OPAS

Lastenhuoneen valaistus - 5 vinkkiä

Lastenhuoneessa on mahdollisuus päästää luovuus valloilleen valaistuksen osalta. Kaunis kokonaisuus saadaan aikaan yhdistelemällä vaaleanpunaisia sävyjä prinsessa-aiheisiin ja kukkiin, tai sinisiä sävyjä jalkapallo- ja lentokoneteemoihin. Mahdollisuuksia on valtavasti, joten edellä mainittuihin ideoihin ei tarvitse juuttua. Lastenhuoneen valaisinten valikoima on todella monipuolinen ja sisältää värikkään paletin erilaisia tuotteita aina pöytävalaisimista yövaloihin.


Vinkki 1: Lastenhuoneen valaisimia pojille

Sukupolvesta toiseen tietyt aihepiirit herättävät runsaasti innostusta pienissä pojissa. Suosikkiammatteja ovat yhä edelleen lentäjä, ammattilaisjalkapalloilija sekä poliisi.

Lentokonetta muistuttava riippuvalaisin toimii lastenhuoneen katseenvangitsijana ja nostaa mielikuvituksen taivaisiin. Teema sopii erinomaisesti myös jaettuihin lastenhuoneisiin, sillä monet pienet tytötkin pitävät lentokonevalaisimesta.

Olipa kyse lastenhuoneen katto-, seinä- tai pöytävalaisimesta, löytyy laajasta valikoimasta paljon luovia ideoita. Hyvin suosittuja teemoja ovat viime aikoina olleet muun muassa jalkapallo sekä koirat.


Vinkki 2: lastenhuoneen valaisimia tytöille

Olipa kyse lastenhuoneen katto-, seinä- tai pöytävalaisimesta, löytyy laajasta valikoimasta paljon luovia ideoita. Hyvin suosittuja teemoja ovat viime aikoina olleet muun muassa jalkapallo sekä koirat.

Eläinaiheet toimivat aina lastenhuoneessa. Suosittuja aiheita ovat värikkäät hevoset, sammakot ja ampiaiset.

Pienten tyttöjen leikkejä täydentävät prinsessa- ja keijukaisaiheiset sisustuselementit, jotka ovat hyvin suosittuja myös valaisinten muodossa.


Vinkki 3: valoa läksyjen tekoon

Kirjainten, numeroiden ja lukemisen opettelu helpottuu oleellisesti, kun lastenhuoneen pöydällä on laadukas pöytälamppu. Valaisimen tulee tietenkin ehdottomasti sopia lastenhuoneen teemaan.

Licht zum Hausaufgabenmachen

Lastenhuoneen pöytävalaisimelta vaaditaan samoja ominaisuuksia kuin aikuisten työpöytävalaisimeltakin. Pehmeän valkoinen valo luo miellyttävän tunnelman, mutta työskentelyyn suositellaan neutraalia ja kirkasta valoa.

Tässäkin tapauksessa pöytävalaisimen oikea sijainti on tärkeä. Oikeakätiset pitävät pöytävalaisinta pöydän vasemmalla puolella, jotta kirjoittava käsi ei luo varjoa paperille, vasenkätisten toimiessa juuri päinvastoin.


Vinkki 4: yövalot

Lapset pelkäävät usein säkkipimeää huonetta, jolloin mielikuvitus lähtee helposti lentoon. Parempi vaihtoehto on käyttää yövaloa, joka ei ole liian tehokas, sillä liiallinen valo häiritsee unen laatua.

Lastenhuoneen yöpöydälle kannattaa hankkia lukuvalo, jonka voi napsauttaa ensimmäisenä päälle, jos yöllä tarvitsee esimerkiksi käydä vessassa. Lukuvalo on myös hyödyllinen vanhemmille hyvän yön satuja lukiessa.

Erilaisten lasten yöpöytävalaisinten valikoima on laaja. Yksi suosittu ratkaisu on asentaa kuu- tai tähtiteemainen seinävalaisin yöpöydän ylle.


Vinkki 5: lahjaideoita lapsille

Sopivan syntymäpäivälahjan ostaminen lapselle ei välttämättä ole aina helppoa, erityisesti jos lahjoja tulee enemmänkin. Lapsen suosikkiteemainen valaisin voi olla hieno idea, josta riittää iloa pitkäksi aikaa.

Perinteisten syntymäpäivälahjojen välttäminen ja luovan ratkaisun löytäminen voi olla haastavaa. Ilo on kuitenkin ylimmillään, jos paketista löytyy jokin kiinnostava lahja, jota ei edes ole osattu toivoa.

Hyviä aloituspisteitä pohdiskeluun ovat lasten esikuvat, kuten esimerkiksi Peppi Pitkätossu. Tarinoissa on esiintyy kuumailmapallo ja merirosvolaiva, jotka tarjoavat jo hyviä ideoita lahjavalaisimen hankintana.

Kaikki lastenhuoneen valaisimet


Tavallisimmat kysymykset lastenhuoneen valaistuksesta


  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

10 Voucher

*Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.