LED-lamput

Suosittelemme tästä kategoriasta

  LED-lamput ovat oikea valinta valaisimiisi

  Kuuluvatko LED-lamput tulevaisuuteen? Eivät, vaan nykyhetkeen, itse asiassa LED-lamppuja on ollut markkinoilla jo pidemmän aikaa.

  Jos käytät edelleen perinteisiä hehkulamppuja valaistukseesi, säästäisit LED-lamppuihin vaihtamalla jopa 90 % sähkökustannuksistasi. Halogeenilamppujen kohdalla tämä luku on vastaavasti 60 %, ja energiansäästölampuilla noin 10 %.

  Onneksi tilanne on korjattavissa nopeasti – ja helposti!

  Ovatko LED-lamput kalliita?

  Kyllä, ne ovat hieman hehkulamppuja ja muita lamppuja kalliimpia, mutta vain hankittaessa. Kustannukset tasoittuvat pian, sillä LED-lamput kuluttavat samalla kirkkaudella vähemmän virtaa (watteina). Tosin sanoen korkeampi valaistustehokkuus tekee LED-lamppujen wattimäärästä epäolennaisen vertailuarvon.

  Paljonko LED-valoilla voidaan todella säästää?

  • 90 % verrattuna hehkulamppuihin
  • 60 % verrattuna halogeenilamppuihin
  • 10 % verrattuna energiansäästölamppuihin
  Vuosittainen säästö sähkökustannuksissa

  Energiansäästölamppuihin verrattuna ero ei ole kovinkaan suuri? Totta, mutta toisaalta LED-lamput eivät sisällä elohopeaa, ne saavuttavat 100 % kirkkaudestaan nopeasti ja luovat kauniin, yhtenäisen valaistuksen.

  Onko LED-valo räikeä ja kylmä?

  Kyllä, jos niin haluat, mutta sen ei tarvitse olla. “Räikeä” ja “kylmä” liittyvät nimittäin valon laatuun. LED-lampun valon laadun voit valita itse:

  En halua räikeää valoa

  “Räikeä” eli liian kirkas valo voidaan estää valitsemalla riittävän kirkas lamppu. LED-lampun kirkkautta mitataan luumeneissa, ei wateissa. Jos sinun on vaikea hahmottaa kuinka kirkas 400 tai 4 000 luumenia on, voit käyttää tätä helppoa kaavaa:

  Hehkulampun wattimäärä x 10 = LED-lamppusi suuntaa-antava luumen-arvo

  En halua kylmää valoa

  Voit estää liian kylmän LED-lampun valon valitsemalla oikean valon värin. Tämän tiedon löydät verkkokaupassamme tuotteen teknisten tietojen alta kohdasta ”valon väri”.

  Lämmin valkoinen (alle 3 300 kelviniä) on kauniin punertava ja “lämmin”. Tämä väri on tuttu kaikille, jotka vielä muistavat perinteisen hehkulampun luoman sävyn.

  Perusvalkoinen (3 300 - 5 300 kelviniä) on neutraali valkoinen ja melko “asiallinen”. Tämä väri on täydellinen työvalaistukseen, sillä sen luoma tunnelma ei ole liian mukava, eikä toisaalta myöskään liian kliininen.

  Päivänvalon valkoinen (yli 5 300 kelviniä) ei ole nimestään huolimatta lämpimän auringonvalon kaltainen, vaan pikemminkin sinisen sävyinen. Tämä väri on todella “kylmä”, mutta se on täydellinen esimerkiksi kellareihin.

  Voidaanko LED-lamppuja himmentää (kuten hehkulamppuja)?

  Haluatko himmennettävän valon, jolla voit illalla luoda kauniin tunnelman olohuoneeseen? Ymmärrämme kyllä. Tämä onnistuu luonnollisesti myös LED-lampuilla, tosin kaikki LED-lamput eivät ole himmennettäviä. Onneksesi olemme merkinneet kaikki verkkokauppamme himmennettävät LED-lamput ja ne löytyvät omasta kategoriastaan “himmennettävät LED-lamput”.

  Etkö ole varma, mitkä LED-valaisimet ja himmentimet sopivat yhteen? Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Tavoitat asiakaspalvelumme puhelimitse numerosta tai helposti yhteydenottolomakkeella.

  Kuinka voin vaihtaa käyttämäni lamput LED-lamppuihin?

  Periaatteessa jokainen valaisin, jossa on kanta, voidaan varustaa LED-lampulla. Kaikille yleisimmille kannoille on nimittäin ollut tarjolla LED-vaihtoehtoja jo pidemmän aikaa. Katso lempiriippuvalaisintasi, näetkö ruuvikannan? Kanta on mitä luultavammin joko E27 tai E14, jolloin valaisimeesi sopivat vastaavasti joko E27- tai E14-LED-lamput. LED-lamppujen kannat on vakioitu (aivan kuten hehku-, halogeeni- ja energiansäästölampuissakin), joten lamppu sopii aina vastaavaan valaisimen vakioituun kantaan.

  Mikä LED-lamppu korvaa 100 W hehkulampun?

  Paras neuvo on tarkkailla eri lamppujen luumen-arvoja. LED-lampuissa esiintyy laadusta ja mallista riippuen eroja tehossa, wattimääräisessä kulutuksessa sekä valaistustehokkuudessa (eli niiden tuottamissa luumen-arvoissa). Nettilamppu.fi:n tuotesivuilta löytyvä teknisten tietojen kohta ”vertailuarvo (W)” auttaa vertailussa.

  Lukeeko valaisimessasi ”maks. 100 wattia”? Valitse silloin lamppu, joka vastaa 100 watin vertailuarvoa. 100-wattinen R7s-halogeenilamppu voidaan korvata esimerkiksi n. 14 watin R7s-LED-lampulla.

  Yli jäävät 86 wattia voit säästää!

  Kuinka kauan LED-lamput kestävät?

  LED-lamput kestävät jopa 50 000 tuntia, mikä tarkoittaa päivittäisellä 4 tunnin käytöllä yli 34 vuotta. Rentoudu siis LED-valaistuksessa, äläkä turhaan murehdi sitä, kuinka lamput on joskus vaihdettava.

  Miten LED-lamput hävitetään?

  LED-lamput (kuten myöskään energiansäästölamput) eivät kuulu kotitalousjätteeseen. Siinä missä energiansäästölamppujen elohopea estää niiden hävittämisen kotitalousjätteessä, on LED-lamppujen elektronisilla osilla vastaava vaikutus. LED-lamput kuuluvat näin ollen elektroniikkajätteeseen ja ne on toimitettava keräyspisteeseen.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.