Design-pöytävalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Design-pöytävalaisimet: minimalismia ja näyttäviä kannanottoja

  Valaistus on tyylikysymys, ja tyyli merkitsee aina kannanottoja omassa asunnossa. Valaisimeksi voi valita oman maun mukaan esimerkiksi hillityn tai runsaamman ja mahtipontisen, ylellisen ja vaikuttavan mallin. Nykyisin valikoima on valtava myös design-pöytävalaisinten osalta, jotka sivupöydälle tai lipaston päälle asetettuina vangitsevat katseet, toimien samalla tietysti myös laadukkaana alueellisen valaistuksen lähteenä. Kirjoituspöydälle asetettu valaisin on puolestaan ensisijaisesti funktionaalinen ja tyylikäs.

  design poeytavalaisin

  Design-pöytävalaisimen luumenmäärä

  Pöytävalaisimen tarvittava luumenmäärä on tietenkin makuasia, vaikka tarvittava kirkkaus riippuu toki myös käyttötarkoituksesta. Yleisesti ottaen voi sanoa, että 300400 luumenia on riittävä valovirta pöytävalaisimessa ja riittää hyvin alueelliseen valaistukseen, sillä koko tilaahan ei ole tarkoitus valaista tällä valaisintyypillä. Pöytävalaisimen tehtävä on pikemminkin luoda mukava korostusvalaistus, joka riittää esimerkiksi kirjan lukemiseen. Tähän tarkoitukseen 300-400 luumenia riittää oikein hyvin. 

  Design-pöytävalaisimen sijoittelu

  Kun olet hankkinut design-pöytävalaisimen, kannattaa sille valita kunniapaikka kotona.

  Loistava design-esine näyttää hienolta esimerkiksi

  • sivupöydällä
  • lipaston päällä
  • ikkunalaudalla
  • yöpöydällä
  • ja tietysti myös kirjoituspöydällä.

  Vinkki kirjoituspöydän valaisinta varten: Jos olet oikeakätinen, kannattaa valaisin sijoittaa vasemmalle puolelle, ja jos taas olet vasenkätinen, oikealle puolelle, jolloin käsi ei saa aikaan ikäviä varjoja. Jos aiot työskennellä pidemmän aikaa, kytke kirjoituspöydän valaisimen lisäksi päälle myös kattovalaisin, jotta saat pienennettyä kirkkaasti valaistun pöydän ja muun huoneen välistä kontrastia. Silmäsi pysyvät suuria kontrasteja välttämällä pidempään virkeinä.

  design poeytavalaisin
  design poeytavalaisin
  design poeytavalaisin

  Design-pöytävalaisinten lisäominaisuudet

  Design-pöytävalaisin herättää huomiota tietenkin tyylikkäällä ilmeellään, laadullaan ja funktionaalisuudellaan. Valaisimen varustukseen voi lisäksi kuulua monta hyödyllistä, modernin teknologian mahdollistamaa lisäominaisuutta. Mieti jo ennen valaisimen hankintaa, mitkä ominaisuudet ovat sinulle erityisen tärkeitä. Esimerkiksi:

  • Sopivuus älykotiin
  • Ohjaaminen kaukosäätimellä
  • Valovärin muunneltavuus
  • Moniväritoiminto
  • Himmentäminen esim. kosketushimmentimellä
  • Qi-tekniikka tai USB-liitäntä

  Bauhaus-designin pöytävalaisimet

  Bauhaus-tyyli on tietenkin edustettuna myös pöytävalaisimissa. Wilhem Wagenweldin vuonna 1923 / 1924 suunnittelemassa Wagenfeld-pöytävalaisimessa tiivistyy koko Bauhaus-design, eli funktionaalisuus ja pelkistetty, ajaton muoto. Jos Bauhaus-tyyli kiinnostaa sinua, saat hyviä vinkkejä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

  design poeytavalaisin
  design poeytavalaisin

  Pöytävalaisinten todelliset design-klassikot

  Haluatko hankkia tunnetun design-esineen, joka on osoittanut olevansa ajaton ja aina ajan tasalla, vuosien vierittyäkin? Saat hyviä ideoita ammattitaitoisesta neuvontapalvelustamme, jonka yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta. Voit aloittaa retkesi design-pöytävalaisinten maailmaan etsimällä inspiraatiota seuraavista esimerkeistä:

  design poeytavalaisin
  design poeytavalaisin

  Vinkki: Hae ideoita myös tuotemerkkien maailmastamme.

  design poeytavalaisin
  design poeytavalaisin
  design poeytavalaisin

  LED-tekniikka design-pöytävalaisimissa

  On aivan selvää, että LED on paras vaihtoehto myös pöytävalaisimissa. Haluathan tietenkin säästää rahaa, suojella ympäristöä ja hyötyä lähes huoltovapaasta tekniikasta. Seuraavassa yhteenvedossa selvitetään tarkemmin, miksi design-pöytävalaisimet kannattaa varustaa modernilla LED-tekniikalla:

  • Säästät 90 % energiaa hehkulamppuihin verrattuna
  • Säästät 60 % energiaa halogeenilamppuihin verrattuna
  • LEDien käyttöaika on 50-kertainen verrattuna hehkulamppuihin (eli jopa 50 000 tuntia)
  • LEDit ovat 100-prosenttisen kirkkaita heti päällekytkemisestä alkaen
  • LEDit ovat ympäristöystävällisiä, sillä niissä ei ole elohopeaa
  • LEDit ovat erittäin kestäviä, sillä niissä ei ole hehkulankaa, joka voisi palaa
  • Kiinteästi asennettu LED-tekniikkavie vain vähän tilaa ja mahdollistaa kompaktin muotoilun

  Design-pöytävalaisinten trendikkäät materiaalit

  Jotkut materiaalit ovat niin ajattomia, että ne ovat oikeastaan aina muodissa. Tällaisia materiaaleja ovat esimerkiksi lasi, ruostumaton teräs ja puu. Valinnan vaikeus aiheutuu siitä, että designerit keksivät trendejä aina uudelleen, olivatpa materiaalit mitä tahansa. Voit tutustua yhdellä silmäyksellä verkkokauppamme koko valikoimaan käyttämällä Materiaali-suodatinta. Valitse vain suosikkimateriaalisi ja napsauta ”Ota käyttöön”. Tulosluettelossa esitetään lempimateriaalistasi valmistetut design-pöytävalaisimet.

  Onko sinulla kysyttävää tunnetuista designereista ja heidän loistavista teoksistaan? Soita vain ammattitaitoiseen neuvontaamme ja saat hyviä ideoita kotisi sisustukseen. Puhelinnumeromme on +358 9 3157 9451, tai voit lähestyä meitä myös yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.