LED-lamput

Suosittelemme tästä kategoriasta

  LED-lamput ovat oikea valinta valaisimiisi

  Kuuluvatko LED-lamput tulevaisuuteen? Eivät, vaan nykyhetkeen, itse asiassa LED-lamppuja on ollut markkinoilla jo pidemmän aikaa.

  Jos käytät edelleen perinteisiä hehkulamppuja valaistukseesi, säästäisit LED-lamppuihin vaihtamalla jopa 90 % sähkökustannuksistasi. Halogeenilamppujen kohdalla tämä luku on vastaavasti 60 %, ja energiansäästölampuilla noin 10 %.

  Onneksi tilanne on korjattavissa nopeasti – ja helposti!

  Ovatko LED-lamput kalliita?

  Kyllä, ne ovat hieman hehkulamppuja ja muita lamppuja kalliimpia, mutta vain hankittaessa. Kustannukset tasoittuvat pian, sillä LED-lamput kuluttavat samalla kirkkaudella vähemmän virtaa (watteina). Tosin sanoen korkeampi valaistustehokkuus tekee LED-lamppujen wattimäärästä epäolennaisen vertailuarvon.

  Paljonko LED-valoilla voidaan todella säästää?

  • 90 % verrattuna hehkulamppuihin
  • 60 % verrattuna halogeenilamppuihin
  • 10 % verrattuna energiansäästölamppuihin
  Vuosittainen säästö sähkökustannuksissa

  Energiansäästölamppuihin verrattuna ero ei ole kovinkaan suuri? Totta, mutta toisaalta LED-lamput eivät sisällä elohopeaa, ne saavuttavat 100 % kirkkaudestaan nopeasti ja luovat kauniin, yhtenäisen valaistuksen.

  Onko LED-valo räikeä ja kylmä?

  Kyllä, jos niin haluat, mutta sen ei tarvitse olla. “Räikeä” ja “kylmä” liittyvät nimittäin valon laatuun. LED-lampun valon laadun voit valita itse:

  En halua räikeää valoa

  “Räikeä” eli liian kirkas valo voidaan estää valitsemalla riittävän kirkas lamppu. LED-lampun kirkkautta mitataan luumeneissa, ei wateissa. Jos sinun on vaikea hahmottaa kuinka kirkas 400 tai 4 000 luumenia on, voit käyttää tätä helppoa kaavaa:

  Hehkulampun wattimäärä x 10 = LED-lamppusi suuntaa-antava luumen-arvo

  En halua kylmää valoa

  Voit estää liian kylmän LED-lampun valon valitsemalla oikean valon värin. Tämän tiedon löydät verkkokaupassamme tuotteen teknisten tietojen alta kohdasta ”valon väri”.

  Lämmin valkoinen (alle 3 300 kelviniä) on kauniin punertava ja “lämmin”. Tämä väri on tuttu kaikille, jotka vielä muistavat perinteisen hehkulampun luoman sävyn.

  Perusvalkoinen (3 300 - 5 300 kelviniä) on neutraali valkoinen ja melko “asiallinen”. Tämä väri on täydellinen työvalaistukseen, sillä sen luoma tunnelma ei ole liian mukava, eikä toisaalta myöskään liian kliininen.

  Päivänvalon valkoinen (yli 5 300 kelviniä) ei ole nimestään huolimatta lämpimän auringonvalon kaltainen, vaan pikemminkin sinisen sävyinen. Tämä väri on todella “kylmä”, mutta se on täydellinen esimerkiksi kellareihin.

  Voidaanko LED-lamppuja himmentää (kuten hehkulamppuja)?

  Haluatko himmennettävän valon, jolla voit illalla luoda kauniin tunnelman olohuoneeseen? Ymmärrämme kyllä. Tämä onnistuu luonnollisesti myös LED-lampuilla, tosin kaikki LED-lamput eivät ole himmennettäviä. Onneksesi olemme merkinneet kaikki verkkokauppamme himmennettävät LED-lamput ja ne löytyvät omasta kategoriastaan “himmennettävät LED-lamput”.

  Etkö ole varma, mitkä LED-valaisimet ja himmentimet sopivat yhteen? Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Tavoitat asiakaspalvelumme puhelimitse numerosta tai helposti yhteydenottolomakkeella.

  Kuinka voin vaihtaa käyttämäni lamput LED-lamppuihin?

  Periaatteessa jokainen valaisin, jossa on kanta, voidaan varustaa LED-lampulla. Kaikille yleisimmille kannoille on nimittäin ollut tarjolla LED-vaihtoehtoja jo pidemmän aikaa. Katso lempiriippuvalaisintasi, näetkö ruuvikannan? Kanta on mitä luultavammin joko E27 tai E14, jolloin valaisimeesi sopivat vastaavasti joko E27- tai E14-LED-lamput. LED-lamppujen kannat on vakioitu (aivan kuten hehku-, halogeeni- ja energiansäästölampuissakin), joten lamppu sopii aina vastaavaan valaisimen vakioituun kantaan.

  Mikä LED-lamppu korvaa 100 W hehkulampun?

  Paras neuvo on tarkkailla eri lamppujen luumen-arvoja. LED-lampuissa esiintyy laadusta ja mallista riippuen eroja tehossa, wattimääräisessä kulutuksessa sekä valaistustehokkuudessa (eli niiden tuottamissa luumen-arvoissa). Nettilamppu.fi:n tuotesivuilta löytyvä teknisten tietojen kohta ”vertailuarvo (W)” auttaa vertailussa.

  Lukeeko valaisimessasi ”maks. 100 wattia”? Valitse silloin lamppu, joka vastaa 100 watin vertailuarvoa. 100-wattinen R7s-halogeenilamppu voidaan korvata esimerkiksi n. 14 watin R7s-LED-lampulla.

  Yli jäävät 86 wattia voit säästää!

  Kuinka kauan LED-lamput kestävät?

  LED-lamput kestävät jopa 50 000 tuntia, mikä tarkoittaa päivittäisellä 4 tunnin käytöllä yli 34 vuotta. Rentoudu siis LED-valaistuksessa, äläkä turhaan murehdi sitä, kuinka lamput on joskus vaihdettava.

  Miten LED-lamput hävitetään?

  LED-lamput (kuten myöskään energiansäästölamput) eivät kuulu kotitalousjätteeseen. Siinä missä energiansäästölamppujen elohopea estää niiden hävittämisen kotitalousjätteessä, on LED-lamppujen elektronisilla osilla vastaava vaikutus. LED-lamput kuuluvat näin ollen elektroniikkajätteeseen ja ne on toimitettava keräyspisteeseen.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.