Japandi-valaisimet

Japani kohtaa Skandinavian

Japandi chic -sisustustyyli on yhdistelmä skandinaavista hyvän olon ilmapiiriä ja japanilaista minimalismia. Tyylille ominaista ovat pelkistetyt muodot ja luonnonmateriaalit, jotka yhdistyvät täyteläisiin väreihin, mustiin yksityiskohtiin ja mattapintaisiin metallisävyihin. Tämä sisustustyyli sopii erityisesti skandisisustuksen ystäville, jotka haluavat tuoda kotiin ripauksen aasialaista tunnelmaa.

Lyhyt kuvaus: vinkkejä japandi-tunnelmaan

  • Yksinkertaisuus on kaunista

  • Minimalismi, skandi ja kaukoidän tunnelma sopusoinnussa

  • Avainkappaleet: yksinkertaiset, puristiset tai virtaavat, orgaaniset muodot.

  • Pakkohankinta: punotuista tai kudotuista luonnonmateriaaleista valmistetut elementit

  • Hienovaraiset ja hillityt, mutta silti voimakkaat värit

  • Runsaasti avaraa tilaa

Tyylisäännöt: mikä tekee valaisimesta japandin

Koristelematon, minimalistinen ja ehdottoman kodikas

Japandi-sisustuksessa olennaista on tarkasti valitut huonekalut, joita ei saa olla tilassa liikaa. Japandi keskittyy avainkappaleisiin, kuten sohviin, nojatuoleihin, mataliin pöytiin ja lipastoihin. ”Vähemmän on enemmän” -motto näkyy runsaana vapaana tilana, mikä luo visuaalisesti rauhallisen ympäristön. Osa japandi-valaisimista on hyvin lähellä skandityyliä luonnonmateriaaleineen ja hygge-tunnelmineen, kun taas osa toimii vahvempana sisustuselementtinä yhdistäen minimalistiset muodot vahvan mustan, beigen tai munakoison väreihin.

Esimerkkejä japandi-valaisimista

Japandin materiaalit

Luonnollinen ulkonäkö

Koruttomuudestaan huolimatta japandi-tyyli on kutsuvan lämmin ja kodikas. Luonnonmateriaalien käyttö on olennainen osa tätä suuntausta; erityisesti vaalean ja tumman puun yhdistäminen rohkeasti. Muita japandille ominaisia materiaaleja ovat bambu, rottinki, pellava ja paperi. Erityisesti paperivarjostimet henkivät Kaukoidän tunnelmaa sisustuksessa. Skandityylistä poiketen japandiin yhdistetään metallista ja erityisesti teräksestä valmistettuja elementtejä, jotta saadaan aikaan rikkaita kontrasteja.

Esimerkkejä japandi-valaisimista

Japandin värimaailma

Harmoninen vaikutelma

Japandi-tyyli on useimmiten yhdistelmä hillittyjä sävyjä, tummia korostusvärejä ja viileitä metallisävyjä. Pohjoismaisen sisustustyylin perinteiset luonnonmateriaalit sopivat hyvin yhteen beigen, ruskean, vihreän tai munakoison sävyisten elementtien kanssa. Olennainen osa Japandi chic:iä on vihreät kasvit, joita tulee olla tilassa runsaasti.

Esimerkkejä japandi-valaisimista

Mistä japandi syntyy?

Slow it down

Japandi-tyylin lähtökohtana on wabi-sabille ominainen vaatimattomuuden ihannointi, mikä näkyy minimalistisena muotoiluna ja siirtymänä pois kulutuskulttuurista. Suuntaus arvostaa luonnonmateriaaleja ja käytännöllisyyttä.

Esimerkkejä japandi-valaisimista

Toimiiko japandi ulkotiloissa?

Ripaus zeniä puutarhaan

Japandi-tyylin elementtejä hyödyntämällä kotipihalle on mahdollista luoda miellyttävä zen-puutarha. Ulkotiloissa kasvit näyttelevät erittäin suurta roolia oikean tunnelman tavoittamisessa, joten niiden valintaan kannattaa käyttää aikaa. Valaisinten osalta sopiva japandi chic -tunnelma saavutetaan keskittymällä luonnonmateriaaleihin ja metalleihin valintoja tehdessä.

Esimerkkejä japandi-valaisimista

Inspiraatiota

Taggaa meidät kuviisi Instagramissa jakaaksesi inspiraatiota sisustukseen. Kuvasi voivat pian näkyä myös tässä.
Lisätietoa löydät täältä.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

10 Voucher

*Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.