Vain

Lisäalennus: 11 % väh. 109 €:sta | 14 % väh. 179 €:sta - lähes kaikesta

Riippu- ja kattovalaisimia jopa -65 %

E14-lamput

Suodattimet ja lajittelu
Suodattimet & lajittelu 0
Lajittelu Myydyimmät
Teho
Valon väri (valikoima)
Himmennettävä
Valovirta yhteensä (lm)
Energialuokka
Väri
Hinta
Merkki
Älykotijärjestelmät
Lampun muoto
Lampun tyyppi
Puheassistentti
LED
Kanta
Valmistettu Saksassa
Materiaali
Vertailuarvo (W)
Halkaisija (cm)
Pituus (cm)
529 kappaletta
Suodatin
10,41 €
6,90 €
21,90 €
Suos. hinta - 73%
Suos. hinta 81,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
36,90 €
5,90 €
11,90 €
5,90 €
5,90 €
9,40 €
10,41 €
6,14 €
13,54 €
15,90 €
17,90 €
20,30 €
8,40 €
6,90 €
Sivu

E14-lamppu – pieni kanta ja paljon valoa

E14-lamput

e14 lamppu
e14 lamppu

Jos olet joskus pohtinut sitä, mistä lampun nimi E14 tulee, muistat alkuperän varmasti luettuasi tämän tekstin. Kirjain ”E” tulee Edisonista, eli tarkemmin ottaen hehkulampun keksijän Thomas Alva Edisonin nimestä, ja luku ”14” tarkoittaa yksinkertaisesti kannan halkaisijaa, joka tässä tapauksessa on 14 mm.

E14 viittaa pelkästään kannan kokoon ja tyyppiin, eikä lainkaan itse lampussa käytettyyn teknologiaan. Aiemmin markkinoilla oli E14-kantaisia hehkulamppuja, jonka jälkeen tarjolla on ollut E14-kantaisia halogeenilamppuja, energiansäästölamppuja, ja tietenkin led-lamppuja (niin kutsuttuja retrofit-lamppuja).

E14-lamppujen muodot

E14-kannallisia muotovaihtoehtoja ovat mm.

  • klassinen hehkulampun muoto

  • kynttilän muoto ja niin kutsuttu kaartuvan kynttilän muoto, joka on erityisen hieno malli esimerkiksi kodin eteisen kattokruunuun

  • putkimainen muoto – esim. jääkaapin pieni lamppu

  • heijastinmalli

  • spiraalimainen muoto (jota on käytetty varsinkin energiansäästölampuissa)

e14 lamppu
e14 lamppu
e14 lamppu

Miksi tarjolla on niin monia erilaisia muotoja? Syy on yksinkertainen: E14 on E27-kannan ohella yksi lamppujen vakiokannoista. Näin ollen sitä käytetään monissa erilaisissa valaisimissa, joten siksi E14-lampulle ei ole olemassa yleispätevää kokoa. Lampun pituus voi olla 57–127 mm, mikä täytyy huomioida, jos valaisimeesi mahtuu vain erittäin pieni tai vain tietyn muotoinen lamppu. Eroja on myös siinä, millaista tekniikkaa lampussa käytetään. Vaihtoehtoina ovat halogeenilamput, energiansäästölamput ja led-lamput.

Saat lampun koon ja valaistusteknologian selville tutustumalla tuotteen teknisiin tietoihin ja tuotekuvaukseen.

E14-lamppujen erikoisominaisuudet

E14-lampuissa voi olla myös erikoisominaisuuksia. Nämä lamput eroavat toisistaan siis ensinnäkin kokonsa, muotonsa ja valotekniikkansa (led, halogeeni jne.) osalta. Tämän lisäksi eri malleissa voi olla eroja värinvaihdon, himmennettävyyden tai älykotiin soveltuvuuden suhteen.

E14-lamppujen erikoisominaisuuksia ovat:

Himmennettävyys

Hehkulamppujen kanssa olimme tottuneet siihen, että mikä tahansa ostamamme lamppu oli myös himmennettävissä. Tämä periaate päti tietysti myös E14-kantaisiin hehkulamppuihin. Edellytyksenä oli vain, että kotona oli käytettävissä himmennin. Myös kaikki halogeenilamput ovat niissä käytetyn tekniikan vuoksi himmennettävissä. Led-lamput ovat kuitenkin osaltaan hieman ongelmallisempia, sillä kaikki ledit eivät ole himmennettävissä. Muista siis tarkistaa tuotteen teknisistä tiedoista, onko tarkastelemasi lamppu himmennettävä. Ja kun haluat tietää, mikä himmennin toimii uuden, himmennettävän LED-lamppusi kanssa, voit kääntyä asiantuntevan neuvontamme puoleen. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

✔ Värinvaihto

Pidätkö punaisesta? Vai sittenkin vihreästä? Ei, tänään suosikkivärisi onkin kaunis ja viileä sininen. Jos pidät väreistä etkä halua valita niistä vain yhtä, ihastut varmasti E14-lamppuihin, joissa on integroitu värinvaihtotoiminto. Tarkasta tuotteen teknisistä tiedoista ”Valon väri” -kohta, niin saat selville, toimiiko valitsemasi lamppu kameleontin tavoin.

e14 lamppu

Kaukosäädin

Värin vaihto vihreästä siniseen ja punaisesta keltaiseen. Miten ja missä värinvaihdon asetukset sitten tehdään? Mahdollisuuksia on monia, ja yksi niistä on kaukosäädin. Näin on esimerkiksi iDualin E14-lampuissa. Kaukosäätimellä on helppo tehdä asetukset vaikkapa vihreää tai sinistä valoa varten, minkä lisäksi sillä voi vaihtaa valoväriä lämpimästä valkoisesta perusvalkoiseen, himmentää valoa, toteuttaa hienoja valotehosteita ja määrittää automaattisesti tapahtuvan valon värin vaihdon.

Philips Hue

Ovatko jääkaappi, pesukone, lämmitys ja rullaverhot jo osa älykotiasi? Haluatko nyt myös valaistuksesta älykkään? Se onnistuu varmasti – esim. Philips Huella. Philips Hue - tuoteryhmä sisältää sekä valaisimia, joihin led-tekniikka on asennettu kiinteästi, että lamppuja, jotka sinun on vain vaihdettava suosikkivalaisimiisi.

Philips Hue -lamppuja on saatavilla tietysti myös e14-kannallisina, joten siirryt helposti älyvalaistuksen aikakauteen kiertämällä valaisimiisi vain uuden älylampun.

e14 lamppu

Onko sinulla vielä kysyttävää? Tavoitat asiantuntevan neuvontamme joko puhelimitse numerosta +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Näytä enemmän Näytä vähemmän

Yliviivatut hinnat nettilamppu.fi-verkkokaupassa ovat valmistajan suosittelemia vähittäismyyntihintoja.
Kaikkien tuotteiden hinnat on ilmoitettu euroina, sisältäen ALV 24 % ja ilman toimituskuluja.

© 2024 Lampenwelt GmbH