Modernit plafondit

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Nykyaikaisen sisustustyylin valaistusratkaisu: modernit kattovalaisimet

  Moderni kattovalaisin sopii erinomaisesti nykyaikaiseen, pelkistettyyn sisustustyyliin, taaten useimpiin asuinhuoneisiin miellyttävän yleisvalaistuksen. Ruokailutilassa paras valaistus saavutetaan kuitenkin ehkä riippu- ja seinävalaisinten yhdistelmällä, mutta muissa huoneissa kattovalaisimella on paikkansa. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö myös kattovalaisinta voisi yhdistää hienosti muihin valaisimiin – esimerkiksi lattiavalaisimeen, joka toimii kauniita valosaarekkeita luovana aluevalaistuksena ja huonetta ihastuttavasti korostavana koristevalaistuksena.

  moderni kattovalaisin

  Modernin kattovalaisimen asentaminen

  Kattovalaisimen asennustapa riippuu valaisinmallista, mutta ei lähtökohtaisesti ole hankala urakka, sillä valaisinten mukana toimitetaan kuvitettu asennusohje, jossa esitetään kaikki tarvittavat mitat. Jos sinulla on vielä asennusohjeiden lukemisen jälkeen kysyttävää, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme lisätukea saadaksesi. Jos et ole kovinkaan kokenut asennustöiden tekijä, suosittelemme sähköasentajan käyttöä.

  Kattovalaisimen ripustaminen ja katon poraaminen 

  Useat modernit kattovalaisimet kiinnitetään ruuveilla. Painovoiman takia ripustamistöissä on aina käytettävä poraa. Ei kannata edes harkita valaisimen kiinnittämistä kattoon liimalla, sillä tällainen kiinnitys ei kestä valaisimen painoa.

  Vinkki: Tavallisesti valaisimen tuotepaketti sisältää sopivat ruuvit ja kiinnitystulpat. Erityisolosuhteista johtuvat vaatimukset edellyttävät kuitenkin erityisratkaisuja: esimerkiksi kipsilevykattoja varten tarvitset erikoisruuveja ja -kiinnitystulppia, sillä materiaalista riippumatta valaisimen on pysyttävä turvallisesti kiinni katossa. Jos sinulla on kysyttävää valaisimen kiinnittämisestä kattoon, ota yhteyttä ammattitaitoiseen neuvontaamme (yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta).

  Oikea lamppuvalinta moderniin kattovalaisimeen

  Energiansäästön kannalta paras vaihtoehto on ehdottomasti led-lamppu. Moderni led-teknologia tarjoaa muutenkin vakuuttavia etuja, joista et halua jäädä paitsi. Ledien etuja ovat:

  • energiansäästö 90 % hehkulamppuihin verrattuna
  • energiansäästö 60 % halogeenilamppuihin verrattuna
  • 50 kertaa pidempi käyttöikä kuin vanhoilla tutuilla hehkulampuilla
  • ympäristöystävällisyys – ei sisällä elohopeaa
  • kestävyys – ei loppuun palavaa hehkulankaa
  • pitkä käyttöikä, jopa 50 000 tuntia
  • 100-prosenttisen kirkas valo heti päällekytkettäessä

  Modernien kattovalaisinten käyttöpaikat

  Modernien kattovalaisinten käyttöpaikoille ei ole rajoituksia. Ne sopivat yhtä lailla olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, keittiöön, ruokailuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen, lastenhuoneeseen kuin eteiseenkin. Moderni kattovalaisin takaa aina hyvän yleisvalaistuksen.

  moderni kattovalaisin
  moderni kattovalaisin
  moderni kattovalaisin

  Vinkki: Keittiön ja kylpyhuoneen kaltaisissa kosteissa tiloissa on aina huomioitava valaisimen IP-kotelointiluokka. Kylpyhuone on lisäksi jaettu eri suoja-alueisiin: kosteudelle kaikkein eniten altistuvilla alueilla on käytettävä ymmärrettävästi suurempia suojausluokkia. Kosteiden tilojen valaistusta suunnitellessa ja asentaessa tulisi aina turvautua sähköasentajan apuun, jolloin voidaan varmistua turvallisista ratkaisuista. Jos sinulla on kysyttävää kosteiden tilojen valaistuksesta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Tästä kätevästä yhteenvedosta näet eri IP-kotelointiluokat ja niiden merkitykset:

  Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
  0Ei suojausta
  1Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
  2Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
  3Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
  4Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
  5Suojattu pölyltä
  6Pölytiivis (täydellinen suojaus)
  Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
  0Suojaamaton
  1Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  2Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
  3Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
  4Roiskuvalta vedeltä
  5Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  6Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
  7Kestää hetkellisen upotuksen veteen
  8Kestää jatkuvan upotuksen veteen
  9KKestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä

  Modernien kattovalaisinten materiaalit

  Moderneja kattovalaisimia on materiaalien osalta saatavilla jokaiseen makuun. Käyttämällä verkkokauppamme ”Materiaali”-suodatinta näet, mitä mahdollisuuksia valikoimastamme löytyy: lasi, bambu, betoni, ruostumaton teräs, kipsi, puu, keramiikka, kupari ja paperi… eikä lista lopu tähän.

  Modernit kattovalaisimet ja niiden erikoisominaisuudet

  Pidätkö valon ja hienon muotoilun lisäksi tärkeinä myös lisäominaisuuksia, jotka tekevät modernista kattovalaisimestasi aivan erityisen? Tutustu seuraavaan luetteloon ja lisää sinua kiinnostavimmat ominaisuudet suoraan omaan muistilistaasi valaisinostoksia varten. 

  ...Kaukosäädin & värinvaihto
  Kaukosäätö on erityisen hyödyllinen ominaisuus silloin, kun haluat hallita valaistustasi nousematta sohvalta. Perinteisten päälle- ja poiskytkemisen sekä himmentämisen lisäksi myös valoväriä voi säätää, esimerkiksi lämpimän valkoisesta päivänvalon valkoiseen. Osassa valaisimia on lisäominaisuutena myös värikkäät valaistustilat, joten voit kokeilla sohvaltasi käsin erilaisia moniväritoimintoja.  

  moderni kattovalaisin

  ... Himmennin
  Moderni kattovalaisin voi tarjota luotettavaa yleisvalaistusta ja loistaa kirkasta valoa vaikkapa imurointia varten, kun taas himmennetty valo sopii puolestaan viihtyisiin iltahetkiin. Jos valaistuksen himmennettävyys on sinulle tärkeä ominaisuus, valitse verkkokaupassamme ”Himmennettävä”-suodattimen alta kohta ”Kyllä”. Näin varmistat, että pystyt säätämään valaistuksesi aina tilanteeseen sopivaksi.

  Vinkki: Himmentäminen onnistuu joko ulkoisella himmentimellä tai Easydim-lamppujen tapauksessa seinäkatkaisimen avulla. 

  ... Älykotitoiminnot
  Haluatko liittää uuden kattovalaisimesi älykotijärjestelmääsi? Se onnistuu helposti. Tutustu ”Älykoti”-osioon ja etsi kattovalaisin tai lamppu, joka uudistaa valaistuksesi uusimpien älykotijärjestelmien mukaiseksi. 

  moderni kattovalaisin

  Etkö ole vielä täysin varma, mitä kaikkea sinun on otettava huomioon modernia kattovalaisinta valitessasi? Ota yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai lähetä viesti yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.