Valoketjut, valoverkot

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Valoverhot ja valoverkot tuovat joulun

  Koristele pihasi kauniisti

  valoverkko

  Valoverhot, joita kutsutaan myös valoverkoiksi, tuovat pihallesi kauniin joulutunnelman ja keräävät pimeän tultua myös ohikulkijoiden ihailevat katseet. Valoverhoja on tarjolla erilaisissa tyyleissä, joten voit oman makusi mukaan valita joko yksinkertaisen, klassisen verkon, tai panostaa näyttävämpiin, monimutkaisempiin ja monivärisiin ratkaisuihin.

  Yksinkertaisimmat valoverkot koostuvat pääsääntöisesti lukumäärällisesti verrattain vähistä valoista, minkä vuoksi niiden ulkonäkö on hillitty. Suurimmissa verkoissa on puolestaan jopa 200 lamppua, joten ne riittävät valaisemaan koko ulkoseinän. Valoverkkoja käytetään myös sisätiloissa tunnelman luomiseen, sillä esimerkiksi makuuhuoneessa ne muuttavat huoneen ulkonäköä merkittävästi.

  Valoverkkojen eri mallit

  Valoverkoissa on useita pieniä, pistemäisiä valonlähteitä. Useimmissa verkoissa nämä pienet lamput ovat melko huomaamattomia ja näkyvät vain loistavana pisteenä, mutta poikkeuksiakin on. Talviseen tunnelmaan sopii esimerkiksi erinomaisesti valoverho, jossa on loistavia jääpuikkoja. Lumihiutaleiden muodossa tuikkivat valoverkot ovat puolestaan näyttävä koriste lumen peittämään puutarhaan. Sisätiloissa käytetään joulun aikaan ikkunasomisteena valoverhojen sijaan usein tähtikoristeita, joissa myöskin on useita pistemäisiä valonlähteitä. Näyttävin lopputulos saavutetaan usein yhdistelemällä valoverkkoja ja valoketjuja, sillä yksistään nämä eivät välttämättä riitä kauniin kokonaisuuden luomiseen.

  valoverkko
  valoverho

  Valoverhojen valaistuksen värit

  Perinteisissä valoverhoissa käytetään vielä hehkulamppuja, sillä tämän valaistustekniikan tuottama valoväri on miellyttävä lämmin valkoinen. Tämä valoväri sopii erityisesti sisätiloihin, sillä sen punertava väri on lähempänä kynttilänvalon väriä kuin esimerkiksi perusvalkoinen tai päivänvalon valkoinen.

  Ulkotiloihin käy puolestaan erinomaisesti siniseen taittuva päivänvalon valkoinen. Päivänvalon valkoisina loistavat valaisimet näyttävät kristallisilta ja jäisiltä, ja sopivat näin hienosti kylmään vuodenaikaan.

  Päivänvalon valkoinen ja esimerkiksi lumihiutaleverkoissa käytetty perusvalkoinen väri saadaan aikaan led-valonlähteillä. Ledien hyvä puoli on se, että teknologia mahdollistaa erilaiset värit, joten vaihtoehtoja on runsaasti. Näyttävin ja huomiota herättävin ratkaisu on RGB-valoverho, joka valaisee värejä vaihdellen ja loistaa aina hetken punaisena, sinisenä, keltaisena ja vihreänä.

  Led-valoverhon ja hehkulampuilla varustetun valoverkon erot

  Valtaosa markkinoilla olevista led-valoverkoista loistaa vain yhtä valonväriä, eikä tätä voi muuttaa. Poikkeuksena on toki jo mainitut RGB-toiminnolla varustetut verkot, joiden valonväri on valittavissa. Led-verkoilla on kuitenkin monia muita etuja, joita hehkulamppuversiot eivät pysty tarjoamaan. Ensinnäkin ledit kuluttavat vain vähän sähköä, joten suurienkaan valoverkkojen käyttö ei rasita liikaa kukkaroa, vaikka valaistus olisikin päällä pitkään. Toisaalta led-valonlähteet ovat myös pitkäikäisiä, joten led-valoverhoista riittää iloa vuosikausiksi. Ledit myös loistavat heti kytkemisen jälkeen täydellä kirkkaudellaan ja ne kestävät hyvin päälle- ja poiskytkemistä, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi valoverhon kestävyydestä.

  valoverkko
  valoverho

  Led-valoverkon asentaminen tavalliseen valoverkkoon verrattuna

  Led-valoverhoissa käytetään muuntajaa käyttöjännitteen muuttamiseen, mikä erottaa tämän verkkotyypin perinteisistä valoverhoista. Muuntaja sisältyy tavallisesti Nettilamppu.fi-verkkokaupan valoverhoihin, joten led-version käyttöönotto sujuu aivan yhtä nopeasti kuin perinteisenkin.

  Jos tarkoituksenasi on käyttää valoverhoa ulkotiloissa, on sinun tarkistettava aina verhon ja muuntajan kotelointiluokka, sillä yksinomaan sisäkäyttöön tarkoitettu valoverkko ei sovellu ulkokäyttöön. Tavallisesti ulos ripustettavien valoverkkojen kotelointiluokka on IP44, mutta se voi olla myös korkeampi.

  Jäikö sinulle kysyttävää valoverhoista tai jostain muusta joulutuotteesta? Saat asiakaspalveluumme yhteyden numerosta +358 9 3157 9451 tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.