Himmennettävät LED-lamput

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Himmennettävät LED-lamput

  On jo yleisesti tiedossa, että LED-lamput ovat perinteisiä hehkulamppuja selkeästi energiatehokkaampia. Moni muistaa kuitenkin vielä vanhan ja mukavan hehkulampun luoman kodikkaan tunnelman, eikä olisi valmis tinkimään siitä pätkääkään. Hyvä uutinen on, ettei tarvitsekaan: nykyaikaiset LED-lamput voidaan himmentää, jolloin valaistuksesta tulee luonnollisesti kodikkaampi. LED-lamppuja ostavan täytyy vain varmistaa, että niissä on valmius himmennystä varten.

  Miten tunnistan himmennettävät LED-lamput?

  Verkkokauppamme tuotteiden teknisistä tiedoista löydät kohdan ”himmennettävä”, josta tämän ominaisuuden olemassaolo on helppo tarkistaa. Himmennettävyys on merkitty samalla tavalla myös tuotepakkaukseen. Jos kuitenkin olet epävarma haluamasi lampun himmennettävyydestä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  led lamput
  led lamput

  Miten löydän himmennettävän LED-lampun oikealla kannalla?

  Myös tähän kysymykseen löydät vastauksen tuotteen teknisistä tiedoista. Kohtaan ”kanta” on merkitty lampunkanta, jonka täytyy vastata valaisimessasi olevaa kantaa. Helpoin tapa löytää valaisimeesi sopiva lamppu on tarkistaa ensin valaisimen kanta, ja käyttää tätä tietoa sen jälkeen verkkokaupassamme suodattimena. Valitsemalla ”kannan” alta esimerkiksi G9, E14 tai GU10, saat kätevästi näkyville kaikki tähän kantaan sopivat tuotteet. 

  Mikä himmennin on oikea himmennettäville LEDeille?

  Jos olet ostanut himmennettävän lampun, on ensimmäinen askel jo otettu, mutta tarvitset silti vielä sopivan himmentimen. Tuotepakkaukseen on aina merkitty himmennintyyppi, joka moderneissa, elektronisissa himmentimissä perustuu joko vaihekulmasäätöön tai pulssinleveysmodulaatioon. Jos haluat tarkempaa tietoa himmentimien toimintaperiaatteista, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme. 

  Miksi himmennettävä LED-lamppuni sirisee ja välkkyy?

  Jos olet törmännyt em. ongelmiin, on käyttämäsi himmennin todennäköisesti väärää mallia. Himmennettävää valaistusta suunnitellessa kannattaa aina kiinnittää erityistä huomiota valonlähteen ja himmentimen yhteensopivuuteen. Yhteensopivuutta koskevat tiedot löydät helposti jo hankkimasi tuotteen tuotepakkauksesta tai verkkokauppamme tuotekuvauksesta.

  Mitä tapahtuu, jos himmennetään ei-himmennettäviä LEDejä?

  Jos olet miettinyt ei-himmennettävän LED-lampun himmennystä testimielessä, on se paras jättää tekemättä. Tällainen yhdistelmä nimittäin suurella todennäköisyydellä joko vahingoittaa himmennintä tai vaihtoehtoisesti saa valonlähteen vilkkumaan ja lepattamaan. On myös mahdollista, että valonlähde ei syty lainkaan tai että se vahingoittuu käyttökelvottomaksi. Pahimmassa tapauksessa sekä himmennin että lamppu rikkoutuvat tällaisessa kokoonpanossa.

  Hyvä neuvo: Jos mietit (sisäisen)himmentimen sisältävän valonlähteen yhdistämistä ulkoiseen himmentimeen, on kyseessä jälleen huono idea. Himmennin voi olla joko valonlähteessä tai ulkoinen, mutta ei missään tapauksessa molempia. Vaikka asetat toisen tai molempien himmentimien arvoksi 100 prosenttia, voi järjestelmäsi silti vahingoittua, vaikka et valaistusta himmentäisikään. Jos käytät himmentimen sisältävää valonlähdettä, voit kytkeä sen ainoastaan normaaliin katkaisijaan.

  Toimittaako Osram himmennettäviä LED-lamppuja?

  Jos sinulla on hyviä kokemuksia tietyn valmistajan tuotteista, niin lähtökohtaisesti kannattaa luottaa niihin myös seuraavaa valintaa tehdessä. Toimivia tuotteita ei toisin sanoen kannata pelkästä vaihtamisen halusta vaihtaa. Jos esimerkiksi Osram on mielestäsi laadukas lamppumerkki, kannattaa sinun suodattaa verkkokaupassamme Led-lamput valmistajan mukaan, jolloin sinulle näytetään vain tämän tuotemerkin tuotteet.

  led lamput
  led lamput

  Onko saatavana myös himmennettäviä, retromallisia LED-lamppuja?

  Retromallilla viitataan yleisesti sellaisiin lamppuihin, jotka edustavat moderneinta teknologiaa, mutta sopivat kantansa puolesta kuitenkin käytettäväksi myös vanhoissa valaisimissa. Himmennettäviä LED-lamppuja valmistetaan kaikilla suosituimmilla, pitkään käytössä olleilla kannoilla (esimerkiksi E27, E14 ja G9), eli toisin sanoen näitä ”retro”lamppuja on hyvin tarjolla.

  Mitkä korvaavat valonlähteet sopivat ylöspäin suunnattuun (uplight) valaisimeeni?

  Jos ylöspäin suunnatussa valaisimessasi on himmennys, niin käytä myös himmennettäviä LED-lamppuja. Tärkeintä on, että kaikki sopii yhteen. Näissä valaisimissa käytetään hyvin usein E27-lamppuja, mutta mallista riippuen myös poikkeuksia mahtuu joukkoon.

  Jos olet ostamassa valaisinta verkkokaupastamme, kannattaa sinun klikata kohtaa ”Valitse lamppu / lamput”, vaikka et välttämättä lamppuja tarvitsisikaan. Näin selaimeesi avautuu ikkuna, joka näyttää valikoimastamme löytyvät, valaisimeesi sopivat lamput. Tämän informaation avulla sinun ei tarvitse turhaan pohtia sitä, mikä lamppu sopii ja mikä ei, sillä voit verrata suosittelemiemme tuotteiden ominaisuuksia sinulta jo mahdollisesti löytyviin lamppuihin.

  Onko himmennettäviä LED-lamppuja saatavana kauko-ohjattavina?

  Jos hyödynnät kotonasi jo älyvalaistusta, tiedät vastauksen tähän kysymykseen. Himmennettäviä LED-lamppuja ohjataan nykyään yleisesti älypuhelinsovelluksilla, mutta joidenkin lamppujen toimintoja voidaan hallinnoida myös kaukosäätimellä. Valon värilämpötilan ja monivärisyyden muuttamisen lisäksi sohvalta käsin voidaan näppärästi säätää myös valaistuksen kirkkautta.

  Tarvitsetko neuvoja valonlähteistä ja yhteensopivuudesta? Ota silloin yhteyttä asiantuntijapalveluumme joko puhelimitse +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.