Vain

Lisäalennus: 11 % väh. 109 €:sta | 14 % väh. 179 €:sta - lähes kaikesta

Riippu- ja kattovalaisimia jopa -65 %

E14-LED-lamput

Suodattimet ja lajittelu
Suodattimet & lajittelu 0
Lajittelu Myydyimmät
Teho
Valon väri (valikoima)
Himmennettävä
Valovirta yhteensä (lm)
Energialuokka
Väri
Hinta
Merkki
Älykotijärjestelmät
Lampun muoto
Puheassistentti
Lampun tyyppi
LED
Valmistettu Saksassa
Kanta
Materiaali
Vertailuarvo (W)
Pituus (cm)
Halkaisija (cm)
495 kappaletta
Suodatin
4,67 €
15,90 €
8,90 €
9,90 €
14,90 €
Suos. hinta - 11%
Suos. hinta 16,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
13,90 €
Suos. hinta - 30%
Suos. hinta 19,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
6,90 €
Suos. hinta - 68%
Suos. hinta 21,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
36,90 €
11,90 €
Suos. hinta - 64%
Suos. hinta 33,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
26,04 €
43,90 €
Suos. hinta - 15%
Suos. hinta 51,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
8,35 €
7,90 €
5,90 €
4,90 €
11,90 €
8,60 €
43,90 €
Suos. hinta - 15%
Suos. hinta 51,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
19,78 €
10,41 €
20,30 €
28,90 €
Suos. hinta - 14%
Suos. hinta 33,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
13,54 €
36,90 €
Sivu

E14 led: nykyaikaiset kynttilälamput

E14 led on (E27-led-lamppujen jälkeen) yksi suosituimpia lamppumalleja. Syynä suosioon on se, että E14-kantoja käytetään yleisesti asuin- ja työskentelytilojen valaisimissa, joten niihin ei voi olla törmäämättä päivittäisessä elämässä. E14-kantaisia lamppuja näkee esimerkiksi kattokruunuissa sekä pöytävalaisimissa. Vanhat valaistusteknologiat, kuten hehku-, halogeeni- ja energiansäästölamput eivät enää yksinkertaisesti riitä ympäristötietoiselle ja taloudelliselle kuluttajalle, joten nykyisin E14-kannalliset valaisimet on lähes poikkeuksetta varustettu led-lampuilla.

Ledien myötä myös vanhoihin E14-valaisimiin on siis saatavilla modernia valaistustekniikkaa sekä uusia ominaisuuksia. Paras käyttömukavuus saavutetaan älylampuilla, joita valmistavat mm. Philips ja LEDVANCE SMART+.

E14-led-lampun watti- ja luumenmäärä

E14-kantaisten led-lamppujen (kuten kaikkien hehkulamppujen aikakauden jälkeen tulleiden lamppujen) kirkkaus määritetään luumenien perusteella.

Myös wattitiedot annetaan edelleen, mutta ne kertovat kuitenkin vain lampun kulutuksesta, eivätkä merkitse mitään kirkkauden (luumenit) suhteen. Hehkulamppujen osalta tilanne oli vielä toinen: 25 watin hehkulamppu oli aina noin 200 luumenia, 40 wattia oli noin 400 luumenia, 60 wattia noin 700 luumenia, ja 100 watin lampulta sopi odottaa yli 1 300 luumenia.

Tutustu näihin tietoihin tai vertailuarvoon hankkiessasi uutta E14-LED-lamppua. Tiedot esitetään sekä verkkokaupassamme että tuotepakkauksessa.

e14 lamppu
e14 lamppu

Led-E14-lamppu ja humiseva ääni

Jos led-E14-lamppusi humisee käytön aikana ja käytät himmennintä, on sinun kytkettävä valo pois päältä välittömästi, sillä kyseessä on todennäköisesti toimintavika.

On mahdollista, että himmennin on epäsopiva tai käyttämäsi E14-led-lamppu ei ole himmennettävä. Muista aina uusia lamppuja hankkiessasi, että kaikki E14-led-lamput eivät ole himmennettäviä, ja vaikka lamppu olisikin himmennettävä, ei se välttämättä toimi kaikkien himmentimien kanssa.

Ammattitaitoinen neuvontamme opastaa mielellään yhteensopivien lamppujen ja himmentimien hankinnassa. Löydät yhteystiedot tämän sivun alaosasta.

e14 lamppu

E14-led-lamppujen himmentäminen ilman ulkoista himmennintä

Jos et halua nähdä ylimääräistä vaivaa ulkoisen himmentimen asentamisessa, voit silti saada miellyttävän ja himmennettävän valaistuksen käyttämällä led-lamppuja, joiden himmennystekniikka on itse lampussa.

Kun E14-LED-lamppu on kierretty valaisimeen kiinni, voi sen himmentää painamalla tavallista valokatkaisinta (ns. klikattavaa katkaisijaa) useampia kertoja. Suositeltavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Philipsin SceneSwitch-lamput tai EasyDim-E14-LED-lamput.

Viihtyisän valaistuksen luominen on nykyään varsin helppoa.

Säteilykulmat

Jos kyse ei ole filamenttilampusta, jonka valo loistaa käytännössä joka puolelle eli 360°, on sinun otettava säteilykulma huomioon E14-lampun oston yhteydessä.  Eri säteilykulmat sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin:

  • kapea säteilykulma: tarkkaan kohdistetut spottivalot, esimerkiksi kuvien valaiseminen

  • keskisuuri säteilykulma: yksittäiset valosaarekkeet, esimerkiksi lukutuolin valaiseminen

  • leveä säteilykulma: kattava yleisvalaistus, esimerkiksi olohuoneeseen

Lisäksi huomioitavaa: Mitä kauempana valonlähde on kohteesta, sitä suuremmalle alueelle valo leviää pinnalla. Vastaavasti lähelle kohdetta sijoitettu lamppu kohdistaa valon pienemmälle alueelle. Etäisyyden vaikutus on syytä ottaa huomioon esimerkiksi silloin, kun E14-led-lamppuja käytetään korkeussäädettävissä riippuvalaisimissa.

E14-led-lamppujen valon väri

Kun ostat ”tavallisen” E14-led-lampun, tarkasta aina valon väriä koskevat tiedot, joista ilmenee värilämpötila. Eri värilämpötilat sopivat eri alueille niin kotona kuin työpaikallakin. Lisää vaihtoehtoja tarjoavat älylamput, joiden värilämpötilaa ja RGB-värejä voi muutella.

Valon värit jaetaan karkeasti ottaen kolmeen ryhmään:

  • alle 3 300 kelviniä: lämmin valkoinen – lähellä hehkulamppua, täydellinen kodikkaisiin tiloihin

  • 3 300–5 300 kelviniä: perusvalkoinen, eli väri on pikemminkin valkoinen kuin punertava – erinomainen työskentelytiloihin

  • yli 5 300 kelviniä: päivänvalon valkoinen, eli erittäin sininen valo – ihanteellinen hyötytiloihin tai kellareihin

E14-led-lamppujen muodot

E14-kannan vuoksi olisi periaatteessa mahdollista käyttää esimerkiksi heijastinlamppua kattokruunussa tai kierteistä kynttilälamppua suljetussa kattovalaisimessa, mutta järkeviksi näitä yhdistelmiä ei kyllä voi kutsua. E14-led-lamppuja on saatavilla seuraavissa muodoissa:

  • kynttilälamppu, jossa on mattapinta, esim. riippuvalaisimiin

  • kierteinen kynttilälamppu, esim. kattokruunuihin

  • filamenttilamppu, esim. kaikkiin avoimiin valaisimiin

  • pisaralamppu, esim. pöytävalaisimiin

  • putkimainen kupulamppu, esim. kattovalaisimiin

  • putkilamppu, esim. joulutähtivaloihin

  • heijastinlamppu, esim. kattokohdevalaisimiin

Led-lampuissa moderni valotekniikka yhdistyy tavallaan nostalgiaan, sillä voit hankkia valaisimeesi muodoltaan hehkulamppua muistuttavan lampun, jolloin esimerkiksi kattokruunun kauneus ei kärsi spiraalimaisista energiansäästölampuista.

e14 lamppu
e14 lamppu
e14 lamppu

Led-E14-lamput ja liiketunnistin

Led-lamppu on paras mahdollinen vaihtoehto liiketunnistimella varustettuun valaisimeen, sillä sen kytkentäkestävyys on erittäin hyvä. Tunnistimella varustetut valaisimet kytkeytyvät automaattisesti päälle ja pois päältä, mahdollisesti kymmeniä kertoja päivän aikana, mutta tämä ei vähennä lampun käyttöikää merkittävästi. Lisäksi led-lamput ovat 100-prosenttisen kirkkaita heti päällekytkemisestä lähtien, joten ne päihittävät energiansäästölamput, jotka tarvitsevat aikaa saavuttaakseen täyden kirkkautensa.

e14 lamppu

Kauko-ohjattavat E14-led-lamput

Osa led-lampuista toimii kaukosäätimellä tai sovellukseen perustuvalla älypuhelinohjauksella. Molemmissa tapauksissa käytettävissä on seuraavia toimintoja:

  • kirkkauden himmentäminen

  • värilämpötilan muuttaminen

  • RGB-värin tai RGB-värinvaihdon määrittäminen

  • ajastintoiminnot

  • erilaiset etukäteen asetetut tehosteet

Mitä älykkäämpi lamppu on, sitä kattavammat ovat mahdollisuudet. Älykodissa E14-led-lamppuja voidaan käyttää muun muassa sellaisen vaikutelman luomiseen, että kotona ollaan paikalla, mikä on hyödyllinen toiminto esimerkiksi lomamatkan aikana, tai automaattisiin valo-ohjelmiin, jotka on mukautettu täsmälleen oman päivärytmisi mukaan.

Tarvitsetko lisätietoa E14-led-lampuista? Ota yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme numeroon +358 9 3157 9451 tai lähetä viesti yhteydenottolomakkeella.

Näytä enemmän Näytä vähemmän

Yliviivatut hinnat nettilamppu.fi-verkkokaupassa ovat valmistajan suosittelemia vähittäismyyntihintoja.
Kaikkien tuotteiden hinnat on ilmoitettu euroina, sisältäen ALV 24 % ja ilman toimituskuluja.

© 2024 Lampenwelt GmbH