Valaistustrendit 2022

Valon kanssa harmoninen muotoilu

Osa valaistustrendeistä on ikivihreitä ja näin ollen suosiossa myös vuonna 2022. Esimerkiksi minimalismi, skandinaavinen design, retrovalaisimet ja natural chic -tyyli pysyvät trendikkäinä suuntauksina. Tuulahduksen pirteää muutosta tuovat tänä vuonna maksimalismi ja romanttinen ranskalainen tyyli. Myös ”Aasian aura” -suuntaus sekä erilaiset uudet materiaaliyhdistelmät ovat suosittuja. Markkinoilla on myös alkanut näkyä monen kuluttajan vaatimus reiluille työolosuhteille sekä ekologisille materiaaleille. Edellä mainittujen suuntausten lisäksi valaisimilta vaaditaan toimivuuden lisäksi myös entistä enemmän näyttävää ja puhuttelevaa ulkonäköä.

Valaistusideat uusiutuvista materiaaleista

Valokeilassa ekologisuus

Vuoden 2022 ehdoton valaisintrendi on ekologisuus pitkäikäisine, reilusti ja ympäristöystävällisesti valmistettuine tuotteineen. Valaisimilta vaaditaan erittäin energiatehokasta led-teknologiaa sekä uusiutuvia tai kierrätettäviä valmistusmateriaaleja. Ekologisuutta painottavat kuluttajat suosivat erityisesti paikallisia valaisinvalmistajia ja perinteistä käsityötaitoa, jolloin pitkäikäisten valaisinten kuljetus rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Valaisinvalmistajat siirtyvät puolestaan yhä vahvemmin kierrätysmateriaaleista valmistettujen tuotepakkausten käyttöön.

Ympäristöystävällisiä valaisimia

Ranskalainen romanssi

French Cottage-Flair -tyyli

Mukavasta maalaistyylistä pitävät sisustajat ihastuvat vuonna 2022 ranskalaista Cottage-tyyliä edustaviin valaisimiin. Valaisimia yhdistää hyvin klassinen muotoilu sekä erityisen miellyttävä valo. Tärkeä osa tätä tyyliä on kangasvarjostimet lämpimissä väreissä, joihin kuuluu esimerkiksi beige, ruskea ja kananmunankuori. Erityisen tunnelmallinen ja kodikas vaikutelma saadaan aikaan, kun tämän tyylin valaisimissa käytetään sävyltään lämpimänvalkoista valoa.

Ranskalais-romanttistyyliset valaisimet

Valaisimet taiteellisina objekteina

Itseilmaisun väline

Vuoteen 2022 kuuluu ehdottomasti erityisen näyttävät ja puhuttelevat valaisimet, joiden muotoilu saa jopa teatraalisia piirteitä. Valaisinmuotoilijat rikkovat vanhoja rajoja ja luovat taideteoksia, jotka ottavat tilan haltuunsa jo ilman sytytettyä valoakin. Illan tultua valaisimet leikittelevät valolla ja luovat tunnelmallisia aksentteja, jotka koristelevat koko tilan.

Veistoksellisia valaisimia

Vaikuttavan kokoiset valaisimet

Maksimalismi

Suurien tilojen ystävä löytää miellyttäviä vaihtoehtoja valaistukseen tämän trendin parista. Maksimalismia edustavat valaisimet erottautuvat jo pelkästään fyysisellä koollaan, jota tukee vielä kaunis muotoilu. Yhteistä näille jättiläisille on myös erinomaiset valaistusominaisuudet, jotka saavutetaan paperin kaltaisia, läpikuultavia materiaaleja, erilaisia tukia ja puhtaita sävyjä käyttämällä, jolloin valaistuksen kohdistus on optimaalinen.

Valaisinjättiläisiä

Valaisevat symbioosit

Elegantti materiaalisekoitus

Erilaiset materiaaliyhdistelmät palaavat muotiin vuonna 2022! Erityisen trendikäs materiaali on marmori, johon yhdistetään akryylia, opaalilasia ja metallia. Näyttäviä luomuksia on tarjolla myös teräksestä, tammesta ja kankaasta valmistettuina. Tämän trendin päämääränä on löytää vähintään kaksi erilaista materiaalia, jotka toisiinsa yhdistettynä muodostavat kauniin ja toimivan kokonaisuuden.

Materiaaliyhdistelmiä

Valaisinmuotoilua kaukoidän tyyliin

Aasian aura

Kodin sisustukseen voi tuoda aasialaista tunnelmaa helposti bambusta, puusta tai japaninpaperista valmistetulla valaisimella. Myös muotoilussa näkyy aasialaiset vaikutteet, sillä vuoden suosikki hyödyntää kiinalaisten syömäpuikkojen mallia. Tähän trendiin kuuluu olennaisena osana harmoninen valo, joka luo rauhallisen ilmapiirin.

Aasialaista tunnelmaa
  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

10 Voucher

*Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.