Seinävalaisimet aurinkokennolla

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Seinävalaisin aurinkokennolla

  Ilmaista valoa pimeään iltaan

  Aurinkokennolla varustetut ulkoseinävalaisimet ovat näppärä tapa tuoda lisävalaistusta pihalle. Erityisen hyödyllisiä ne ovat esimerkiksi sähköttömillä mökeillä.

  Aurinkokennollisten valaisinten suurimpana etuna sähkölaskun välttämisen lisäksi pidetään niiden nopeaa ja helppoa asennusta. Ulos asennettavien seinävalaisinten osalta on äärimmäisen tärkeää huolehtia siitä, että aurinkokenno saa osakseen mahdollisimman paljon suoraa auringonpaistetta, mutta koska sähköliitännän teolta vältytään, on asennusprosessi yksinkertainen.

  seinaevalaisin aurinkokennolla
  ulkoseinaevalaisin aurinkokennolla

  Miten aurinkokennoseinävalaisimet toimivat?

  Aurinkokäyttöiset valaisimet muuntavat auringonvalon sähköenergiaksi niin kutsutun valosähköilmiön avulla. Yksinkertaisesti sanottuna aurinkokennon tuottama sähkö varastoidaan valaisimen akkuun, josta se puolestaan vapautetaan valonlähteen käyttöön pimeän laskeutuessa.

  Aurinkokennolliset seinävalaisimet on varustettu hämäräkytkimellä, jotta valo ei pala silloin, kun ulkona on muutenkin tarpeeksi kirkasta. Hämäräkytkin ohjaa sellaisenaan esimerkiksi puutarhan tiettyjen osien korostamiseen asennettuja koristevaloja, mutta kulkuväylien valaisuun tarkoitetuissa valaisimissa, kuten seinä- ja pylväsvaloissa, on usein myös integroitu liiketunnistin. Liiketunnistin säästää sähköä ja huolehtii osaltaan siitä, että akusta löytyy virtaa kun valoa tarvitaan.

  Millaisia lamppuja aurinkokennollisissa ulkoseinävalaisimissa käytetään?

  Akkukäyttöisissä valaisimissa energiatehokkuus on ymmärrettävästi erityisen tärkeä ominaisuus, sillä virran halutaan riittävän mahdollisimman pitkään. Näin ollen ei ole mikään yllätys, että aurinkokennollisissa valaisimissa käytetään sähköä säästäviä led-valonlähteitä.

  Led-valonlähteiden valoteho on korkea, mikä tarkoittaa sitä, että ne muuttavat sähkövirran tehokkaammin valovirraksi, eli luumeneiksi. Aurinkokennollisissa seinävalaisimissa käytetään pääsääntöisesti kiinteitä led-valonlähteitä, mikä tarkoittaa sitä, että valaisimissa ei ole vaihdettavia lamppuja. Kiinteän led-teknologian etuna on tässä tapauksessa mahdollisimman pitkälle optimoitu sähkönkulutus, mikä näkyy pidempänä toiminta-aikana.

  seinaevalaisimet aurinkokennolla

  Miten pitkään aurinkokennokäyttöiset seinävalaisimet valaisevat?

  Aurinkokennollisten valaisinten toiminta-aika on monien tekijöiden summa. Eri tuotteiden välillä on suuria eroja, sillä akun koko ja laatu sekä valonlähteen ja aurinkokennon laatu vaikuttavat merkittävästi odotettavissa olevaan valaisuaikaan. Lähtökohtaisesti voidaan sanoa, että pidempi toiminta-aika saavutetaan laadukkaampien komponenttien kautta, mikä näkyy myös valaisimen hinnassa.

  Laadukkaat aurinkokennovalaisimet valaisevat akun latauduttua täyteen noin 8-10 tunnin ajan. Suomen oloissa ongelmallista on sydäntalven erittäin lyhyt valoisa vuorokauden aika, mikä aiheuttaa haasteita aurinkokennovalaisinten käytölle. Myös syksyisin ja keväisin epävakainen ja pilvinen sää voi johtaa siihen, että akku ei ehdi latautumaan täyteen.

  Jos käytät pihallasi aurinkokennollisia valaisimia, niin varmista tasaisin väliajoin, että pensaat, kasvit tai kukat eivät pääse kasvamaan niin, että ne peittävät valaisimen liiketunnistimen tai aurinkokennon. Usein lyhyt valaisuaika on seurausta siitä, että valaisin on asennettu varjoisaan paikkaan, eikä sen akku näin ollen ehdi latautumaan tarpeeksi.

  Huomioithan, että aurinkokäyttöisiä valaisimia ei ikinä pitäisi käyttää paikoissa, joissa valo on turvallisuuden kannalta välttämätön. Esimerkiksi pihan jyrkkiin portaisiin tulisi aina asentaa verkkovirralla toimiva valaisin kompastumisen välttämiseksi.

  Miten kennollinen seinävalaisin asennetaan?

  Aurinkokennollisten seinävalaisinten aurinkopaneelin tulee saada tarpeeksi päivänvaloa, joten on suositeltavaa asentaa valaisin niin, että sen kenno osoittaa etelän suuntaan. Osassa valaisimia kenno on erillinen ja se kytketään valaisimeen johdolla, mikä helpottaa valaisimen sijoittamista, sillä valaisin ja sen aurinkokenno voivat sijaita esimerkiksi rakennuksen kulmassa eri sivuilla.

  Parhaan lataustehon saavuttamiseksi kannattaa välttää asennusta katon tai puukatoksen alle. Valaisimen paneeliosa kannattaa puhdistaa säännöllisesti pölystä ja liasta, sillä esimerkiksi pinnalle kertynyt siitepöly voi vaikuttaa suurissa määrin aurinkokennon lataustehoon.

  aurinkokennollinen seinaevalaisin ulos

  Jäikö sinulle kysyttävää aurinkokennollisista seinävalaisimista tai pihavalaistuksesta yleisesti? Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi numerossa +358 9 3157 9451, tai voit käyttää yhteydenottolomakettamme.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.