Vain

Lisäalennus: 11 % väh. 109 €:sta | 14 % väh. 179 €:sta - lähes kaikesta

Riippu- ja kattovalaisimia jopa -65 %

LED-valonheittimet ulkokäyttöön

Suodattimet ja lajittelu
Suodattimet & lajittelu 0
Lajittelu Myydyimmät
Väri
Sis. liiketunnnistimen
Korkeus (cm)
Hinta
Valovirta yhteensä (lm)
IP-luokitus
Merkki
Suojausluokitus
Valon väri (valikoima)
Älykotijärjestelmät
Sis. kaukosäätimen
Kiinteästi asennettu LED
Sis. katkaisijan
Muoto
Sisältää lampun
Kanta
LED
Materiaali
Tyyli
Paristokäyttöinen
Merivedenkestävä
Teho
Syvyys (cm)
Leveys (cm)
Pituus (cm)
530 kappaletta
Suodatin
66,90 €
39,90 €
Suos. hinta - 23%
Suos. hinta 51,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
147,90 €
41,90 €
36,90 €
Suos. hinta - 7%
Suos. hinta 39,95 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
22,90 €
208,29 €
234,90 €
91,90 €
Suos. hinta - 68,00 €
Suos. hinta 159,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
169,90 €
21,90 €
Suos. hinta - 6%
Suos. hinta 23,43 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
37,90 €
Suos. hinta - 0%
Suos. hinta 38,23 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
495,93 €
74,90 €
Suos. hinta - 18%
Suos. hinta 91,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
219,90 €
83,90 €
166,90 €
91,90 €
Suos. hinta - 57,00 €
Suos. hinta 148,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
98,96 €
Suos. hinta - 62,11 €
Suos. hinta 161,07 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
62,51 €
41,90 €
124,90 €
115,77 €
Suos. hinta - 12,88 €
Suos. hinta 128,65 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
31,90 €
108,36 €
36,90 €
159,90 €
169,90 €
89,90 €
44,90 €
74,90 €
Suos. hinta - 63,00 €
Suos. hinta 137,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
Suos. hinta - 31,39 €
133,90 €
Suos. hinta - 31,39 €
Suos. hinta 165,29 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
39,90 €
12,90 €
Suos. hinta - 10,04 €
97,90 €
Suos. hinta - 10,04 €
Suos. hinta 107,94 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
146,44 €
Sivu

LED-valonheittimet ulos: kirkkautta sinne, missä sitä tarvitaan

Kattovalaisinten tavoin kaikkialle säteilevä valo ei kuulosta viihtyisää terassia lukuun ottamatta järkevältä ulkotiloissa. Sisätiloissa valo nimittäin heijastuu katosta ja seinistä aikaansaaden näin kauniin perusvalaistuksen, mutta tämä periaate ei valitettavasti toimi ulkona, vaan ainoana vaihtoehtona on suora valo, joka valaisee riittävän tehokkaasti sen alueen, jossa valoa tarvitaan, kuten esimerkiksi autotallin sisäänkäynnin. Tehokas vaihtoehto ulkotilojen valaisemiseen on LED-valonheitin.

LED-valonheittimien liittäminen sähköverkkoon

LED-valonheittimien liitäntätöistä vastaa sähköasentaja niissä tapauksissa, kun on kyse johdollisista (ei pistokkeellisista) valaisimista. Sähköasentaja tutustuu ensin valaisimen asennusohjeeseen ja varmistaa, että kaikki sujuu oikein ja turvallisesti, jonka jälkeen valaisin voidaan asentaa ja pääset nauttimaan upeasta valosta.

Asennus on vieläkin helpompaa käytettäessä maapiikkivalaisimia, sillä ne kytketään usein normaalilla pistokkeella tai johtoa ei tarvita lainkaan aurinkokennotekniikan ansiosta. Maapiikkivalaisimet on tehty juuri sitä varten, että voit sijoitella niitä helposti eri paikkoihin ja kokeilla rauhassa eri vaihtoehtoja sijainneille. Maapiikkivalaisimen ostoa pohtivan tulee kuitenkin varmistaa maaperän sopivuus tälle valaisintyypille, ja mikäli maapohja on sopiva, on kukkapenkki, talon julkisivu tai puutarhatonttu helppo saada loistamaan.

Maapiikillä varustetun valonheittimen pistokkeen voi liittää myös esimerkiksi pylväsvalaisimiin, joissa on ylimääräisiä pistorasioita. Tällä tavoin ei tarvita seuraavaan mahdolliseen pistorasiaan ylettyvää jatkojohtoa, joka huonoimmassa tapauksessa joutuisi kiertämään olohuoneeseen asti.

Valaisimien johdot on aseteltava niin, etteivät ne aiheuta kompastumisvaaraa eikä niiden päältä ajeta autolla.

LED valonheitin ulos
LED valonheitin ulos
LED valonheitin ulos

Ulkotilojen LED-valonheittimien wattimäärät

Ihanteellinen wattimäärä vaihtelee tuotteesta tuotteeseen, eikä teho ole suoraan yhteydessä valon kirkkauteen, mikä on tärkeää ottaa huomioon. Wattimäärästä ei siis voi päätellä suoraan kirkkautta, sillä ledien valaistustehokkuus vaihtelee. Esimerkiksi jotkin laadukkaat LED-valonheittimet kuluttavat 48 wattia ja saavat aikaan yli 4 000 lumenin kirkkauden, kun taas vastaavat heikompilaatuiset mallit kuluttavat paljon enemmän sähköä ja aikaansaavat selvästi heikomman valaistuksen. Toisin sanoen, ledien laadulla on merkitystä.

Ledit ovat aina halogeenilamppuja parempi vaihtoehto, sillä halogeenilamppu tuottaa 48 watin kulutuksella vain 700 lumenin valon. Tässä käytetyn esimerkin mukaisesti LEDin valotehokkuus on siis kuusinkertainen, tai tiettyä kokonaisvalaistustehoa tavoitellessa voidaan myös ajatella, että LED-teknologiaa hyödyntämällä säästöt ovat kuusinkertaiset.

Ulos tarkoitettujen LED-valonheittimien tehon ollessa 2 000 lumenia on kulutus noin 20 wattia, joskin tämäkin vaihtelee mallista ja Led-lamppujen laadusta riippuen.

Jos sinua kiinnostaa miten kirkas LED-valonheitin on, tutustu kohtaan ”Valovirta (luumen)”, joka esitetään verkkokaupassamme jokaisen LED-lampun ja -valaisimen tuotekuvauksen teknisissä tiedossa.

LED valonheitin ulos

LED-valonheittimien kotelointiluokat

Useimpien seinälle asennettavien, esimerkiksi pihan tai sisäänkäyntireitin valaisemiseen tarkoitettujen LED-kohdevalaisinten kotelointiluokka on IP44. Tämä tarkoittaa, että valaisin on suojattu vierailta esineiltä (>=1 mm) ja roiskevedeltä.

Kotelointiluokka on kuitenkin valittava aina sijaintipaikan mukaan. Näin ollen esimerkiksi lampien läheisyydessä maassa sijaitsevien kohdevalaisinten kotelointiluokan on oltava IP67 (suojattu lyhytaikaiselta veteen upotukselta). Jos valaisin on jatkuvasti kosketuksissa veden kanssa, kotelointiluokan on oltava jopa IP68.

Asentamista varten tarvitaan joka tapauksessa sähköasentaja, joka osaa kertoa, sopiiko tuote suunnittelemaasi paikkaan.

Jos haluat lisätietoja ennen ostamista, käänny asiantuntevan neuvontamme puoleen. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta

Ulkotiloissa käytettävän LED-valonheittimen riittävä kirkkaus

Ulkovalaisimelta vaadittava kirkkaus riippuu täysin käyttöpaikasta, sillä on täysin eri asia valaista yksittäinen puu tai puutarhan pieni kukkapenkki kuin mökin autokatoksen sisäänajoväylä tai yrityksen koko pysäköintialue. Jälkimmäistä varten tarvitaan kuitenkin joka tapauksessa useampia ulkovalaisimia.

Eri käyttötarkoituksia vastaavasti tuotevalikoimassa on valittavana eri kirkkauksia. Saatavilla on niin 12 luumenin pikkuinen LED-kohdevalaisin kukkapenkkiä varten kuin myös suurtehokohdevalaisin, jonka valovirta on 4 000 luumenia tai jopa enemmänkin.

Tavallisesti valonheittimiä käytetään esimerkiksi autotallin sisäänajoväylän valaisemiseen, jolloin käyttöön suositellaan 700 – 1600 lumenin valaisinta. Tällaiset arvot saavutetaan esimerkiksi Steinelin laadukkaalla ulkotilojen LED-kohdevalaisinten XLED-sarjalla.

LED valonheitin ulos
LED valonheitin ulos

Ulkovalaisimen lamppu: LED vai halogeeni

Modernit ulkotilojen kohdevalaisimet toimivat ledeillä, jotka saavuttavat nykyään halogeenien hyvän valaisutehon. Lisäksi ledit sallivat valon muokkaamisen yksilöllisesti, joten niitä käytetään myös älykotijärjestelmissä (smart home), joista nykyisin löytyy myös paljon älykkäitä ulkovalaisimia. Halogeenilamput eivät kykene vastaavaan.

LEDit ovat siis

  • ympäristöystävällisempiä hyvän valaistustehokkuutensa ansiosta

  • pitkälti huoltovapaita pitkän käyttöikänsä ansiosta

  • yhteensopivia liiketunnistimien kanssa, sillä valo on heti 100-prosenttisen kirkas

  • kestäviä päälle- ja poiskytkemisen toistuessa usein, eli alueilla, joilla kuljetaan paljon, sekä käytettäessä älykodin automaattisia valo-ohjelmia

Jatkuvasti päällä olevat LED-valonheittimet ulos

Jos kohdevalaisin ei valaise yrityksen kylttiä jatkuvasti pimeässä tai maapiikkivalaisin loistaa kukkapenkissä vain silloin tällöin, saa suoritus arvosanan ”hylätty”, sillä tällaiset kohteet on valaistava läpi pimeän ajan. Useimmat maa- ja maapiikkivalaisimet valaisevat jatkuvasti, kuten myös ilman liiketunnistinta ulkotiloihin asennetut LED-valonheittimet.

Jos valaisimeen on kuitenkin asennettu liiketunnistin esimerkiksi pihan sisääntuloväylää varten, on valaisin energiankulutukseltaan erittäin tehokas, sillä sen valo kytkeytyy päälle vain tarvittaessa.

Autotallille johtavalle pihatiepätkälle on tuskin tarvetta asentaa pimeällä jatkuvasti päällä olevia valaisimia, ellet sitten parkkeeraa uutta urheiluautoasi tallin eteen.

Vinkki: Harkitse tarkkaan, haluatko ja tarvitsetko valaisimen, jossa valo palaa jatkuvasti, vai automaattisesti kytkeytyvän valaisimen, jossa on liiketunnistin.

LED valonheitin ulos
LED valonheitin ulos

Parhaat materiaalit ulkona käytettäviin LED-valonheittimiin

Ulkotilojen LED-kohdevalaisimen on kestettävä kaikenlaista, sillä ne altistuvat ympäri vuoden erilaisille säätiloille. Ruostumaton teräs on materiaalina erittäin tukeva ja kestävä, olipa sitten kyse mistä tahansa ulkovalaisimesta. Vaihtoehtoisia, tukevia materiaaleja ovat myös muut metallit sekä laadukkaasti valmistetut muovit. Saat varmasti hyvälaatuisen valaisimen materiaalista riippumatta, jos valmistajista valintasi on esimerkiksi LEDVANCE, Brennenstuhl tai STEINEL.

Ulkotilojen LED-valonheittimien monipuoliset ominaisuudet

Jos LED-valonheitin asennetaan autotallin sisäänajoreitin yhteyteen, on valaisimen taattava valaistus sitä tarvittaessa, erityisesti turvallisuuden vuoksi. Sama vaatimus koskee myös muiden vastaavien alueiden, kuten kodin sisäänkäynnin, LED-ulkovalaisimia. Sopivaa tuotetta miettiessäsi kiinnitä huomiota ensiksi kohdevalaisimen tärkeimpänä pitämääsi ominaisuuteen, jonka jälkeen voitkin miettiä vielä muutamia lisäominaisuuksia:

  • Vaihda valon väriä kaukosäätimellä – tämä on mahdollista myös ilman wlania, esim. iDualin tuotteilla

  • Ohjelmoi valo-ohjelmia ja luo vaikutelma siitä, että poissa ollessasi kotona on joku: mahdollista ulkotiloihin tarkoitetuilla älykotiratkaisuilla, esim. PHILIPS Hue

  • Seuraa aina, mitä kodin ovella tapahtuu: valitse esimerkiksi Lutec kameravalaisin

LED valonheitin ulos


Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko neuvoja ulkotilojen LED-valonheittimistä, eri kotelointiluokista, materiaaleista tai älykotitoiminnoista? Ota yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme puhelimitse +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeella.

Näytä enemmän Näytä vähemmän

Yliviivatut hinnat nettilamppu.fi-verkkokaupassa ovat valmistajan suosittelemia vähittäismyyntihintoja.
Kaikkien tuotteiden hinnat on ilmoitettu euroina, sisältäen ALV 24 % ja ilman toimituskuluja.

© 2024 Lampenwelt GmbH