G9-LED-lamput

Suosittelemme tästä kategoriasta

  G9-LED-lamput – pieni lamppu, paljon valoa

  G9 led

  G9-halogeenilamppu oli pitkään suosittu lamppumalli, sillä siinä yhdistyy hyvä (jopa sataprosenttinen) värintoisto sekä erinomainen valaistuskyky erittäin kompaktiin kokoon. Aiemmin lamppuvaihtoehtoja oli markkinoilla selvästi vähemmän kuin nykyään, joten pienikokoinen G9-lamppu syntyi vastaamaan kysyntää.

  G9-nastakantalamput mahdollistivat aiempaa hoikemmat valaisinmuotoilut, sillä suurikokoisia, pallomaisia hehkulamppuja ei enää tarvinnut ottaa muotoilun pohjaksi.

  Valaistusteknologian kehitys on edennyt halogeenilamppujen aikakaudesta, ja nykyisin lähes kaikista lampputyypeistä on saatavilla led-versio. Näin on tietenkin myös G9-kantaisten lamppujen tapauksessa, jotka tunnetaan G9-led-lamppuina. G9-lampuille on edelleen runsaasti kysyntää, sillä monet uudet valaisimet varustetaan edelleenkin tällä kannalla, minkä lisäksi yksityiskodeista löytyy valtavasti vanhempia G9-kannallisia valaisimia. Myös vanhat valaisimet voi päivittää helposti nykyaikaan hankkimalla uuden led-lampun.

  G9 led

  Lamppujen G9-koodi

  G9 viittaa yleisesti ottaen suurjännitelamppuun, jossa ei ole heijastinta. Valoa ei siis ole kohdistettu, joten se säteilee lampusta kaikkiin suuntiin. G9-lampun valonväriksi suositellaan useimmiten lämpimän valkoista, sillä se luo rennon tunnelman. Muista valaistusta suunnitellessa kuitenkin se, että vaikka itse lampun valoa ei ole kohdistettu, suuntaa valaisimen lampunvarjostin kuitenkin valoa.

  Aiemmin G9-lamppu merkitsi poikkeuksetta nastakantaista halogeenilamppua, mutta nykyisin tämä periaate ei enää toimi. Aivan kuten E27, E14, G10 jne. tarkoittaa merkintä G9 lähtökohtaisesti vain tiettyä lampunkantaa. G9-lampussa niin kutsuttujen nastojen väli on 9 millimetriä. Merkinnästä itsestään ei voi päätellä sitä, mitä valaistusteknologiaa lampussa on käytetty, vaan kyseessä voi olla niin halogeeni- tai energiansäästölamppu kuin led-G9-lamppukin.

  Valaistustekniikan lisäksi eroja voi olla myös lamppujen pituudessa, myös saman teknologian sisällä liikuttaessa. G9-lamput ovat kaikki pienikokoisia, mutta lamppujen välillä voi olla useiden millimetrien pituuseroja. Jos olet ostamassa uutta G9-lamppua vanhan tilalle, niin muista tarkistaa aina ensin lampulle asetetut vaatimukset, eli rajoittaako valaisimesi muotoilu käytettävän lampun kokoa. Jos valaisimeen käy vain tietyn mittaiset G9-kantaiset lamput, niin kiinnitä erityistä huomiota tuotteen teknisissä tiedoissa ilmoitettuihin mittoihin.

  G9-led-lampun kirkkaus

  G9-led-lamppuja käytetään yksittäin seinävalaisimissa ja joissakin kattokohdevalaisimissa. Tavallisemmin tätä lampputyyppiä käytetään kuitenkin usean lampun ryhminä esimerkiksi monilamppuisissa kattokohdevalaisimissa. Yhden g9-nastalampun valovirta on 200-400 luumenia, joten usean lampun ryhmä luo kirkkaan yleisvalaistuksen huoneeseen.

  G9 led
  G9 led
  G9 led

  Sama valovirta saavutetaan g9-lamppujen osalta melkeinpä teknologiasta riippumatta, eli halogeenit ja ledit eivät tässä suhteessa juuri eroa toisistaan. Oikeasti merkittävä ero on siinä, että ledit kuluttavat saman kirkkaustason aikaansaamiseen selvästi vähemmän virtaa, mikä näkyy säästönä sekä ympäristön että kukkaron osalta. Esimerkiksi 3–4 watin led-lamppu saa helposti aikaan saman kirkkaustason kuin 33 watin halogeenilamppu, mikä on jo hyvin merkittävä ero.

  Vinkki: Tutkiessasi verkkokaupassamme kirkkauteen liittyviä tietoja, kiinnitä katseesi teknisten tietojen taulukon kohtaan ”Valovirta yhteensä”.

  Osramin ja Philipsin led-G9-lamput

  Tunnetut merkit Osram ja Philips ovat luotettavia nykyaikaisten led-lamppujen valmistajia, aivan kuten aiemmin halogeenilamppujen tapauksessa. Jos etsit tietyn valmistajan lamppuja verkkokaupastamme, kannattaa sinun käyttää suodatinta ”Valmistaja”, jolloin saat esiin kaikki suosikkituotemerkkisi tuotteet.

  G9 led
  G9 led

  Himmennettävät G9-led-lamput

  G9-kannallisia lamppuja on tietenkin saatavilla myös himmennettävinä malleina, mutta niiden hankkiminen on nykyisin aiempaa monimutkaisempaa. Halogeenilamppujen joukosta oli nimittäin helpompi valita sopiva tuote, sillä ne kaikki ovat himmennettäviä. G9-kantaisia led-lamppuja on saatavilla myös himmennettävinä malleina, mutta kaikista niistä ei tätä ominaisuutta löydy. Jos etsit himmennettävää led-lamppua, niin muista aina tarkistaa ennen tilausta, että lamppu varmasti on haluamaasi tyyppiä. Verkkokaupassamme löydät teknisten tietojen taulukosta kohdan ”Himmennettävä”, josta tämä tieto ilmenee. Himmennettävät G9-led-lamput löydät myös täältä 

  Jos sopivan lampun valinnassa ilmenee ongelmia, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka auttaa sinua mielellään valaistusasioissa. Saat meihin yhteyden joko puhelimitse numerosta +358 9 3157 9451 tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.