Valon muotoilijattaret

Rohkeuden ja charmin täyttämiä valaisinluomuksia

Esittelemme tällä sivulla muutamia tunnettuja naispuolisia valaisinsuunnittelijoita, joiden kansanvälisesti tunnetut luomukset ovat lunastaneet paikkansa modernin muotoilun klassikoina. Hienostuneissa valaisimissa näkyy innovatiiviset ratkaisut monilla osa-alueilla.


Monica Armani
Valoesteetikko – Luceplan

Luceplanille suunnitellussa Silenzio-riippuvalaisimessa näkyy selkeästi Monica Armanin kädenjälki. Valaisimessa on kaunis tekstiilivarjostin, joka toimii innovatiivisesti myös akustisena elementtinä ja parantaa tilan ääniominaisuuksia. Armanin kaunista muotoilukieltä voi ihastella myös esimerkiksi Poltrona Frau Groupin lounge-tiloissa.


Lucie Koldova
Runollista designia – Fabbian

Lucie Koldovan Fabbianille suunnittelemassa Lens-riippuvalaisimessa leikitään vaalean ja tumman yhdistelmän muodostamalla kontrastilla. Tšekkiläisen suunnittelijan tyylikkäissä, oivaltavissa luomuksissa näkyy myös hänen kiinnostuksensa monenlaisiin materiaaleihin lasista aina korkkiin, nahkaan ja metalliin asti.


Elisa Giovannoni
Korkealaatuinen valo – Slamp

Giovannoni työskenteli aiemmin muotoilun suurnimien, kuten Michele De Lucchin kanssa, kunnes lunasti paikkansa parhaimpien joukossa. Giovannoni työskentelee suunnittelijana ja arkkitehtinä Giovannoni Design -yrityksessä, luennoitsijana Domus Academyssä ja Scuola Politecnica di Designissa, Milanossa. Hänen tunnetuimpia valaisinluomuksiaan on Slampille suunniteltu Kalatos-riippuvalaisin, jossa hyödynnetään perinteistä punostekniikkaa.


Gae Aulenti
Kulttivalaisimia – Martinelli Luce

Aulentin vuonna 1965 Martinelli Lucelle suunnittelemasta Pipistrello-pöytävalaisimesta on kasvanut unohtumaton, moderni klassikko. Vuonna 2012 kuollut Gae Aulentin muistetaan lahjakkaana arkkitehtinä ja muotoilijana sekä erityisesti projekteistaan Pariisin Musée National d'Art Modernen ja Barcelonan Museu Nacional d'Art de Catalunyan parissa.


Carlotta de Bevilacqua
Viehkeä valo – Artemide

De Bevilacqua tunnetaan valaistussuunnittelun visionäärinä ja vuonna 2020 kuolleen Artemiden perustaja Ernesto Gismondin vaimona. De Bevilacqua on ilmoittanut päämääräkseen kehittää tulevaisuuden valoa, joka tukee ihmisen hyvinvointia. Artemiden varatoimitusjohtajana työskennellyt de Bevilacqua tunnetaan muun muassa akkukäyttöisestä Come Together -pöytävalaisimesta sekä Paola di Arianellon kanssa yhteistyössä suunnitellusta lasisesta Empatia-pöytävalaisimesta.


Jette Scheib
Loistavaa viihtyisyyttä – Forestier

Jette Scheib on suunnitellut Carpa- ja Oyster-valaisinsarjat Forestierille. Berliinin taideyliopistossa opiskellut Scheib asettui asumaan Barcelonaan, josta käsin hän työskentelee kansainvälisesti tunnetuille sisustusalan yrityksille. Scheibin mukaan kauneinkaan huonekalu ei pääse täysin oikeuksiinsa ilman oikeanlaista valaistusta.


Elise Fouin
Valaistussäveltäjä – Forestier

Elise Fouin on erikoistunut materiaalien innovatiiviseen käyttöön uusina yhdistelminä. Fouin tunnetaan erityisesti Forestierille suunnitellusta Papillon-valaisinsarjasta. Hänen päämääränään suhtautua muotoiluun avoimesti ja välttää tiettyyn tyyliin rajoittumista. Fouin tunnetaan valaisimien lisäksi myös erilaisista huonekaluista, ruokailuvälineistä ja matoista.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

10 Voucher

*Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.