Sisävalaisimet Eteinen

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Käytävävalaisimet

  Kaunis ja toimiva valaistus ahtaisiin tiloihin

  Eri huoneita yhdistävät käytävät ovat käytetyimpiä tiloja kodeissamme, mutta silti niiden olemassaolo tuntuu usein unohtuvan sisustussuunnittelussa. Kapeiden käytävien osalta sisustuksen ajatellaan tavallisesti olevan onnistunut, jos mikään sisustuselementti ei selkeästi ole liikkumisen esteenä.

  Käytävävalaistukseen panostamalla koko kodin käytettävyyttä ja tunnelmaa voi kuitenkin parantaa merkittävästi. Oikein valitut seinä- ja kattovalaisimet mahdollisesti liiketunnistimiin yhdistettyinä tekevät suuren eron.

  Parhaat valaistusratkaisut käytävään

  Käytäviä pidetään usein haasteellisina tiloina valaistuksen osalta, sillä niiden pituus, leveys ja jopa korkeus vaihtelee merkittävästi tehdyn pohjaratkaisun mukaan. Samasta syystä eri kokoluokan käytäviin suositellaan varsin erilaisia valaistusratkaisuja.

  Monissa tapauksissa paras valinta käytävävalaistukseen on joko litteä kattovalaisin tai led-valopaneeli, sillä ne saavat lyhyen tai matalakattoisen käytävän vaikuttamaan suuremmalta tai pidemmältä. Usein käytäviin ei ole haluttu panostaa liikaa neliöitä, sillä muissa huoneissa tämä tila saadaan paremmin hyötykäyttöön. Mahdollisimman litteät kattovalaisimet pitävät kapeankin käytävän verrattain tilavan näköisenä.

  Leveämpien käytävien osalta valinta voi osua myös seinävalaisimiin, joita on hyvä asentaa useampia elegantin ja arvokkaan tunnelman aikaansaamiseksi. Modernit ja minimalistiset seinävalaisimet ovat nykyisin suosittu valinta käytävän valaisuun, mutta myös näyttävät, antiikkistyyliset seinävalaisimet vetoavat moniin sisustajiin miellyttävällä tunnelmallaan.

  Erityisen pitkissä ja kapeissa käytävissä alaslaskettuun kattoon asennetaan usein sarja upotettavia kattovalaisimia, jolloin käytävän ulkonäkö pysyy ilmavana ja samalla tyylikkään modernina. Jos käytävä on puolestaan pitkä, kapea ja korkea, mahdollisesti myös kulmikas, toimii vaijerivalaisinjärjestelmä selvästi parhaiten.

  kaeytaevaevalaisin

  LED-paneelit sopivat matalakattoisiin käytäviin.

  valaisin kaeytaevaeaen

  Modernit seinävalaisimet toimivat keskustelun herättäjinä.

  kaeytaevaevalaisin

  Säädettävät, alas valaisevat lamput valaisevat käytävää yksittäin.

  Kannattaako käytävään hankkia led-valaisimia?

  Led-valonlähteiden erinomainen energiatehokkuus muihin teknologioihin verrattuna on hyvin tunnettu tosiasia, mutta toisaalta käytävien valaistus ei usein ole yhtäjaksoisesti pitkään päällä, joten sähkönkulutuksen osalta valinta on tavallaan melko yhdentekevä.

  Ledit nousevat kuitenkin toisen erinomaisen ominaisuutensa osalta ykkösvalinnaksi myös käytäviin. Koska käytävävalaisimia sytytetään ja sammutetaan säännöllisesti, erityisesti lapsiperheissä, jää väärin valitun lampun elinikä lyhyeksi. Esimerkiksi hehkulamppu kestää hyvin heikosti jatkuvaa päälle- ja poiskytkentää. Tämän ominaisuuden osalta led-valonlähteille ei löydy kilpailijaa.

  Merkittävä ledien etu on myös täysi kirkkaus heti sytytettäessä, sillä pimeässä liikkuessa ei tarvitse jäädä odottelemaan valon kirkastumista. Esimerkiksi energiasäästölamput soveltuvat pitkän reagointiaikansa vuoksi huonosti käytäviin, joissa valaistus sytytetään aina liikkumisen mukaan.

  kaeytaevaevalaistus

  Kannattaako käytävään asentaa liikkeentunnistin?

  kaeytaevaevalaisin

  Liiketunnistimet soveltuvat loistavasti käytävissä käytettäviksi, niin käyttömukavuuden kuin sähkönkulutuksenkin osalta. Jos kotonasi ulko-ovellesi johtaa pihalta tullessa käytävä, arvostat kauppakasseja molemmissa käsissä kantaessasi varmasti automaattisesti syttyvää valoa. Suosittu ratkaisu on ohjata myös pidempien portaikkojen valaistusta liiketunnistimen tai usean sellaisen avulla.

  Hyvin monissa käytäviin suunnitelluissa kattovalaisimissa on nykyään integroitu liiketunnistin, mikä ulkonäöllisesti on ulkoista tunnistinta selkeästi tyylikkäämpi vaihtoehto.

  Haluatko lisätietoa optimaalisesta käytävävalaistuksesta tai mietityttääkö sinua kattovalaisimen kiinnittäminen käytävän kattoon? Asiakaspalvelumme neuvoo sinua mielellään valaistusasioissa. Soita vain numeroon +358 9 3157 9451 tai käytä yhteydenottolomakettamme.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.