Kolmivaihekiskot

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kolmivaiheiset kiskovalaisimet

  Joustavuutta valaistukseen

  Jos yleisvalaistuksen luomiseen tarkoitetulla kattovalaisimellasi on vaikeuksia selviytyä tehtävästään kunnialla, kannattaa sinun harkita sen korvaamista kolmivaiheisella kiskovalaisimella.

  Kiskovalaisimet sopivat joustavuutensa vuoksi erinomaisesti tiloihin, joita perinteisillä valaisimilla on hankala saada kokonaan valaistuksi esimerkiksi huoneen suuren pinta-alan tai kulmikkaan muodon vuoksi. Toisena merkittävänä etuna pidetään yksittäisten kiskovalaisinten siirrettävyyttä, mikä auttaa kohdistamaan valaistusta muuttuvien tarpeiden mukaan.

  kolmivaiheiset kiskovalot

  Missä tilanteissa 3-vaiheista kiskovalaisinta kannattaa käyttää yksittäisen kattovalon sijaan?

  Pinta-alaltaan suurissa huoneissa on valitettavan usein vain yksi liitäntä kattovalaisimelle, jolloin riittävän yleisvalaistuksen luominen koko tilaan on haastavaa. Toisena perinteisenä ongelmana on se, että valaistusta ei tarvita aina samanaikaisesti koko tilaan, joten energiansäästön kannalta olisi järkevää valaista vain ne huoneen osat, joita kulloinkin käytetään. Monivaiheisia kiskovalaisimia käyttämällä valaistus voidaan erotella alueellisesti, jolloin edellä mainitut ongelmat ratkeavat.

  Kolmivaiheiset kiskovalaisimet ovat suosittuja ratkaisuja esimerkiksi L-mallisissa tiloissa, joissa yhdistyy keittiö ja ruokailutila. Kiskojärjestelmän eri vaiheita voidaan hyödyntää niin, että ensimmäisen takana on tilan yleisvalaistus, toinen on tarkoitettu keittiön työtasojen valaisuun, ja kolmas sytyttää kulman takana olevan ruokapöydän päälle sijoitetut valaisimet.

  Miten kolmivaiheinen kiskovalaisinjärjestelmä toimii?

  Kolmivaiheinen valaistusjärjestelmä jakaa nimensä mukaisesti samaan kiskoon kiinnitetyt valaisimet kolmeen eri luokkaan, joita voidaan ohjata itsenäisesti. Toisin sanoen jokaisen vaiheen voi sytyttää, sammuttaa tai himmentää muihin vaiheisiin vaikuttamatta.

  Joustavuutensa takia kolmivaihejärjestelmät ovat pitkään olleet suosittuja esimerkiksi kaupoissa, museoissa, gallerioissa ja messukeskuksissa. Viime vuosina niiden käyttö on kasvanut kuitenkin nopeasti myös yksityiskodeissa.

  Eri vaiheiden lisäksi joustavuutta tuo mahdollisuus siirtää yksittäisiä valaisimia kiskossa tarpeen mukaan. Kohdevalaisintyyppisissä kiskovalaisimissa on pääsääntöisesti myös nivel, joka mahdollistaa yksittäisen valaisimen kohdentamisen tarkalleen haluttuun kohtaan. Valmiiksi asennettua järjestelmää on mahdollista myös päivittää muuttuneiden tarpeiden myötä helposti lisävalaisimia hankkimalla.

  vaihe kiskovalaisimet
  kolmivaiheiset kiskovalaisimet

  Mitä eroa on yksivaiheisilla ja kolmivaiheisilla kiskovalaisimilla?

  Yksivaihekiskojärjestelmissä kaikki kiskon valaisimet syttyvät, sammuvat tai himmenevät samanaikaisesti, eikä valaistusta voi näin ollen säätää alueellisesti.

  Kolmivaihekiskojen valaisimia voidaan puolestaan ohjata niin, että esimerkiksi ensimmäinen vaihe on kokonaan sammutettu, toinen valaisee täydellä tehollaan ja kolmannen valo on himmennetty tunnelmallisesti.

  Haluatko lisätietoa kolmivaiheisista kiskovalaisimistamme tai kiskovalaistusjärjestelmistä yleisesti? Saat yhteyden asiakaspalveluumme joko soittamalla numeroon +358 9 3157 9451 tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.