Valot päälle tai pois - nykyisin siinä ei enää ole kaikki, mitä modernilta valaistukselta uskaltaa vaatia. Smart Home -lampuilla ja -valaisimilla on mahdollista saavuttaa valokokemus, jonka yksilöllisyys ja monipuolisuus ei koskaan aikaisemmin ole ollut mahdollista.

Älypuhelin- ja tablettisovellusten avulla valaistuksen hallinta ei enää ole riippuvainen katkaisijasta. Sovelluksilla on mahdollista ohjelmoida täysin yksilöllinen ja ainutlaatuinen ympäristö, jonka muokkaaminen onnistuu kätevästi koska tahansa ilman ohjelmointikurssien suorittamista. Valaistusta säätämällä on mahdollista lisätä poissaollessa kodin turvallisuutta paikallaolosimulaatioiden avulla, muokata aamun valaistus omien rutiineiden mukaiseksi tai luoda pehmeillä väreillä ja erilaisilla valoilla erityisen rauhoittava ympäristö. Smart Home -lamppujen avulla voit kokea henkilökohtaisen hyvänolon keitaasi valaistuksen osalta vain nappia painamalla.

Miten sinä haluat kokea tulevaisuudessa valon neljän seinän sisällä ja ulkopuolella?

Mitä etuja sovelluksella hallittava Smart Home -valaistusjärjestelmä tarjoaa?

Älypuhelin ja etäkäyttö ovat nykyisin Smart Home -konseptin keskeisiä elementtejä. Etäkäytettävät järjestelmät ovat yhtä käteviä käyttää kuin televisio, DVD-soitin tai muut hifi-laitteet. Smart Home -valaistuksen hallinta älypuhelimen kautta on periaatteessa aivan yhtä yksinkertaista, mutta tarjoaa yleensä huomattavasti enemmän mahdollisuuksia.

Useimmissa sovelluksilla hallittavissa järjestelmissä lamput ja valaisimet kytketään keskenään verkkoon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että talouden on hankittava langaton verkko (wlan). Muiden vaadittavien tarvikkeiden, kuten esimerkiksi sillan (Bridge, Gateway), hankinta riippuu hankittavasta järjestelmästä.

Mielenkiintoisimmat ja halutuimmat Smart Home -valaistusjärjestelmien ominaisuudet älypuhelinsovellusten käyttäjille ovat:

 • paikallaolosimulaatioiden ohjelmointi kodin turvallisuuden lisäämiseksi omistajan poissaollessa
 • laajat valoskenaariot erilaisilla väri- ja kirkkausarvoilla
 • pitkä kantama valaistusta säädettäessä, myös ilman näköyhteyttä
 • säätämisen mukavuus älypuhelimen olinpaikasta, esimerkiksi sohvalta
 • suuri valikoima laajentamismahdollisuuksia, esim. lisävalaisimien kautta

Mitä Smart Home -valaistusjärjestelmiä on olemassa?

Erityinen Smart Home -valaistusjärjestelmä ratkaisee sen, voitko hallita Smart Home -lamppujasi ja -valaisimiasi etäyhteydellä älypuhelimen tai tabletin välityksellä. Tässä tulee lyhyt katsaus merkittäviin Smart Home -järjestelmiin sekä niihin liittyviin erilaisiin mahdollisuuksiin ja vaatimuksiin.

Tunnetuimpiin järjestelmiin, jotka ovat myös nettilamppu.fi:n valikoimassa, kuuluvat:

PHILIPS Hue

PHILIPS Hue

Varmasti tunnetuin Smart Home -järjestelmä ja oikea trendinluoja. PHILIPS oli jo vuonna 2012 markkinoiden edelläkävijä tällä valaistusjärjestelmällään. Valikoimassa on lamppuja, valaisimia, katkaisimia, sensoreita ja hallintasovelluksia. Järjestelmän käyttö vaatii wlan-verkon ja siihen kuuluvan reitittimen, sillan (Philips Bridge) sekä älypuhelimen. PHILIPS Hue käyttää ZigBee-standardia, joten myös muut ZigBee-tuotteet toimivat järjestelmän kanssa. Tällä hetkellä puheohjaus on mahdollista Google Homella, Amazon Echolla ja Apple HomeKitillä.
Huomio: Kaikissa tuotteissa ei ole kaikkia ominaisuuksia, ja tällä hetkellä markkinoilla on eri versioita tuotteista. Esimerkiksi valonvärimuutokset (lämmin valkoinen, universaali valkoinen, päivänvalo) ovat mahdollisia vain Ambience-sarjan tuotteilla.
Lisätietoa löydät infografiikastamme.

Tutustu Philips Hueen

Osram Smart+

Teknisiltä ominaisuuksiltaan verrattavissa PHILIPS Hueen. Osram Smart+ -lamput ja -valaisimet käyttävät myös Zigbee-älykotiverkkostandardia, mikä vähentää yhteensopivuusongelmia Smart Home -järjestelmän kokoonpanoa muutettaessa. Kuten PHILIPS Huen kohdalla, vaatii tämäkin järjestelmä myös kotitalouden oman wlan-verkon, erityisen sillan (Osram Gateway) sekä älypuhelimen. Osram Smart+ -järjestelmää voi ohjata puheella, sillä se on yhteensopiva Amazon Echon ja Apple HomeKitin kanssa. Switch ja Switch Mini -kaukosäätimillä on mahdollista hallita tuotteita ilman reititintä, Internet-yhteyttä ja wlan-siltaa.

Tutustu Osram Smart+:aan

Muita yksilöllisiä ja ohjattavia valaistustuotteita ovat esimerkiksi Zigbee-yhteensopivat valaisimet. Täyden valikoimamme Smart Home -lamppuja ja -valaisimia löydät täältä.

Vinkki: On erittäin tärkeää päättää etukäteen miten älykästä valaistusta on tarkoitus käyttää. Lähtökohtaisesti on äärimmäisen suositeltavaa hankkia kotiin vain yksi valaistuskonsepti tai -järjestelmä, eikä asentaa erilaisia järjestelmiä eri tiloihin. Nettilamppu.fi ei tietenkään jätä asiakasta yksin näiden kysymysten kanssa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin löydämme yhdessä juuri sinulle sopivan valojärjestelmän ja valaistusratkaisun.

Miksi Smart Home -lamput ja -valaisimet luottavat LED-tekniikkaan?

LED-lamppujen tekniikka tarjoaa valon värin ja erilaisten laatuominaisuuksien osalta joustavuutta tasolla, johon millään muulla teknologialla on tuskin mahdollista yltää. LED-valotekniikka on lisäksi tällä hetkellä energiatehokkain ja ympäristöystävällisin vaihtoehto valaistukseen. Smart Home -konseptissa LED-tekniikka menee vielä askeleen pidemmälle ja tarjoaa uskomattomia mahdollisuuksia valon ainutlaatuisuudessa ja säädettävyydessä. Mahdollisuuksia, joita mitkään muut lamput eivät yksinkertaisesti pysty tarjoamaan.

Mitä parhailla Smart Home -lampuilla ja -valaisimilla voi saada aikaan?

Ennen lopullista päätöksentekoa Smart Home -valojärjestelmän hankkimisesta on erityisen tärkeää miettiä, mihin älykkkäitä lamppuja ja valaisimia on oikeastaan tarkoitus käyttää. Mahdollisuuksia on monia:

 • Muuttuvat värit
 • Valon värin säätäminen
 • Kirkkauden säätö
 • Valoskenaarioiden käyttö
 • Ajastusten ohjelmointi
 • Muutosten teko etänä
 • Valonlähteiden ryhmittäminen
 • Omien valoskenaarioiden ohjelmointi
 • Puheohjaus

Millä Smart Home -valaistusjärjestelmällä on mitkäkin toiminnot?

Alla olevasta listauksesta selviää kunkin järjestelmän toiminnot. Toki järjestelmien sisällä toiminnot myös vaihtelevat tuotteesta toiseen siirryttäessä. Esimerkiksi PHILIPS Hue White Ambiance -tuotesarjassa valon väriä on mahdollista säätää (lämmin valkoinen, universaali valkoinen, päivänvalo), mutta vanhemmassa Philips Hue Color -sarjassa tätä toimintoa ei ole (ainoastaan RGB-värinvaihdokset ovat mahdollisia). Toisaalta tietyt tuotteet mahdollistavat valon värin säätämisen, mutta mahdollisuutta RGB-värimuutoksiin ei ole.

Alla olevaa taulukkoa on tarkoitus lukea vain yleisohjeena, joka kertoo kunkin järjestelmän mahdolliset toiminnot. Henkilökohtaiset lamppu- ja valaisinsuosikkisi löydät älykotiisi tutkimalla tuotetasolla kunkin järjestelmän tarjontaa.

Mihin älyvalaistuksen voi asentaa?

Minne haluaisit asentaa Smart Home -lamppuja tai -valaisimia? Erilaiset valojärjestelmät tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia. Kaikkien Smart Home -järjestelmien merkittävä etu on, että ne eivät tarjoa älykkäitä tuotteita pelkästään moderniin kotiin, vaan lamppuja myös perinteisillä kannoilla varustettuihin valaisimiin. Voit siis muuttaa vanhat suosikkivalaisimesi salamannopeasti älyvalaisimiksi vain lampun vaihtamalla!

Millä puheohjausjärjestelmillä Smart Home -lamppuja ja -valaisimia on mahdollista ohjata?

Yhteensopivat puheohjausjärjestelmät Amazon Echo, Google Home ja Apple HomeKit kytkevät valaisimien lisäksi myös muut Smart Home -tuotteet yhteen. Tällä tavoin kodista tulee entistä enemmän verkottunut ja yhdellä napin painalluksella on mahdollista hallita mitä erilaisimpia laitteita koko taloudessa.

Onko sinulla vielä kysyttävää tai haluaisitko lisätietoa tietystä järjestelmästä? Käänny siinä tapauksessa asiakaspalvelumme puoleen. Yhdessä voimme selvittää tarpeisiisi ja toiveisiisi parhaiten sopivan älyvalaisinjärjestelmän. Ota yhteyttä!

 • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
 • 30 päivän palautusoikeus
 • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

10 Voucher

*Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.