Lastenhuoneen plafondit

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Lastenhuoneen kattovalaisimet: Valoa iloisiin hetkiin

  Lastenhuoneeseen sopivaa kattovalaisinta valitessa on muutakin huomioitavaa kuin valaisimen väri ja muotoilu. Huolimatta siitä, etsitäänkö poikien vai tyttöjen huoneeseen sopivaa kattolamppua tai halutaanko vanha plafondi korvata uusimman animaatioelokuvan kuvituksella, on myös lastenhuoneessa tärkeintä kuitenkin keskittyä parhaan valaistuslaadun aikaansaamiseen. Selvennämme asiaa tarkemmin tässä lyhyessä oppaassa.

  LED – paras vaihtoehto lastenhuoneeseen

  Lastenhuoneeseen ei kannata harkita mitään muuta vaihtoehtoa kuin ledejä, sillä ne toimivat niin lastenhuoneen kattovalaisimessa kuin myös valaisimissa, joihin lapsi ylettyy itse. Halogeenilamput saattavat kuumentua liikaa esimerkiksi pöytävalaisimissa, jolloin vaarana on pienten sormien polttaminen. Energiansäästölamput eivät myöskään tule kysymykseen turvallisuusnäkökulman puolesta, sillä ne sisältävät elohopeaa.

  LED-lamput

  • takaavat optimaalisen valon laadun (jäljempänä lisätietoja oikean LED-lampun valitsemisesta lastenhuoneeseen)
  • eivät sisällä elohopeaa
  • kestävät päälle- ja poiskytkemistä (lapsi saattaa leikkiä valokatkaisimella, mutta siitä ei ole haittaa lampulle)
  • säästävät energiaa silloinkin, kun lastenhuoneen kattovalaisin on päällä päivin ja öin
  • toimivat pitkään, joten lamppua ei tosiaankaan tarvitse vaihtaa usein

  lastenhuone kattovalaisimet
  lastenhuone kattovalaisimet

  Lastenhuoneen kattovalaisimen sopiva kirkkaus

  Hehkulamppujen aikakaudella vallinnut wattimäärän arviointi riittävän yleisvalaistuksen aikaansaamiseksi huoneeseen on jo menneisyyttä. Nykyaikaisissa energiatehokkaissa lampuissa, kuten esimerkiksi LED-lampuissa, on wattien sijaan tarkkailtava luumenien määrää, joka kertoo valon kirkkaudesta pelkän energiankulutuksen (watti) sijaan.

  Jotta huoneen valo on sopivan kirkas, kerrotaan lastenhuoneen pinta-ala neliömetreinä noin 140 luumenilla (omat mieltymykset kirkkauden tai hämärän suhteen on toki myös otettava huomioon). Tällä laskukaavalla saadaan yleisvalaistuksen osalta selville kokonaiskirkkaus, joka lastenhuoneen kattovalaisimen on saatava aikaan.

  Esimerkki: Keskimääräinen lastenhuone, jossa on tilaa sekä leikkimiselle että rauhoittumiselle, on pinta-alaltaan noin 15 m². Kun tämä luku kerrotaan 140:llä, saadaan kokonaiskirkkaudeksi 2 100 luumenia. Näin ollen tällaisen keskisuuren lastenhuoneen valaisemiseen tarvitaan esimerkiksi kolmilamppuinen kattovalaisin, jossa on kolme 700 luumenin lamppua, tai vaikkapa viisilamppuinen valaisin, jossa on viisi 400 luumenin lamppua.

  Lapsille miellyttävin valo

  Lastenhuoneessa yhdistyvät kaikki asuintilat yhteen huoneeseen. Mietipä olohuonettasi ja makuuhuonettasi: millaisesta valosta pidät näissä tiloissa? Olohuoneeseen toivot varmaankin mukavaa ja lämmintä valoa, makuuhuoneeseen taas puolestaan valoa, jossa vaatteidesi kauniit värit näkyvät oikein, aivan kuten vaatekaupassa.

  Lastenhuoneen kattovalaisin toimii tilan perusvalaistuksena, joten on erityisen tärkeää, että sen lamppujen valon laatuun kiinnitetään huomiota.

  Viihtyisyydestä ja kauniin eläväisistä väreistä vastaavat valon kaksi ominaisuutta: värilämpötila ja värintoisto. Lämmin valkoinen, 2 700 kelvinin valon väri tekee valosta miellyttävän, punertavan ja erityisen rentouttavan. Kun värintoistokyky on vähintään Ra 80, näkyvät vaatteet, piirustukset ja askartelut, värikkäät kuvakirjat ja viimeisimmän supersankarielokuvan kirkkaan väriset action figure -nuket runsaan ja eläväisen värisinä.

  Lapset rakastavat värejä ja rentoa oloa – toiveet täyttyvät oikealla valolla.

  Valon väriä ja värintoistoa koskevat tiedot esitetään kaikkien lamppujen ja kiinteästi asennettua LED-tekniikkaa sisältävien valaisinten teknisissä tiedoissa.

   

  lastenhuone kattovalaisimet

  Onko sinulla vielä kysyttävää lastenhuoneen kattovalaisimista ja plafondeista? Tavoitat asiantuntijamme puhelimitse numerosta +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.