Design-seinävalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Design-seinävalaisimet:

  klassikkoja ja uraauurtavaa luovuutta

  seinaevalaisin design

  Käännä katseesi kohti design-seinävalaisinvalikoimaa! Design-valaisimia on nimittäin nykyisin tarjolla valtavasti myös seinävalaisimina, joten löydät varmasti kotiisi sopivan, aivan erityisen sisustuselementin. Valaisinmuotoilulla on takanaan jo pitkä historia, ja monet klassikot ovat nykyään aivan yhtä kysyttyjä kuin vuosisata sitten.

  Vaihtoehtoja tutkiessasi sinun kannattaa kiinnittää huomiota myös kehittyvään valaistusteknologiaan ja siihen, miten se näkyy eri valaisinsuunnittelijoiden töissä. Kierteinen energiansäästölamppu ei enää ole design-elementti, vaan alalla on siirrytty jo kauan sitten askel eteenpäin, LED-lamppuihin.

  Tutustu siihen, miksi designerit ovat mieltyneet tähän valotekniikkaan ja opettele tunnistamaan eri tyylisuuntia. Apunasi on Nettilampun monipuolinen design-seinävalaisinten valikoima.

  Ledeillä varustetut design-seinävalaisimet

  seinaevalaisin design

  Perinteisesti valaisimen keskiosassa (sijainti voi vaihdella) on lampunkanta, johon pallomainen hehkulamppu kierretään kiinni. Kannan ympärille tulee valaisimen runko, ja tästä kokonaisuudesta on kyse valaisinmuotoilijan työssä.

  Led-teknologian ilmestyminen muutti kuitenkin kaiken. ”Aiemmin olimme sidoksissa hehkulamppuun ja jouduimme suunnittelemaan kaiken sen ympärille”, kertoo Gigi Ranica, tunnettu valaisinsuunnittelija ja Knikerbokerin perustaja, haastattelussaan Nettilampulle. ”Nykyään sen sijaan muotoillaan valaisin, johon lisätään lopuksi LED-lamppu.

  Mikä siis on muuttunut? Led-teknologia tuo ensinnäkin etuja käyttäjälle, sillä energiansäästö on suurta, käyttöikä pitkä ja valo ihastuttavan kaunista. Nämä ominaisuudet eivät kuitenkaan ole design-valaisinten osalta pääasia.

  Led-valaistusteknologia on nimittäin tuonut seinä- ja muiden valaisinten muotoilijoille vapauden muotoilla, sillä valotekniikka on kooltaan kompaktia. Valaisin-designer voi siis valmistaa juuri sellaisen design-seinävalaisimen, mikä hänellä on mielessään. led-valotekniikka sopii kaikkiin design-malleihin, sillä se on lähes näkymätöntä. Tämä ei tietenkään koske valon kirkkautta, vaan ainoastaan sitä, että ledit voidaan pitää piilossa, kun taas hehkulamppujen suuret lasikuvut ovat aina tavalla tai toisella näkyvissä valaisimessa.

  Ledeillä varustettu valaisinmalli on Gigi Ranican mukaan ”paljon yksinkertaisempi”, minkä lisäksi se on myös tyylikäs, moderni ja jopa futuristinen. Eli juuri sellainen, mitä valaisinsuunnittelija toivoo.

  Design-seinävalaisimen valitseminen eri tiloihin

  seinaevalaisin design

  Makuuhuone

  Design-seinävalaisinten on tietenkin oltava näkyvillä, vaikka makuuhuoneeseen pääsevätkin ainoastaan harvat ja valitut. Nämä henkilöt ovat aivan erityisiä, ja sinä olet tietenkin yksi heistä. Et varmaankaan toivo arkista makuuhuonetta, vaan varsinaista hyvän olon keidasta, jossa voi olla ripaus luksustakin.

  Jos olet designin ystävä, makuuhuoneessasi ei todennäköisesti ole tavallisia katto- ja yöpöytävalaisimia, vaan esimerkiksi By Rydénsin itämainen valaisinunelma.

  Olohuone

  Olohuoneessa on lupa tehdä vaikutus ja pitää design-seinävalaisimet ylpeydellä esillä. Tällaisia valaisimia voivat olla Northernin, Ingo Maurerin tai vaikkapa Swarovskin luomukset. Olohuone saa näyttää arvokkaalta.

  Kun istuskelet mukavasti nahkasohvalla tai lueskelet nojatuolissa, tarvitset hyvän yleisvalon. Valon tarve vaihtelee kuitenkin sen mukaan, mitä olet milloinkin tekemässä.

  Tällöin on kätevää valita himmennettävä seinävalaisin. Jos haluaa säästyä ulkoisen himmentimen asentamisen vaivalta, kannattaa tutustua moderneihin easydim-valaisimiin, joiden valon voi himmentää tavallisesta seinäkatkaisimesta, eli himmennystekniikka sisältyy kokonaisuudessaan valaisimeen. Tämäkin on merkki modernista muotoilusta.

  seinaevalaisin design
  seinaevalaisin design

  Käytävä ja portaikko

  Tyylikäs ulkonäkö ja moderni tekniikka toimii varmasti käytävässä. Näihin tiloihin sopii erityisesti design-seinävalaisin, johon voi liittää liiketunnistimen, jolloin valo palaa kätevästi vain tarvittaessa.

  Liiketunnistin on loistava valinta, sillä alueesta tulee turvallinen, eikä valokatkaisinta tarvitse jatkuvasti olla painamassa. Tunnistin myös säästää sähköä ja säilyttää lamput pidempään toimintakuntoisina vähentyneen käytön kautta.

  Lampuista puheen ollen: design-seinävalaisimiin (ja kaikkiin muihinkin valaisimiin) suositellaan tietenkin ledejä. Suositus koskee erityisesti liiketunnistimella varustettuja valaisimia, sillä led-tekniikka takaa heti 100-prosenttisen kirkkaan valon.

  Kylpyhuone

  Kylpyhuone on vaativa kohde designereille, sillä tilan valaisimille asetetut erityisvaatimukset kosteuden ja vierasesineiden osalta ovat tiukkoja.

  Kosteiden tilojen valaisinten muotoilukin on erilaista: valo itsessään on design-elementti. Kylpyhuoneeseen sopivat esimerkiksi led-nauhat, jotka valaisevat peilin tehokkaasti ja tuovat väriä. Toinen suosittu vaihtoehto on älyvalaisin, jonka valon värin voi vaihtaa käden käänteessä, esimerkiksi meikkaamiseen ja parranajoon sopivasta valosta rentouttavaan violetin sävyiseen valoon. Valon voi myös säätää sykkimään kevyesti, jolloin voit nauttia vaahtokylvystäsi täysin rentoutuneena.

  seinaevalaisin design

  Design-seinävalaisinten eri tyylit

  Kuvittele olevasi valaisinmuotoilija, jolla on mahdollisuus luoda unelmiensa design-seinävalaisin. Valitsisitko tällöin jonkin tietyn tyylisuunnan? Tuskinpa. Näin on asian laita myös (useimpien) design-yritysten tapauksessa. Jopa Masieron kaltaiset yritykset yhdistelevät eri tyylejä, eli kyseisessä tapauksessa klassista ja modernia. ”The classic a bit more modern, the modern a bit more classic”, totesi Enrico Maria Masiero haastattelussa Nettilampulle. Muotoilijoiden vapaus tyylin osalta on nykyään entistäkin laajempi, mikä on myös led-teknologian ansiosta.

  Inspiraation iskiessä saattaa olla vaikea pitää yleiskuva mielessä. Esimerkiksi italialaista designia voisi kuvailla niin, että siinä yhdistyvät ylellisyys ja klassisuus, ja tuotteiden käsinvalmistuksen perinnettä arvostetaan. Kuitenkin designerin täsmällinen työskentelytapa on jokaisella kerralla erilainen: toisinaan kultaa, toisinaan valkoista, joskus leikkisää tai modernia.

  Pohjoismaisen designin perusteita ovat kokeilevuus, jalat maassa -asenne ja luonnonläheisyys, puumateriaali ja funktionaalisuus. Ei kuitenkaan pidä luulla, että nämä ominaisuudet estäisivät luovuutta laukkaamasta.

  Design-seinävalaisimia on olemassa lukemattomissa erilaisissa tyyleissä. Luovuus on todellakin päästetty valloilleen, joten myös valinnanvaraa on lähes rajatta.

  seinaevalaisin design
  seinaevalaisin design
  seinaevalaisin design

  Design-klassikot ja tunnetut design-yritykset

  Jotkin design-tuotteet ovat saaneet vuosikymmenten kuluessa erityisaseman: ne ovat todellisia klassikoita. Monet valaisimet ovat olleet luomisestaan alkaen yhtä haluttuja vuodesta toiseen, kuten esimerkiksi Artemiden Tolomeo. Toiset valaisimet taas ovat nousseet uudestaan suosioon jonkin ajan kuluttua, sillä valaisimen edustamat alkuperäiset arvot ovat tulleet takaisin muotiin ja muuttuneet jälleen moderneiksi. Tällaisia ovat esimerkiksi Bauhaus-valaisimet. Pohjoismaista tulee lisää klassikoita, esimerkiksi maailmankuulu Louis Poulsen. Jotkin klassikkovalaisimet olivat alkuna jopa aivan uusille valaisintyypeille: esimerkiksi FLOSin Arco vuodelta 1962. Lisäksi KAREn kaltaiset yritykset tuovat markkinoille vuosittain uusia, kiinnostavia valaisinluomuksia, joista tulee nopeasti moderneja klassikkovalaisimia.

  Designin ystävälle on tarjolla siis valaisinten osalta maailma, joka muuttuu jatkuvasti, pysyen kuitenkin osittain aivan samana.

  seinaevalaisin design
  seinaevalaisin design
  seinaevalaisin design
  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.