös oman Lampenwelt.com-tuotemerkkimme valaisimet ovat korkealaatuisia – olivatpa ne sitten ruostumatonta terästä tai muuta materiaalia.

  Vaikka varteenotettavia materiaalivaihtoehtoja on nykyisin useampia, on ruostumaton teräs edelleen suosituin materiaali, mikä selittyy seuraavilla eduilla:

  • materiaali ei ole altis korroosion muodostumiselle
  • materiaali on stabiili
  • materiaali kestää lämpötilojen vaihtelua
  • materiaali on helppohoitoinen
  • materiaali näyttää tyylikkäältä
  led pylvaesvalaisin

  Liiketunnistimella ja/tai hämärätunnistimella varustetut led-pylväsvalaisimet

  Tunnistimet parantavat led-pylväsvalaisimissa käyttömukavuutta sekä huolehtivat valon käytöstä taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti.

  Hämärätunnistin estää valon syttyminen päiväsaikaan, jolloin auringonvalon vuoksi valaistusta ei tarvita. Valaisimet kytkeytyvät päälle automaattisesti hämärän tultua ja pois päältä jälleen, kun päivänvaloa on riittävästi.

  Liiketunnistimen avulla valo kytkeytyy päälle vain tarvittaessa, eli silloin, kun astut pihatielle tai polulle. Kun olet poistunut kulkureitiltä, kytkee liiketunnistin valon taas automaattisesti pois päältä.

  Jotta liiketunnistin havaitsee sinut, on sinun oltava tunnistimen tunnistusalueella, eli tunnistuskulman ja tunnistusetäisyyden rajaamalla alueella. Tavallisesti pylväsvalaisimissa ei tarvita 360 asteen tunnistuskulmaa, sillä valaisimen ei yleensä tarvitse kytkeytyä päälle, jos sitä lähestytään muualta kuin kulkureitin suunnasta. Liiketunnistin suunnataankin lähtökohtaisesti aina kulkuväylän suuntaisesti.

  Jos led-pylväsvalaisin on varustettu sekä liiketunnistimella että hämärätunnistimella, estää hämärätunnistin valon syttymisen päiväsaikaan, vaikka liikkuisitkin tunnistusalueella.

  Pistorasialla varustetut LED-pylväsvalaisimet

  Pistorasiaa tarvitaan sähkögrilliä ja ruohonleikkuria varten tai kännykän ja kannettavan tietokoneen lataamiseen. Siksi onkin aina erinomaista, jos pistorasioita on käytettävissä riittävästi. Useimmat tai kenties jopa kaikki kodin pistorasiat ovat kuitenkin sisätiloissa, eikä pitkän jatkojohdon vetäminen puutarhapöydälle ikkunan kautta tunnu välttämättä helpolta ratkaisulta.

  Jos pihaltasi puuttuu pistorasioita, ovat integroiduilla pistorasioilla varustetut led-pylväsvalaisimet erityisen käytännöllisiä. Valaisinta varten joutuu kuitenkin tekemään sähköliitännän, joten samalla vaivalla kannattaa valita pistorasiallinen malli. Sopivaan paikkaan sijoitettuna on tällainen valaisin itse asiassa äärimmäisen näppärä, sillä pihalla ollessasi voit liittää kaikki sähkölaitteesi siihen.

  led pylvaesvalaisin

  Aurinkokäyttöiset LED-pylväsvalaisimet

  Aurinkokennolla ja akulla varustettuja ulkovalaisimia on runsaasti markkinoilla, mutta yhä edelleen ne ymmärretään lähinnä koristeeksi tarkoitettuina maapiikkivalaisimina tai väriä vaihtavina palloina. Aurinkoenergian hyödyntämiseen perustuva teknologia on kehittynyt runsaasti viime vuosina, joten tarjolla on jo myös vakavasti otettavia ulkovalaisimia. Tällainen moderni valaisin voi valaista tontin aivan kuten mikä tahansa sähköverkkoon liitetty valaisin. Tunnettu esimerkki led-pylväsvalaisinten osalta on STEINEL Xsolar, jota on testattu vuoristomajoissa ja Hallig-saarten olosuhteissa. Xsolar-pylväsvalaisin toimii paikoissa, joissa ei ole lainkaan sähköverkkoa ja joissa pimeä kausi jatkuu pitkään, joten se tekee myös kotitontistasi turvallisen.

  Muista kuitenkin aina, että Suomen olosuhteet voivat syksyllä ja talvella olla useimmille aurinkokäyttöisille valaisimille liian haastavat, eikä auringonvalon määrä yksinkertaisesti riitä aurinkokennovalaisimen akun lataamiseen. Siksi sähköverkkoon liitettävät valaisimet ovat sopivin ratkaisu, kun halutaan täysin huoleton ulkovalaistus.

  led pylvaesvalaisin
  led pylvaesvalaisin
  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.