GU5.3-LED-lamput

GU5.3-led-lamput

Philips GU53 musta

Siirtyminen halogeeneista ledeihin ei voisi olla helpompaa.

GU5.3-led-lamput säästävät rahaa, mutta ne auttavat myös maapallon pelastamisessa. GU5.3-led-lamppu on varustettu samalla kannalla kuin sen halogeeniserkku, joten siirtyminen lediin on nopeampaa ja helpompaa kuin sanan ’led’ lausuminen.

Mitä GU5.3-led-lamput ovat?

GU5.3-led-lampuissa on yleensä MR16-heijastin, jotta valoa voidaan suunnata. Ne ovat moderni vaihtoehto GU5.3-matalajännitteisille halogeenilampuille. Yhteensopivuutta ei ole rajoitettu: kannan nastojen väli on 5,33 mm, joka on sama kuin niiden halogeeniserkkujen, mikä tarkoittaa, että lamppu sopii mihin tahansa GU5.3-lampunkantaan.

Mitä eroa GU5.3:lla, GU10:llä ja GU4:llä on?

GU5.3:n, GU10:n ja GU4:n lampun koko ja nastojen välit ovat erilaiset. Nastojen välit ovat:

  • GU5.3: 5,33 mm
  • GU10: 10 mm
  • GU4: 4 mm

Huomaa, että nämä lamput eivät ole yhteensopivia keskenään ja että joillakin niistä on eri käyttöalueet.

upotettava valaisin alasvalo Philips

GU5.3-lamppuja löytyy yleisimmin alasvaloista.

GU4 MR11 lampunkanta pistoke
GU4-lamppuja on muun muassa designvalaisimissa.
puu betoni kattovalaisin Lindby nelilamppuinen

GU10-lamppuja löytyy kaikentyyppisistä kodin valoista.

Miksi GU5.3-led-lamput ovat parempia kuin halogeenit?

Halogeenilamppuihin verrattuna GU5.3-led-lamppujen etuna on pidempi käyttöikä, kytkentävakaus ja pienempi energiankulutus.

Esimerkiksi GU5.3-halogeenilamppu tuottaa 200 luumenia 20 watin virrankulutuksella. Vertailukelpoinen GU5.3-led-lamppu tuottaa 220 luumenia vain 4 watin teholla.

Siinä on 16 watin ero!

Led on myös ainoa valotekniikka, joka mahdollistaa älylamput. GU5.3-kantoihin on saatavana led-älylamppuja, joiden kirkkautta ja värisävyä voidaan säätää ja ohjelmoida älypuhelimella.

AwoX SmartLIGHT Color LED aelypuhelin
Philips GU53 heijastinlamppu valkoinen

Mitä minun on otettava huomioon vaihtaessani GU5.3-halogeenilamput GU5.3-led-lamppuihin?

Halogeenista led-valoon vaihdettaessa valon väriin ja kirkkauteen on tarjolla uusia vaihtoehtoja.

Halogeenilamppujen kanssa olemme tottuneet kodikkaaseen, lämpimän valkoiseen valoon, jonka värilämpötila on alle 3 300 kelviniä. Ledeissä valittavana on erilaisia valon värejä. Esimerkiksi valkoinen yleisvalo, jonka värilämpötila on 3 300–5 300 kelviniä, sopii työtiloihin, koska tämä valo on suorempaa ja soveltuu siten paremmin työskentelyyn.

Lamppuja vaihdettaessa on otettava huomioon myös luumeneiden määrä eli valon kirkkaus. Koska monet ihmiset ovat tottuneet miettimään watteja, jokaisessa led-lampussa on verrokkina vastaavan halogeenilampun teho.

Tarvitsetko GU5.3-led-lamppuihin liittyviä neuvoja? Vai onko sinulla muuta kysyttävää valoista ja valaistuksesta? Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään. Täytä vain yhteydenottolomake.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

15 Voucher

*Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.