Vierailulla... tumma sisustus

Vierailulla @my.black.home kotona

Pohjoismainen ja luonnollinen:
Maryn musta sisustustyyli

Inspiraatiota norjalaisista vuoristotaloista

"Minusta musta säteilee sanoinkuvailematonta mukavuutta ja rauhaa“

Mitä voit kertoa meille itsestäsi?
Olen Mary, freelancer-graafikko, ja asun Saksassa Bayerischer Waldin alueella yhdessä mieheni kanssa.

Miten kuvailisit asumistyyliänne?
Sisustustyylini on pohjoismainen, johon yhdistyy pieniä eteläisiä yksityiskohtia. Yhdistän mustan värin mielelläni kasveihin ja luonnonmateriaaleihin, jotta tummat sävyt eivät ole liian dominoivia. Yhdistelmä tuo mielestäni eräänlaisen lomatunnelman sisustukseen. Luonnonvärit toimivat erityisen hyvin mustan kanssa, sillä lopputuloksena on kauniita kontrasteja. Talomme julkisivu on myös mustaa puuta, sillä mikään muu väri ei olisi sopinut tälle alueelle yhtä hyvin.

Miten kuvailisit suosikkityyliäsi?
Yhdistelmä rantakahvilaa, pohjoismaista mukavuutta ja urbaania loft-asuntoa.

Mistä saat inspiraatiota tummilla väreillä suunnittelemiseen ja sisustamiseen?
Sisustustyylini ratkaisi vierailu amsterdamilaisessa hotellissa. Huone, kylpyhuone ja hotellin käytävät olivat pääasiassa mustia, mikä loi mukavan ilmapiirin. Norjan vierailullamme rakastuimme mustiin vuoristotaloihin, joita löytää syrjemmältä. Saan erilaisia ideoita tietysti myös sosiaalisesta mediasta sekä sisustusaiheisista lehdistä, mutta pääasiassa ne tulevat matkustamisen kautta.

Mikä sinua miellyttää erityisesti mustassa sisustustyylissä?
Musta väri loistaa mielestäni kauniisti mukavuutta ja rauhaa. Käytimme sisustuksessamme aiemmin runsaammin värejä, mutta jo muutaman kuukauden jälkeen kaipasin muutosta. Musta on ajaton ja yhdistyy helposti muihin väreihin. Jos kaipaan lisää väriä, tuon sitä mieluummin esimerkiksi tyynyjen tai maljakoiden avulla.

Yhdistelmä rantakahvilaa, pohjoismaista mukavuutta ja urbaania loft-asuntoa

Mitkä Nettilamppu.fi:n tuotemerkit sopivat mielestäsi parhaiten sisustustyyliisi?
Nordlux ja FLOS ovat ehdottomia suosikkejani valaisinten pelkistetyn muotoilun vuoksi.

Miten päädyit hankkimaan juuri nämä tietyt valaisimet kotiisi?
Nordlux-lattiavalaisin on henkilökohtainen suosikkini. Valaisimessa on akku, joten sen voi ottaa näppärästi mukaan puutarhaan. Pidän myös kolmiportaisesta himmentimestä, sillä valaistusta voi säätää tunnelmaan sopivaksi.

Etsimme kauan sopivaa valaisinta erityisen korkeaan portaikkoomme, jonka yllä roikkui kolmen vuoden ajan rakennusvaiheen aikainen työvalaisin, tarkemmin sanoen hehkulamppu. FLOSin riippuvalaisin oli täydellinen valinta korkeaan tilaan, sillä siinä on 9 metriä pitkä johto.

Cal-pöytävalaisin sopii puolestaan mihin tahansa kotimme nurkkaan. Sen paikka tulee muuttumaan vielä moneen kertaan, sillä se sopii niin sivupöydälle, kirjoituspöydälle kuin työtilaankin.

Rakkaudesta Norjan mustiin puutaloihin

Mitä ominaisuuksia arvostat erityisesti valaistuksessa?
Suosin lämpimiä valonlähteitä, mutta kirkkaus on minulle usein toissijainen ominaisuus. En pidä liian valaistuista tiloista, sillä niistä huokuu kylmä tunnelma. Keskityn erilaisiin valonlähteisiin, sillä mielestäni jokaisessa tilassa pitäisi olla siihen sopiva valaistus. Jos luen sohvalla kirjaa, riittää minulle viereeni asetettu pöytävalaisin. En halua valaista tätä tarkoitusta varten koko huonetta.

Miellyttääkö sinua Nettilamppu.fi-verkkokaupassa erityisesti jokin asia?
Valikoima on uskomattoman laaja ja monipuolinen. Olisin voinut viettää tuntikausia vain eri tuotteisiin tutustuen. Uskoisin, että jokaiseen makuun löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Löysin haluamani valaisimet lopulta tutustumalla tuotemerkkeihin ja uskon, että muutkin skandinaavisen designin ystävät ilahtuvat niistä.

Kaunis musta – esimerkkejä valikoimasta

Unelmoitko jostain tietystä design-valaisimesta?
Minulla ei ole erityisiä suosikkeja, mutta eri hintaluokista löytyy runsaasti hienoja valaisimia. Mielestäni valaisimen tulee puhutella ensi silmäyksestä lähtien ja näin ollen se pitäisi sijoittaa kotiin näkyvälle paikalle.

Mitkä Nettilamppu.fi:n valaisimet ovat toivelistallasi?
Tällä hetkellä vaihtoehtoja on yksinkertaisesti liikaa, mutta puutarhastamme löytynee pian erilaisia Nordlux-ulkovalaisimia

"Skandinaavisen designin ystävät ilahtuvat.“

Mustat ulkovalaisimet – esimerkkejä valikoimasta

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

10 Voucher

*Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.