Riippuvalaisimet kangas

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kangasvarjostimella varustetut riippuvalaisimet – viihtyisää valaistusta

  Jokainen toivoo viihtyvänsä kodissaan. Viihtymiseen vaikuttaa oikeanlainen sisustus, ja valaistuksella on tässä tärkeä osansa. Valaisimeksi voi valita vaikkapa lattia-, pöytä- tai seinävalaisimen, riippuvalaisimen, kattovalaisimen tai jonkin muun. Yksi valaisintyyppi, jossa viihtyisyys ja hyvä valaistus yhdistyvät, on kangasvarjostimella varustettu riippuvalaisin.

  Kangasvarjostimella varustettujen riippuvalaisinten muodot

  Kangasvarjostimellisia riippuvalaisimia on monia erilaisia malleja, joten löydät varmasti oman suosikkisi. Pidätkö valaisimista, joissa lampunvarjostin on kuin valaisimen hattu? Tai ehkäpä haluatkin näyttävästi haitarina avautuvan kangasvarjostimen, tai varjostimen, joka on kuin ilmassa leijuva lentävä lautanen?

  riippuvalaisin kangasvarjostin
  riippuvalaisin kangasvarjostin
  riippuvalaisin kangasvarjostin

  Tietysti osa kangasriippuvalaisimista on pelkistetympiä tai minimalistisempia, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ne olisivat jotenkin huonompia tai tylsempiä. Tietyt kangasriippuvalaisimet ovat varsinaisia klassikkoja, toiset taas muodikkaita ja trendikkäitä. Ainoa yhdistävä tekijä monimuotoiselle valikoimalle on lampun ympärillä oleva, hieno ja kodikas tekstiilivarjostin, joka voi olla muodoltaan esimerkiksi soikea tai pyöreä. Myös värien osalta valikoimaa on valtavasti, samoin kuin halkaisijakin voi vaihdella suuresta pieneen. On aivan yhdentekevää, mihin valaisimeen lopulta päädyt, sillä tuloksena on takuulla viihtyisä ja tunnelmallinen valaistus. Helpoiten pääset alkuun, kun pohdit ensimmäisenä valaisimen kokoa ja sitä, tulisiko sen edustaa klassista vai modernia tyyliä.

  Kangasvarjostimella varustetun riippuvalaisimen koko

  Valaisimen kokoon kannattaa kiinnittää aivan ensimmäisenä huomiota. Vaihtoehtoja on runsaasti, joiden joukosta löytyy esim. 50, 60 ja jopa 100 cm:n halkaisijalla olevia varjostimia. Jos ripustat valaisimesi ruokapöydän ylle, tulisi valaisimen halkaisijan olla noin 30 cm pöytälevyä pienempi. Mittaamalla ruokapöytäsi pääset siis etsinnässäsi jo hyvän matkaa eteenpäin. Muista myös, että pyöreät riippuvalaisimet sopivat hyvin yhteen myös neliömäisen pöydän kanssa. Ostaessasi riippuvalaisinta ruokapöydän ylle tulisi sinun huomioida myös ripustuskorkeus. Nyrkkisääntönä on, että pöytälevyn ja valaisimen välille tulisi jäädä noin 80-100 cm tilaa.

  Jos pöytä on suorakulmainen, näyttävät pitkät, suorakulmaiset varjostimet hyvältä niiden päällä, valaisten samalla koko pöydän tehokkaasti aamupalaa, illallista ja kotitehtäviä varten. Vinkki: Jos sinulla on pitkä, suorakulmainen pöytä, mutta et löydä sinua miellyttävää valaisinta, on vaihtoehtona monta pientä valaisinta. Ne valaisevat aivan yhtä kauniisti näyttäen hyviltä ja trendikkäiltä.

  Jos tarkoituksenasi ei ole ripustaa kangasriippuvalaisintasi pöydän ylle, eli jos valaisin toisin sanoen riippuu vapaasti tilassa, voit ottaa seuraavan vinkin käyttöösi: sopiva halkaisija varjostimelle on noin 1/12 huoneen pituudesta. Löydettyäsi sopivan valaisimen, ripusta se sellaiselle korkeudelle, että törmäysvaaraa ei ole. Tavallisesti 210 cm on riittävä etäisyys lattian ja valaisimen alareunan välillä.

  Kangasvarjostimella varustettujen riippuvalaisinten värit

  Harmaata, beigeä, valkoista, mustaa tai ruskeaa, sekä näiden kaikki eri sävyt. Nämä ovat lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna tekstiiliriippuvalaisinten tyypillisiä värejä. Voi olla erityisen hankalaa löytää valaisin, jonka varjostin on kirkuvan vaaleanpunainen, sammakonvihreä tai vadelmasorbetin punainen. Voit tietysti valita uuteen kangasriippuvalaisimeesi myös keltaisen, vihreän, sinisen, kuparinvärisen tai hopeisen varjostimen, mutta muodissa ovat ja pysyvät alussa luetellut, klassiset värit.

  Värimaailma saattaa kuulostaa hiukan tylsältä, mutta todellisuudessa se ei sitä ole. Näyttävyyttä voidaan nimittäin saada aikaan myös muotoilulla, täysin varjostimen väristä riippumatta. Tekstiilivalaisimien päätehtävänä pidetään yleisesti kauniin valaistuksen ja mukavan tunnelman luomista, ja kangasriippuvalaisimet sopivatkin erinomaisesti tähän tehtävään. Viime vuosina beige on ollut suosittu väri, sillä se sulautuu helposti ja harmonisesti muuhun sisustukseen, tarjoten kuitenkin tunnelmallisen, häikäisemättömän ja silti kirkkaan valon.

  riippuvalaisin kangasvarjostin
  riippuvalaisin kangasvarjostin
  riippuvalaisin kangasvarjostin

  Kangasriippuvalaisinten himmentäminen

  riippuvalaisin kangasvarjostin

  Kangasvarjostimella varustettujen riippuvalaisinten valoa voi tietenkin himmentää, tosin himmennettävyys riippuu mallista. Valaisimissa on eroja myös sen suhteen, miten himmennys toimii, ja mitä mahdollisia lisätarvikkeita himmennyksen käyttöönotto vaatii. Valaisimet voidaan kuitenkin jakaa seuraaviin tyyppeihin:

  Vaihtoehto 1: Kangasvarjostimella ja kiinteästi asennetuilla ledeillä varustetut riippuvalaisimet

  Tässä tapauksessa himmentämismahdollisuus riippuu ainoastaan kyseessä olevasta tuotteesta. Tarkasta tuotteen teknisistä tiedoista, lukeeko ”Himmennettävä”-kohdassa ”Kyllä”, jolloin himmentäminen on mahdollista. Tarvitset lisäksi vielä sopivan ulkoisen himmentimen, ja pakettisi on valmis.

  Vaihtoehto 2: Kangasvarjostimella ja vaihdettavilla lampuilla varustetut riippuvalaisimet

  Näiden valaisinten valon himmentämiseen tarvitset sopivan ulkoisen himmentimen lisäksi sopivan lampun, mielellään led-lampun. Muista kuitenkin tarkistaa led-lampun teknisistä tiedoista, että valitsemasi lamppu varmasti on himmennettävä.

  Vaihtoehto 2b: Kangasvarjostimella ja vaihdettavalla älylampulla varustetut riippuvalaisimet

  Tämä valaisinversio vaikuttaa ensisilmäyksellä hyvin samanlaiselta kuin edellinen. Ne ovatkin lähellä toisiaan, joskin niiden välillä on pieni mutta hieno ero. Tässä tapauksessa valaisimessa käytetään nimittäin älykästä smart home -lamppua.

  Älylamppua voi himmentää varsin vapaasti, minkä lisäksi siihen voi säätää valo-ohjelmia tai sen valolla voi luoda vaikutelman siitä, että kotona on joku. Erilaisia ominaisuuksia on valtava määrä. Älylamppuja voi ohjata kätevästi suoraan kännykällä, joten sinun ei tarvitse miettiä ulkoisen himmentimen asentamista. Tarvitset käyttöönottoon mobiililaitteesi, WLAN-verkon sekä järjestelmäkohtaisen ohjausyksikön. Philips Hue -järjestelmässä tätä osaa kutsutaan sillaksi (Bridge), kun Ledvance Smart+:n tapauksessa kyseessä on Gateway. Toisaalta on olemassa myös älylamppuja, joita voi ohjata ilman WLANia ja kännykkää kaukosäätimellä. Tällaisia tuotteita on esimerkiksi iDualilla.

  riippuvalaisin kangasvarjostin

  Korkeussäädettävät riippuvalaisimet kangasvarjostimella

  Jotkin riippuvalaisimet ovat korkeussäädettäviä, toiset taas eivät. Tarkista vielä tämä ominaisuus mallista, jolle olet menettänyt sydämesi ostosreissullasi. Korkeussäädettävä valaisin on nimittäin erittäin kätevä, sillä riippuvalaisimesi ei ole sidottu ikuisesti yhteen korkeuteen, vaan voit nostaa ja laskea sitä aivan vapaasti tilanteesta ja esimerkiksi pöydän korkeudesta riippuen.

  Valaisinta nostetaan ja lasketaan esimerkiksi suoraan valaisimeen kiinnitetyllä hissiripustusjohdolla tai liikkuvalla valaisinvarrella, jossa on useampia niveliä. Tutustu tuotteen teknisiin tietoihin selvittääksesi, onko valaisin korkeussäädettävä. Jos ”Korkeus säädettävissä” -kohdassa lukee ”Kyllä”, voit olla varma tästä valaisimen ominaisuudesta. Vieläkin helpommalla pääset, kun napsautat vain tästä, niin näet kaikki korkeussäädettävät tekstiiliriippuvalaisimet.

  Onko sinulla vielä kysyttävää kangasvarjostimella varustetuista riippuvalaisimista? Esimerkiksi himmentämisestä, koosta tai asentamisesta? Soita meille numeroon +358 9 3157 9451 tai lähetä viesti yhteydenottolomakkeella. Odotamme yhteydenottoasi!

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.