Kattovalaisimet liiketunnistimella

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Liiketunnistimella varustetut kattovalaisimet

  Kotona huoneesta toiseen liikkuessa ei aina viitsisi sytyttää erikseen valoa, jos tarkoituksena on vain pikaisesti hakea jotain. Hämärässä liikkuminen muodostaa toisaalta esimerkiksi portaissa turvallisuusriskin, joten valo kannattaisi aina kytkeä päälle. Vastaavasti monelle meistä valojen sammuttaminen huoneesta poistuttaessa tuntuu myös olevan hankalaa, mikä turhan virrankulutuksen myötä näkyy sähkölaskussa.

  Liiketunnistimella varustettu kattovalaisin ratkaisee molemmat edellä kuvatut ongelmat, sillä sen tarjoamia etuja ovat:

  • automaattinen kytkeytyminen päälle, mikä on turvallista ja kätevää.
  • automaattinen kytkeytyminen pois päältä, joka säästää sähköä ja lamppua.

  Asennusvinkki: Saat valaistuksestasi enemmän irti, kun luotat sähköasentajan ammattitaitoon. Tämä neuvo pätee myös silloin, kun haluat lisätä olemassa olevaan valaisimeesi ulkoisen liiketunnistimen jälkikäteen. Ennen asennusta on syytä tutustua kunnolla asennusohjeisiin.

  Kattovalaisimen varustaminen jälkikäteen liiketunnistimella

  kattovalaisin liiketunnistimella

  Lähtökohtaisesti kaikki kattovalaisimet, joihin ei ole valmiiksi integroitu liiketunnistinta, voi liittää ulkoiseen liiketunnistimeen.

  Mieti kuitenkin ensimmäisenä sitä, haluatko varmasti päivittää vanhan valaisimesi ulkoisella tunnistimella, sillä vaivattomampi ratkaisu olisi hankkia uusi, integroidulla tunnistimella varustettu valaisin.

  Ulkoisen tunnistimen asentaminen voi vaatia hieman nikkarointi- ja maalaustöitä, jotta lopputulos on katseenkestävä.

  Liiketunnistimen toimintatapa kattovalaisimessa

  Sisätiloihin tarkoitetuissa kattovalaisimissa käytetään lähtökohtaisesti joko infrapunaliiketunnistimia (IR) tai suurtaajuusliiketunnistimia (HF).

  IR-tunnistimet sopivat sekä ulko- että sisäkäyttöön. Ne tallentavat lämpökuvan ja reagoivat sen muutoksiin kytkemällä valon päälle, minkä vuoksi infrapunatunnistimissa on lyhyehkö viive.

  kattovalaisin liiketunnistimella

  HF-tunnistimia käytetään lähinnä vain sisätiloissa, johon ne sopivatkin parhaiten. Ne tallentavat kaikukuvan ja havaitsevat lähes kaikki liikkeet. Ulkotiloissa suurtaajuustunnistimia ei tavallisesti käytetä, sillä ne voivat aktivoitua pienimmästäkin liikkeestä. Tästä ovat poikkeuksena älykkäät suurtaajuustunnistimet, joiden tekniikka on kehitetty niin pitkälle, että ne erottavat ihmisten liikkeet hyönteisistä, putoavista lehdistä ja sateesta. Älykkäät suurtaajuusliiketunnistimet ovat vielä verrattain harvinaisia yksityistalouksissa, mutta niiden käyttö kasvaa hyvää tahtia.

  kattovalaisin liiketunnistimella

  Kattovalaisimen liiketunnistimen säädöt

  Liiketunnistimien säätömahdollisuudet ovat tuotekohtaisia. Joissain kattovalaisimissa tunnistin on asennettu kiinteästi ja osoittaa tiettyyn suuntaan, mikä täytyy huomioida asennusvaiheessa. Toisissa malleissa ja tietenkin ulkoisissa liiketunnistimissa on taas mahdollisuus suunnata tunnistin täsmälleen tarkkailtavaan alueeseen sopivaksi.

  Helpoin tapa kalibroida liiketunnistin on ystävän tai naapurin pyytäminen asennusavuksi. Jos tunnistin ei havaitse lähestyvää henkilöä, on tunnistinta syytä vielä kiertää tai kallistaa, jonka jälkeen koekaniini voi uusia lähestymisen.

  Muita asetuksia, joita tuotteesta riippuen voi tehdä, ovat muun muassa seuraavat:

  • aika, jonka kattovalaisimen valo on päällä
  • liiketunnistimen tunnistusetäisyys
  • hämärätunnistimen herkkyys, eli mistä kirkkaustasosta alkaen liiketunnistin aktivoituu

  Viimeisenä mainittu ominaisuus mahdollistaa liiketunnistimen ja kattovalaisimen säätämisen oman näkökyvyn ja mieltymysten mukaisiksi.

  Paristokäyttöiset kattovalaisimet liiketunnistimella

  kattovalaisin liiketunnistimella

  Useimmiten kattovalaisimet liitetään verkkovirtaan, mutta tarjolla on myös joitakin paristoilla toimivia malleja. Paristokäyttöisten mallien etuna on niiden erityisen helppo ja nopea asennus, sillä johtoja ei tarvitse kytkeä. Ruuvien sijaan kevyet valaisimet voi kiinnittää helposti myös erityisillä liimanauhoilla.

  Älä kuitenkaan oleta, että tällaisten apuvalaisimien valoteho vastaisi normaalia kattovalaisinta. Paristokäyttöiset valaisimet sopivat kuitenkin erinomaisesti kulkuväylien valaisuun öisin.

  Ota huomioon: Kattovalaisimen paristokäyttöisyyden haittana on, että pariston vaihtamista varten on kiivettävä tikkaille. Hanki siis merkkivalmistajien paristot pidentääksesi vaihtoväliä.

  Huomioi myös, että ulkokäyttöön on tarjolla monenlaisia aurinkokennolla ja liiketunnistimella varustettuja ulkovalaisimia.

  Liiketunnistimella varustettujen kattovalaisinten lisäominaisuudet

  Liiketunnistimella ja kaukosäätimellä varustettu kattovalaisin
  Liiketunnistimella ja kameralla varustettu kattovalaisin
  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.