Valaistusideoita kylpyhuoneeseen

Kylpyhuone ei ole pelkästään peseytymistä ja hampaiden pesua varten, sillä modernissa kodissa myös tähän tilaan panostetaan. Käytännöllisyyden ja viihtyvyyden kannalta valaistuksella on valtava rooli. Riittävä yleisvalaistus saadaan aikaan yleensä kattovalaisimilla, mutta myös seinä- ja kohdevalaisimia voidaan käyttää. Meikkaamista ja parranajoa varten peili tulisi valaista häikäisemättä ja ilman varjoja. Kun valaistuksen käytännöllinen osuus on hoidettu, on tunnelman luominen vielä jäljellä. Rentouttavan ilmapiirin luomiseen sopivat esimerkiksi oikein sijoitetut, korostavat valaisimet sekä erityisesti älyvalaisinten tarjoama valon muokattavuus.

Tärkeää huomioida: Kylpyhuone jaetaan kosteuden osalta eri suoja-alueisiin, joihin sijoitettavilta valaisimilta vaaditaan sopiva kosteussuojaluokka. Jos olet epävarma tietyn valaisimen sopivuudesta haluamaasi paikkaan, on äärimmäisen tärkeää varmistaa asia sähköasentajalta.

Uutta ja tyylikästä

Kirkas valo ylhäältä päin

Katto- ja riippuvalaisimet kylpyhuoneeseen

Kattovalaisimet huolehtivat lähtökohtaisesti kylpyhuoneen yleisvalaistuksesta. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää seinävalaisimia, mutta niiden valaistustehon täytyy silloin olla riittävä. Yleisvalaistuksen toteuttaminen kylpyhuoneessa on muuttunut monipuolisemmaksi viime vuosina, aivan kuten keittiössä. Valaistuksen luomalle tunnelmalle ja kylpyhuoneen ulkonäölle annetaan enemmän painoarvoa, joten esimerkiksi trendikkäät riippuvalaisimet ovat löytäneet paikkansa moderneista kylpyhuoneista.

Lisää kattovalaisimia

Kirkas valo ylhäältä päin

Suosittelemme

Tyyliä sisustukseen

Kohdevalaisimet ja spotit

Kylpyhuoneeseen sopivat hyvin myös led-kohdevalaisimet ja -spotit, jotka huoneeseen kätkeytyen tarjoavat tehokkaan yleisvalaistuksen. Spottivalaisimet ovat erityisen hyvä valinta pieneen kylpyhuoneeseen, sillä ne eivät juuri vie tilaa. Alasvalojen asentaminen on toisaalta hieman monimutkaisempaa, sillä ne myydään usein sarjoina ja upotetaan alaslaskettuun kattoon. Seinään tai kattoon upotetut kohdevalaisimet voivat myös huolehtia kylpyhuoneen tunnelmavalaistuksesta, jolloin lämpimässä kylvyssä viihtyy vielä yhden pykälän paremmin.

Lisää kohde- ja spottivalaisimia

Tyylikäs kannanotto

Suosittelemme

Peilin ympärys

Kauneudenhoidon keskus

Kylpyhuoneessa peilillä on ymmärrettävistä syistä erityisen tärkeä rooli. Heijastamaton valaistus helpottaa oleellisesti niin hiustenlaittoa, föönausta, hampaiden pesua, meikkaamista kuin parranajoakin. Peilin valaisemisen osalta tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, ettei varjoja synny ja että valaistus on riittävän kirkas pikkutarkkaan työskentelyyn. Tämän alueen valaisuun suositellaan yleisesti Ra 80 -värintoistoindeksin lamppuja, minkä lisäksi valaisinten sijoituspaikalla on suuri merkitys. Yleensä paras lopputulos saadaan aikaan asentamalla valaisin peilin sekä oikealle että vasemmalle puolelle, yhtä valaisinta käyttäessä taas peilin yläpuolelle.

Lisää peilivalaisimia

Peilin ympärys

Suosittelemme

Älyvalaistus kylpyhuoneessa

Himmennettävä valo lämpimissä väreissä

Jos kylpyhuoneesta halutaan tehdä viihtyvyydeltään paras mahdollinen, ovat älyvalaisimet ehdottomasti paras vaihtoehto, sillä tunnelmaa kaivattaessa valoa voidaan himmentää ja valon väri muuttaa lämpimän valkoiseksi. Kylpyammeessa rentoutuja voi halutessaan myös valita yhden tuhansista värisävyistä, jolloin tunnelma muuttuu vielä miellyttävämmäksi. Valaistusta voi säätää näppärästi joko kaukosäätimellä, älypuhelimella tai puheohjauksella. Valaisimet voivat myös toistaa erilaisia ohjelmoituja valo-ohjelmia, eli myös vaihtelevasta valaistuksesta on halutessaan mahdollista nauttia. Kannattaa kokeilla!

Lisää älyvalaisimia

Smarte Stimmung im Bad

Suosittelemme

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

10 Voucher

*Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.