Valaistusideoita olohuoneeseen

Olohuoneella on aivan erityinen rooli, sillä se toimii tavallaan koko asunnon esittelytilana, jossa vieraat otetaan vastaan ja jossa vietetään suurin osa kotonaoloajasta. Näin ollen olohuoneen tulisi ymmärrettävistä syistä olla mahdollisimman kutsuva ja miellyttävä. Sopiva valaistuskonsepti lisää huoneen käyttömukavuutta, sillä valaistusta on mahdollista säätää jokaiseen tilanteeseen ja tarpeeseen sopivaksi. Sopivan yleisvalaistuksen lisäksi olohuoneeseen kannattaa harkita esimerkiksi lukunurkkausta ja kannettavia koristevalaisimia, sillä enemmän on enemmän!

Uutta ja tyylikästä

Mukavuutta lukunurkkauksella

Lukutoukan unelmasoppi

Raskaan työpäivän jälkeen voi tuntua houkuttelevalta ajatukselta istuutua alas ja uppoutua hyvään kirjaan. Oikealla valaistuksella on tällöin merkittävä rooli tunnelman luomisessa, sillä valon on oltava tarpeeksi kirkas, mutta ei kuitenkaan liian piristävä. Parhaiten lukunurkkauksen valaisuun sopii jalkalamppu, vaikka toisaalta myös nojatuolin ylle ripustettu riippuvalaisin täyttää tehtävänsä erinomaisesti. Nämä valaisimet on helppo yhdistää tyylillisesti muuhun huoneeseen, sillä valinnanvaraa riittää aina skandityylistä vintageen. Useissa jalkalampuissa on jopa erityisen kätevä, erillinen lukuvalo.

Lisää lattiavalaisimia

Valaistusidea lukunurkkaukseen

Suosittelemme

Valaistusideoita sohvan ympärille

Tilaa luovuudelle

Sohva tai sohva-alue on olohuoneen rentoutumiskeskus, joka tietenkin täytyy valaista tunnelmallisesti. Sopivien valaisimien valikoima on valtava, sillä tyylikkäiden seinävalaisinten lisäksi hyviä vaihtoehtoja ovat esim. riippuvalaisimet ja sohvan yli kurottautuvat kaarivalaisimet. Sopivan valaisintyypin löydyttyä seuraavaksi ongelmaksi muodostuu sen oikean valaisimen löytäminen, sillä jokaiseen makuun löytyy vaihtoehtoja niin muotoilun, materiaalin kuin värinkin osalta.

Lisää riippuvalaisimia

Valaistusidea sohvalle

Suosittelemme

Joustavuutta kannettavalla valaisimella

Käytännöllisyyttä ja tunnelmaa

Illan tai pimeän vuodenajan laskeuduttua olohuoneessa aikaa viettävällä on usein toivomuksena vain rentoutua rauhallisessa ilmapiirissä. Erityistä joustavuutta valaistuksen osalta saadaan kannettavalla lampulla, joka on helppo siirtää olohuoneen pöydältä lukunurkkaukseen, tai vaikka lattialle jälkikasvun toivoessa spontaanisti pelihetkeä. Modernin led-teknologian ansiosta näissä valaisimissa kestää akku nykyisin useita tunteja, joten nukkumaan mennessä verkkovirtaan kytketty valaisin on seuraavana päivänä taas täydessä terässään.

Lisää kannettavia valaisimia

Kannettava valaisin

Suosittelemme

Katseenvangitsijat

Epätavallisen muotoilun lumo

Valaisin ei tietenkään aina ole pelkkää valaistusta varten, vaikka esimerkiksi loistavan valon tarjoavat spottivalaisimet selkeästi itse taka-alalle jäävätkin. Valaisimen tärkeimpiin ominaisuuksiin voi kuulua myös huomion herättäminen, myös silloin, kun ne eivät ole päällä. Valaisin voi toimia koko huoneen ankkurina ainutlaatuisen muotoilunsa, värinsä tai materiaaliensa avulla. Oma luokkansa on lisäksi valaisimet, joiden muotoilussa käytetyt materiaaliyhdistelmät tai leikkaukset luovat erityisen valon ja varjon leikin huoneeseen.

Lisää design-valaisimia

Katseenvangitsijat

Suosittelemme

Koristevalaistus piirongille

Yksityiskohdat esiin

Olohuoneen osalta mielenkiintoisia paikkoja ovat muun muassa piirongit, joiden päälle sijoitetut vaasit, valokuvat, patsaat ja kellot vaativat huomiota. Täydellisen näyttämön aikaansaamiseksi tarvitaan tietenkin sopiva valaistus. Yleisin ratkaisu on vähemmän yllättäen pöytävalaisin, joita löytyykin mitä erilaisimmissa tyyleissä. Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto on kuitenkin seinävalaisin, joka toimii tässä käytössä myös loistavasti ja tuo sivupöydän matkamuistot ja perintökalleudet kauniisti esille. Tyylikkäimmän ratkaisun löytämisen osalta vain luovuus on rajana.

Lisää pöytävalaisimia

Koristevalaistus

Suosittelemme

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

10 Voucher

*Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.