Evästeet ja tietosuoja Nettilamppu.fi

Voit tulostaa tai tallentaa tämän dokumentin selaimellasi (=selaimessa: yleensä hiiren kakkospainike ja valikosta „Tallenna nimellä“). Voit myös ladata ja tallentaa tämän dokumentin PDF-formaatissa klikkaamalla „Lataa PDF“ sivun alaosassa. PDF-tiedoston avaamiseen tarvitsen ilmaisen Adobe Readerin ohjelman (ladattavissa osoitteesta www.adobe.com) tai muun PDF-formaatin käsittelyyn soveltuvan ohjelman.

 

Rekisteriseloste

Rekisterin pitäjä

Lampenwelt GmbH
DE 815 559 897
Seelbüde 13
36110 Schlitz
Germany

Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa info@nettilamppu.fi

Rekisterin käyttötarkoitus

Rekisterin käyttötarkoitus on Nettilamppu.fi:n asiakasrekisterin ylläpitäminen, asiakastilausten arkistointi ja käsittely sekä asiakassuhteen hoitaminen. Tietoja käytetään tilattujen tuotteiden ja palveluiden toimitukseen ja laskutukseen, asiakaspalveluun, mahdollisten ongelmatilanteiden selvittämiseen sekä palvelumme kehittämiseen.

Kerättyjä henkilötietoja voidaan käyttää markkinointitarkoituksiin sovellettavan lainsäädännön, kuten Suomen henkilötietolain (523/1999), mukaisesti.

Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojensa käyttäminen suoramarkkinointiin ja etämyyntiin.

Tietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille

Asiakkaan antamia tietoja voidaan luovuttaa kolmannelle osapuolelle, mikäli sopimuksen täyttäminen sitä vaatii. Tämä koskee maksu- ja kuljetuspalvelukumppaneitamme.

Emme koskaan luovuta tietoja kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin.

Rekisteriin kerättävät tiedot

  • Asiakkaan nimi
  • Osoite
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero

Jos asiakas on luonut sivuillamme käyttäjätilin, kirjataan myös:

  • Kirjautumistiedot
  • Uutiskirjeen tilaus
  • Tilaushistoria ja ostoskori

Säännönmukaiset tietolähteet

Asiakkaan ilmoittamat tiedot
Toiminnassa kertyvät tilaustiedot

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä Euroopan Unionin tai ETA-alueen ulkopuolelle.

Asiakastietojen poistaminen

Asiakas voi lähettää kirjallisen, allekirjoitetun pyynnön Nettilampun tallentamien henkilötietojen tarkastamiseksi tai poistamiseksi. Mikäli kirjaamamme tiedot ovat virheellisiä, epätäydellisiä tai harhaanjohtavia, muutamme ja päivitämme ne tai poistamme ne asiakkaan pyynnöstä. Emme voi kuitenkaan poistaa tietoja, jotka lain mukaan tulee tallentaa tilikirjanpitoa varten.
Jos haluat poistaa tietosi rekisteristämme, ota yhteyttä osoitteeseen info@nettilamppu.fi

Evästeet

Nettilamppu käyttää evästeitä verkkosivustollaan www.nettilamppu.fi. Nettilampulla on siten velvollisuus tiedottaa verkkosivuston käyttäjiä evästeiden käytöstä.

Tiedonantovelvollisuuteen sisältyy se, että näistä tiedoista tulee käydä ilmi tietojen keräys- ja käyttötapa.

Käyttäjän tietokoneelle tai päätelaitteelle tallennetun evästeen avulla verkkosivusto muistaa käyttäjän laitteen ja kerää tietoa siitä, mitä sivuja ja toimintoja käyttäjän selaimella käytetään.

Evästeet huolehtivat muun muassa siitä, että verkkosivusto muistaa käyttäjän ostoskorin sisällön, kun käyttäjä esimerkiksi siirtyy tilausprosessissa taaksepäin katselemaan muita tuotteita. Evästeiden avulla ei voida selvittää käyttäjän henkilöllisyyttä. Evästeet eivät myöskään levitä tietokoneviruksia tai muita haittaohjelmia, eivätkä ne voi kerätä tietoa siitä, mihin muihin tarkoituksiin käyttäjä käyttää tietokonettaan.

Voit estää evästeiden käytön selaimesi asetuksissa. Tämä voi kuitenkin tarkoittaa sitä, että sivumme eivät toimi tarkoituksenmukaisella tavalla.

Nettilamppu.fi:ssä käytetään seuraavia evästetiedostoja:

Istuntokohtaiset evästeet (session cookies)

Istuntokohtaisia evästeitä tallennetaan käyttäjän tietokoneelle vain väliaikaisesti, jotta sivusto toimisi ongelmitta. Käyttäjän sulkiessa verkkoselaimen tallennetut istuntokohtaiset evästeet poistuvat.

Pysyvät evästeet (persistent cookies)

Nämä evästeet tallennetaan vierailijan tietokoneelle, ja ne ovat pysyviä. Pysyviä evästeitä käytetään sivustolle palaavien vierailijoiden tunnistamiseen ja toisinaan tilasto-ohjelmien perustana.

Opt-in-evästeet: heti verkkosivulle saapuessasi sinulla on aina oikeus valita, haluatko antaa evästeiden tallentua tietokoneellesi. Tultuasi sivustolle näet ilmoituksen evästeiden käytöstä. Klikkaamalla ”OK” hyväksyt evästeiden tallentumisen.

Toiminta- ja optimointievästeet: näitä käytetään tukemaan verkkosivun toimintaa. Näillä voidaan kerätä esim. tilastoja kävijöiden määrästä tai muuta informaatiota analysointia varten. Näitä käytetään myös kyselylomakkeiden yhteydessä. Nämä evästeet voivat kerätä informaatiota, joka voidaan yhdistää käyttäjään.

Markkinointievästeet: näitä evästeitä käytetään anonyymiin sivustojen seurantaan ja niillä voidaan koota profiileja, jotka näyttävät, millaisia hakuja kukin käyttäjä on tehnyt ja millä sivuilla he ovat vierailleet. Nämä evästeet voivat kerätä tietoa, jotka tunnistavat käyttäjän, tai sisältää yksityiskohtaista tietoa käyttäjästä.

Sosiaalisen median liitännäiset

«Tykkää»-painike ja muut Facebookin liitännäiset

Olemme asentaneet sivuillemme Facebook-sivuston niin kutsuttuja sosiaalisen median liitännäisiä. Liitännäiset ovat pieniä ohjelmia, jotka yhdistävät Facebook-käyttäjän (joka on samanaikaisesti kirjautuneena Facebook-sivustolle) tietoja verkkosivustollamme vierailuun ja lähettävät tiedot Facebookille. Liitännäiset ovat näkyvillä Facebookin logona tai ne on merkitty Facebookiin viittaavalla kuvalla. Voit tarkastella Facebookin liitännäisiä ja niiden ulkoasua täältä.
Jos vierailet sivustollamme ollessasi kirjautuneena Facebookiin, selaimesi ja Facebook-palvelimen välille muodostetaan yhteys. Facebook-tiliisi liittyvät tiedot lähetetään selaimesi kautta verkkosivuillemme. Facebookin palvelin kerää samalla tietoa siitä, millä sivuistamme olet vieraillut. Jos käytät liitännäisiä, kuten "tykkää"-painiketta, kommentoit tai käytät muita Facebook-toimintoja, välittyvät nämä tiedot myös Facebookille, joka liittää ne käyttäjätiliisi ja käyttää niitä Facebookin käyttöehtojen mukaisesti. Facebookin kanssa solmimastasi sopimuksesta käy ilmi, mitä tietoja Facebook voi tallentaa ja mihin tarkoitukseen. Lisätietoa tästä sekä tiedot oikeuksistasi saat Facebookista.

Facebook voi jäljittää ja tallentaa IP-osoitteesi riippumatta siitä, onko sinulla Facebook-tiliä, tai vaikka olisit kirjautunut ulos Facebookin sivuilta.

Google +1

Verkkosivuillemme on lisätty niin kutsuttu Google +1-painike (liitännäinen). Kyseessä ovat pienet Google Plus-ohjelmat, joita hallinnoi Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043, United States. Google +1-painike on valkoinen ja siinä on merkki «+1».

Jos vierailet sivullamme, joka on merkitty kyseisellä painikkeella, tämä tarkoittaa, että selaimesi muodostaa suoran yhteyden Googlen palvelimille.

Käyttääksesi Google +1-painiketta tarvitset julkisen Google-käyttäjäprofiilin. Jos käytät Googlen sosiaalisia liitännäisiä esimerkiksi klikkaamalla «+1»-painiketta, mahdolliset tietosi välitetään Googlelle, joka tallentaa ne Google-profiilisi yhteyteen myöhempää käyttöä varten, Googlen omien käyttöehtojen sallimissa puitteissa.

Googlen antaman tiedon mukaan tallennetaan mm. tieto siitä, että olet käyttänyt «+1»-painiketta sisällön merkitsemiseen, sekä tiedot sivusta, jolla olet painiketta käyttänyt. «+1»-klikkauksesi saatetaan näyttää käyttäjänimesi ja -kuvasi yhteydessä (jos olet liittänyt profiiliisi kuvan) erilaisissa Googlen palveluissa, kuten esimerkiksi hakutuloksissa, Google-profiilissasi tai muissa verkkomainoksissa. Googlen kanssa solmimastasi sopimuksesta ilmenee, millaisia tietoja Google voi tallentaa ja käsitellä ja mihin tarkoitukseen. Löydät lisätietoja Googlen tietosuojakäytännöstä täältä. Google voi jäljittää ja tallentaa IP-osoitteesi, vaikka sinulla ei olisi Googlen tiliä ja vain vierailisit sivuillamme. Jos olet Google Plus -palvelun jäsen, etkä halua Googlen keräävän sinusta tietoja verkkosivujemme kautta ja liittävän niitä Google-tietoihisi, kirjaudu ulos Google Plus -palvelusta ennen sivuillamme vierailua.

Muut markkinointievästeet

Webanalyser

Voit vierailla sivuillamme luovuttamatta henkilötietojasi meille. Jos käytät sivujamme esim. klikkaamalla uutiskirjeen linkkiä, sivusto kerää ja tallentaa kuitenkin tiettyjä tietoja käyttäjästä. Tietojen keräämisen tarkoituksena on kartoittaa, kuinka käyttäjät päätyvät verkkosivuille. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi:

  • Sen verkkosivun nimi, jonka kautta päädyit sivustollemme
  • Internet-palveluntarjoajan nimi
  • Lataamasi tiedoston nimi

Näitä tietoja käytetään tarjoamiemme palveluiden parantamiseen. Tietoja ei voida yhdistää sinuun henkilökohtaisesti. Tiedot analysoidaan anonyymissä muodossa ja ne auttavat meitä muokkaamaan palveluamme käyttäjien mielenkiinnon kohteiden mukaan.

Google Analytics

Käytämme Google Analyticsia analysoidaksemme sitä, kuinka vierailijat käyttävät sivustoamme. Vierailustasi kerätyt tiedot, kuten tietoliikenne ja IP-osoite lähetetään ja tallennetaan Googlen palvelimille Yhdysvalloissa.

Jos et halua, että verkkosivuilla vierailustasi lähetetään tietoja Google Analyticsille, voit asentaa selaimeesi seurannan estävän liitännäisen. Add-on-ohjelman löydät täältä..
Tämän lisäksi olemme lisänneet asetuksen, joka estää Google Analyticsiä tallentamasta sivuillamme vierailevien IP-osoitteen loppuosaa. Tämä tarkoittaa, että meidän ei ole mahdollista päästä käsiksi tietoihin, joilla voidaan jäljittää käyttäjiä.

Ilman aktiivista suostumustasi emme voi käyttää jäljitystyökaluja henkilötietojen keräämiseen ja luovuttamiseen muille palveluntarjoajille ja mainostajille, tai liittää näitä tietoja henkilötietoihisi (kuten nimi, osoite jne.)

Criteo

Yhdessä yhteistyökumppanimme Criteo SA:n kanssa pidämme huolen, ettei sinulle pidemmän päälle näytetä epäolennaisia mainoksia. Käyttäessäsi verkkosivujamme tai ostaessasi tuotteitamme, evästeisiisi tallennetaan anonyymejä tietoja ostamistasi tuotteista. Evästeet analysoidaan ja ne päätyvät muille verkkosivuille. Tarkoituksena on, että sinulle räätälöityjä mainoksia, jotka sisältävät tuotteitamme, näytetään sinulle myös muilla verkkosivuilla. Keräämme vain anonyymejä tietoja, joita ei voida yhdistää sinuun suoraan. Criteo tai Nettilamppu ei siis pysty tunnistamaan verkkosivun vierailijoita. Henkilökohtaisia tietojasi ei luovuteta koskaan verkkosivuille, jotka näyttävät mainoksiamme.

Palvelumme on räätälöity juuri sinun tarpeisiisi. Jos et halua enää näitä palveluita, voit poistaa ne käytöstä yhdellä klikkauksella. Löydät tietoja tästä mainosbannerista i-kirjaimen (information) kohdalta. Klikkaamalla i-kirjainta pääset sivulle, josta palvelun voi ottaa pois käytöstä. Samasta linkistä voit myös tarkistaa, onko toiminto käytössä selaimessasi.

Myös muut tahot analysoivat evästeitä bannerimainoksia varten, esimerkiksi Google sallii käynnissä olevan analyysin keskeyttämisen. Voit poistaa toiminnon käytöstä Googlen Mainosasetuksista tai kieltää kaikki Criterion bannerit osoitteessa http://www.criteo.com/privacy/. Voit myös poistaa useimpien Internetin palveluntarjoajien evästeet käytöstä valitsemalla asetuksen "Räätälöityjen mainosten estäminen" ja muokkaamalla asetuksia haluamallasi tavalla.

Optimizely

Käytämme Optimizely-työkalua sivuston käyttäjien käyttäytymisen analysointiin. Tämä palvelu hyödyntää evästeitä tutkiakseen, mitä selainta käytät ja miten käytät sivujamme. Ohjelma kerää tietoja vain anonyymisti, joten tietoja ei voi yhdistää sinuun henkilökohtaisesti (nimeäsi tai osoitettasi). Optimizely ja Nettilamppu eivät tämän vuoksi pysty tunnistamaan sivuilla vierailevia.

Voit koska tahansa estää Optimizely-järjestelmän tietojen keräämisen käyttämällä Opt-out-toimintoa. Löydät toiminnon täältä. Myös opt-out-toiminto tallennetaan selaimeesi evästeenä, jota ei saa poistaa ennen kuin olet suorittanut mahdolliset tilaukset loppuun. Evästeiden poistaminen kesken tilausprosessin voi johtaa siihen, että tilaus on aloitettava alusta.

 
Tietosuojavastaava

Lampenwelt GmbH täyttää juridiset velvoitteensa ja on täten nimittänyt yritykseen tietosuojasta vastaavan henkilön. Mikäli sinulla on tietosuojaan liittyvää kysyttävää, ole ystävällinen ja ota yhteyttä sähköpostiosoitteeseen tietosuoja@nettilamppu.fi.


Parhain terveisin
Lampenwelt GmbH:n tietosuojavastaava
tietosuoja@nettilamppu.fi

Versio: toukokuu 2018

  • 425 000 tuotetta varastossa
  • Yli 80 000 tyytyväistä asiakasta
  • Turvalliset ostokset
+358 9 3157 9451

Ma-pe 09:00 - 17:00